Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5-listan

Här kommer en lista som jag snott helt hutlöst från Elsa, kombinerat med en massa bilder från sommaren -14. Får hjärtknip av att se all grönska och solblekt hår och bara ben osv. Men snart kommer våren!

DSC_1838

5 saker jag brukar säga

– Amen fint!
– Mycket bra.
– Tjeeenare!
– Jävla.
– Helt overkligt.

DSC_0013

5 saker jag brukar tänka

– Jag är fan grym på det här/nej jag suger herregud ingen får någonsin se detta.
– Jag saknar Nisse.
– Blir min akne värre av all skärmtid?
– Jag borde inte slösurfa men jag. Kan. Inte. Sluta.
– Iz thiz life?

DSC_1516

5 saker jag brukar drömma om nätterna

– Att jag tappar tänder.
– Sex.
– Att jag uppträder på scen men har glömt mina repliker.
– Att jag tar hand om djur som sedan dör för att jag är så dålig på att ta hand om dem.
– Abstrakta saker som färger och mönster och texturer och material. Ok.

DSC_0867

5 saker väldigt få personer vet om mig

– Jag petar i näsan.
– Jag kan hålla mig i flera flera timmar. En gång var jag kissnödig när jag klev på ett tåg – 7 timmar senare hade jag fortfarande inte gått på toaletten pga hade glömt bort att jag över huvud taget var kissnödig.
– Jag är dålig på att simma. Ena benet bara sparkar (skrev ”ena bakbenet” först, hahaha fint att jag tror att jag är en hund).
– Det finns en skulptur i typ Uppsala eller något som föreställer en flicka. Jag var rumpmodell till den skulpturen. ✌
– Som fjortonåring snodde jag en mascara och fick åka polisbil hem till pappa.

DSC_8847

5 saker jag älskar att göra

– Att återförenas.
– Att dricka bubbel, lyssna på musik och piffa tillsammans innan en fest.
– Att bada i havet, simma ner under ytan och lyssna på båtarnas brummande motorer.
– Att lägga mobilen på andra sidan rummet, tända nattlampan, stötta upp mig med kuddar i sängen och läsa en bok tills jag blir trött och somnar.
– Att gå hem från en fest en sommarnatt när fiskmåsarna skriar ovanför och himlen har samma färg som insidan av ett snäckskal.

DSC_0612

5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut

– Resa till New York och träffa Froste och Dana.
– Spela in webb-tv.
– Cykla på Gotland med mina bästa personer.
– Ta körlektioner.
– Slutföra mitt skrivprojekt.

DSC_2338

5 saker jag beställer utomlands

– Drinkar. Det är ju nästan alltid billigare där än här.
– Brunch.
– Koffeinfritt kaffe. Helst cappucchino.
– Gröna juicer.
– Det som är vegetariskt på menyn.

DSC_2038

5 saker jag saknar i min garderob

– Ett par svarta, högmidjade, mjuka, utsvängda byxor.
– Ett par svarta skor med klumpig sula, rund tå och klack.
– Ett par utsvängda, snorhöga sjuttiotalsjeans.
– En foxy klänning till utekvällar när jag vill känna mig sassy och inte söt.
– Blingiga örhängen.

Processed with VSCOcam with m3 preset

5 saker som doftar underbart

– Mammas nytvättade hår.
– Felix hud blandat med hans parfym.
– Sommarregn.
– Skogen en höstdag. Ni vet svamp och mossa och jord.
– Nytvättade lakan i Hälsingland.

DSC_1341

5 saker jag vill bli bättre på

– Att teckna.
– Att skriva.
– Att fota.
– Att slappna av och släppa kontrollen.
– Att prata i telefon.

Processed with VSCOcam with b1 preset

5 saker jag skrattar åt

– Bea Rebecka Maja Alessandra Kajsa Jakob Daniel Felix John och Sara = mina gymnasiekompisar.
– Liv Strömquists serier.
– Historieätarna, Girls, New Girl, OITNB och Please Like Me.
– Småbarn som säger roliga och kloka saker.
Whitney Houston – I will always love you [goat edition].

DSC_9623

5 saker som gör mig till mig

– Att jag är allvarlig och skämtsam och vartannat.
– Att jag är formsäker.
– Att jag har kontroll, styr upp, leder, tar ansvar, bryr mig om.
– Att jag är rättfram och vågar prata om det som är jobbigt eller det som är tabu.
– Att jag är ointresserad av att vara cool eller att upprätthålla någon slags status.

Translation: 5 things about me, times 12. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • men FLORA! känner igen så mycket av det här hos mig själv. du måste ju vara jordens skönaste människa om du är så lik mig!! hade det inte varit för att jag bor i norrland hade jag insisterat på att ta en fika, men nu vill jag bara säga – you rock! ha en bra dag :D

  Jonna 2015-01-26 12:15:01
  Svara
 • Så fint att läsa det här!

  Hanne 2015-01-22 17:46:53 http://rougeimaginaire.blogspot.com
  Svara
 • Åh, fint skrivet, vad använder Felix för parfym?

  Robin 2015-01-22 16:10:26
  Svara
 • Fint! ”Himlen har samma färg som insidan av snäckskal” Märks att du läser Sara Stridsberg! Hon beskriver också himlen så. Så kul

  Maja 2015-01-22 11:10:46
  Svara
 • Aaaaahaha BAKBENET. Hilarious.

  Nadja 2015-01-22 10:04:34 http://nadjaendler.blogspot.com
  Svara
 • Sån himla fin grej <3

  Hanna 2015-01-22 09:28:36
  Svara
 • vintervikshamnen?!?! alltså ÅH jag är ju uppvuxen där. sitter ett stenkast därifrån exakt nu!! *gah sthlm*

  Vicky 2015-01-22 09:21:45 http://vickys.se/
  Svara
 • bästa tjejen

  beata 2015-01-22 06:34:20 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • Hallå wow:

  – Att jag är allvarlig och skämtsam och vartannat.
  – Att jag är formsäker.
  – Att jag har kontroll, styr upp, leder, tar ansvar, bryr mig om.
  – Att jag är rättfram och vågar prata om det som är jobbigt eller det som är tabu.
  – Att jag är ointresserad av att vara cool eller att upprätthålla någon slags status.

  Louise 2015-01-22 01:35:13
  Svara
 • åh blir så glad av alla fina sommarbilder!

  anna 2015-01-22 00:26:14 http://smilingstone.devote.se
  Svara
 • den sista meningen är fan den bästa egenskapen en människa kan ha. Flora du är så fin!

  Ellen 2015-01-21 23:28:43
  Svara
 • Du MÅSTE bara kolla på Broad City, har du sett det? Det är typ en blandning mellan Girls och Full Patte (man märker var Full Patte har fått inspo från) och det är så jäkla kul! Högst feministiskt och skrattar högt till varje avsnitt. Det finns en säsong med 10 avsnitt och den andra säsongen rullar just nu, det är inte svårt att kolla ikapp kan jag säga :)
  Kram på dig!

  Kajsa 2015-01-21 23:23:06
  Svara
 • Alltså avlider lite av alla superfina sommarbilder! Jag simmar också med ena benet typ sparkandes, medans det andra simmar som en groda haha! Provar ibland att simma som man ”ska” men det är både jobbigt och går långsamt. Tack för en kanonblogg!

  Louise 2015-01-21 22:42:14 http://www.louisececilia.for.me
  Svara
 • En sak som är bra om en sitter vid datorskärm hela dagarna är att ha någon grön växt på skrivbordet + en skål med vatten (även den på skrivbordet nära en själv), det hjälper till att återfukta huden.

  Emma 2015-01-21 21:17:34
  Svara
 • Så hila fina leenden på dina gymnasiekompisar! Vilken bra bild!

  alice 2015-01-21 20:21:03 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara
 • Hej Flora! Tack för en fin blogg med härliga bilder och engagerande, inspirerande inlägg!
  Jag har en fundering, och jag tänkte att du eller någon snäll läsare kanske kunde ge mig lite tips?
  Jag har fått fler och fler vegetarianer i min vänskapskrets och ibland händer det ju att man vill laga middag tillsammans. Komplikationen i det hela är att jag själv äter strikt paleo och alltså inte äter mejerier, spannmål eller baljväxter. Det känns som att det enda som blir kvar att laga gemensamma rätter av är grönsaker, och det går säkert att göra god mat med, men på något sätt har jag kört fast inspirationsmässigt.
  Var kan jag vända mig för att hitta tillbaka till matkreativiteten?

  Idas eskapader 2015-01-21 19:56:55 http://idaseskapader.se
  Svara
 • Vad jag skrattade åt det där med bakbenet och rumpmodell, och youtube-videon med getterna såklart också!

  Daisy 2015-01-21 18:02:50 http://vinylbrus.blogspot.com/
  Svara
 • Alltså 5 saker väldigt få personer vet om mig, de tre först är så exakt jag!! Kisset är ju praktisk men det andra är väl sådär nödvändigt i livet … <3

  Frida 2015-01-21 17:32:03 http://fult.devote.se
  Svara
 • FIna saker att veta! Kände igen mig i himla mycket! Kram

  Nike 2015-01-21 17:25:21 http://konstgjort.devote.se
  Svara
 • Åh, snälla, gå på toa när du är kissnödig :O Bakterier har lättare att tillväxa om urinen inte kommer ut som den ska, infektionen kan leta sig upp till njurarna och det finns risk att det blir ett bakåttryck av vätskan upp till njurarna som är känsliga och viktiga organ.

  J 2015-01-21 17:02:01
  Svara
 • Hej Flora! Och tack för en grym och inspirerande blogg <3 Jag har en liten fråga jag skulle vilja ställa till dig. Jag har börjat plugga i en ny stad, har träffat kompisar osv. Men jag är ingen festtjej och mycket kring plugget handlar just om att gå ut och festa samt konsumera alkohol. Får ofta höra kommentarer som: Vad tråkig du är när man väljer att inte följa med! Och jag är väl medveten om att man kan följa med ut även om man inte dricker, MEN det känns alltid konstigt på förfesten och man får ofta frågor om varför man inte dricker, är trött på att behöva försvara varför. Jag tycker det är roligt att gå ut och festa någon gång ibland men är ingenting jag vill göra varje helg. Vad skulle du göra i min situation? Vill inte förlora några vänner pga detta.

  Amanda 2015-01-21 16:25:30
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   åh känner igen detta så mycket! jag tycker det är svårt att veta hur man ska bete sig för även fast en inte är så pepp på att gå ut kanske det inte är superkul att sitta själv hemma minst en kväll varje helg. som du säger, man kan ju faktiskt hänga med utan att dricka (om en vill såklart). ett tips är att dricka alkoholfritt, finns faktiskt jättemycket bra på Systemet som ”liknar alkohol” så att folk inte behöver fråga (+ gott!). annars är mitt tips att styra andra grejer och föreslå det för dina kompisar. middagar, bio, någon utställning eller konsert eller vad som helst, att själv ta initiativ som inte är alkoholrelaterade liksom. sen vet jag ju inte var du pluggar men i min studentstad finns det många sammanhang som inte involverar alkoholkonsumtion, kolla upp om det finns hos dig också och sök dig dit! om dina kompisar tycker du är supertråkig pga att du inte dricker får de dessutom ta och skärpa sig tycker jag.

   linnéa 2015-01-21 19:18:35 http://berglundlinnea@gmail.com
   Svara
 • Men åh, älskar det här! Drömmer nästan aldrig något jag minns, men den senaste innehöll konstig hemmafest, hångel med någon annan än min pojkvän samt att jag försov mig första dagen i skolan och skrek på mamma för att hon inte hade väckt mig, haha.

  Beatrice 2015-01-21 16:08:51 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Brukar också drömma att mina tänder typ ruttnar och trillar ur munnen på mig, och om sex. Sedan drömmer jag ganska ofta att jag försover mig/är sen till något och måste stressa stressa och får totalångest när jag ska fatta något beslut. Det är allt jag drömmer om. Kul hjärna.

  Har för övrigt ett par svarta, högmidjade, utsvängda byxor från Armani som jag bara använt en gång på fest. Jag har fått dem av en släkting som de inte passade och de är fantastiska men känns för fina för mig att ha till vardags. Du kan få låna dem om du vill!

  Therese 2015-01-21 16:02:47
  Svara
 • Hahah vadå bakbenet? :D puss och tack för bästa bloggen alla kategorier

  Alva 2015-01-21 15:38:31
  Svara
  • Svar på Alvas kommentar.

   hahahaha alltså. tror ju uppenbarligen att jag är en hund.

   Flora Wiström 2015-01-21 16:34:58
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Jag gör exakt samma sak när jag simmar haha. Vänster benet lever sitt eget liv och knycker åt fel håll, det går bara inte få till rätt rörelse!

    Väldigt kul lista :))

    Petra 2015-01-21 17:16:01
    Svara
 • jag också brukar drömma om att jag tapper tänder! och när jag vaknar upp tackar jag alla gudar för att det var bara en dröm.

  Nadir 2015-01-21 14:47:20
  Svara
 • haha är också dålig på att simma! sparkar med vänster ben..

  Evelyn 2015-01-21 14:35:22
  Svara
 • I can imagine nearly every girl has such experiences like you had when you were 14 … :) Thanks for your honesty, it was lovely and interesting to read. Wish you will find soft black flare pants …
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-01-21 14:30:22 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara
 • Så. Fin. Lista. Älskar hur ärlig du är! Hejaheja bästa du!!

  Elvira 2015-01-21 14:27:20 http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind