Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

I min sminkväska.

DSC_2321

Jag älskar ju smink och letar ständigt efter bra produkter som gärna är av naturligt ursprung. Låt oss ta en titt på vad jag har i min sminkväska just nu:

DSC_2286

DSC_2291

1. Une Skin ideal i nyansen 105, med 98,2% naturligt innehåll. Ger ett halvtäckande resultat med mycket lyster. Jag smörjer in huden innan, sedan applicerar jag foundationen med fingrarna. På torr hy (typ finnar som håller på att läka) masserar jag in foundationen så att den blendas in ordentligt med huden.

2. TiKei Concealer yellow. Den här concealern applicerar jag ibland på röda finnar med en concealerborste. TiKeis smink innehåller 100% svenska mineraler.

3. TiKei Bronzer original. Den applicerar jag med en snedställd, mellanstor borste under käkbenen och i tinningarna.

4. Tikei Rouge lovely. Ett kallt rouge som jag duttar på ”äppelkinderna” med en stor borste.

5. Make up store Cover all mix. En concealer som jag använder runt ögonen: den gula färgen ovanpå ögonlocken (som alltid är lite rödlätta på mig) och den röda färgen under ögonen (där jag är lite blå). Egentligen borde detta vara nummer 1 då det är det allra första jag gör, efter att jag smort in ansiktet med hudkräm.

6. Tikei Finishing veil matte. Ett transparent matt puder som jag applicerar ovanpå min foundation så att rougen och bronzern ska bli jämn (annars fastnar liksom borsten på den lite oljiga huden). Jag använder även detta puder ibland under dagen, för att matta ner min blanka panna, haka och huden bredvid näsan.

DSC_2305

7. Mascara från Idun minerals. En mineralmascara som ger långa och volymrika fransar. Luktar tyvärr lite fränt.

8. Weleda everon lip balm. Mitt favvolipsyl of all times. Innehåller bara naturliga ingredienser.

9. IsaDora Glossy eyeliner. Den bästa eyelinern jag vet som sitter som berget hela dagen. Megastort minus på flaskan som ALLTID går sönder. Förstår inte att IsaDora inte har fixat detta än?

10. Viva la Diva Eyebrow fine liner. Den här flytande ögonbrynspennan är mitt senaste tillskott i sminkväskan och är superbra och billig (79 kr). Minus på att den inte finns i fler nyanser (jag skulle vilja ha den liiite ljusare och liksom lite ”smutsigare” i färgen.

11. Läppstift från en marknad i London (se färg nedan). Kostade 1 pund.

12. L’Oréal Brow artist plumber. En borste med ett transparent gel som gör att ögonbrynen sitter på plats.

DSC_2315

Läppstiftet är av usel kvalitet men jag älskar den vampyrröda färgen. Jag applicerar det med en pensel och använder ett transparent puder ovanpå så att det sitter på plats.

Ps. Tikeis borstar är av syntethår och Bare Minerals borstar är av gethår, men de är också typ sex år gamla. Jag skulle inte köpa djurhårsborstar idag. Enligt kosmetikaföretagens olika hemsidor är inga av dessa produkter testade på djur.

Här är en video där jag sminkar mig. Jag har bytt ut vissa produkter sedan dess, plus fått tillbaka min acne :—-)

Translation: In my make up bag. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • SÅ kul inlägg! Blev helt exalterad, har själv börjat älska smink nyligen och är ständigt på jakt efter tips. Älskar även bilder på uppradat smink?? Haha. Ett litet sminktips! Värm mascaran i armhålan eller ljumsken medan du lägger basen. På så vis blir den mer lättapplicerad, lite krämigare liksom. Hoppas på fler inlägg om smink! Du är bäst!

  Emma 2015-02-07 13:58:16
  Svara
 • Jag har ett jättebra tips på ett sminkmärke (Inte svenskt tho så man måste beställa online men men:) ) Det heter Innisfree och är från Korea och typ allt deras smink är naturlig. De tar naturliga produkter från en ö i Korea och gör sitt smink/ hudvård. Älskar det märket och skulle starkt rekommendera det eftersom det är naturlig och samtidigt jättebra!

  http://global.innisfree.co.kr/global/en/eng_main.jsp

  http://beautynetkorea.com/products/Innisfree/AMAB0000/

  Klara 2015-02-07 10:56:51
  Svara
 • Det bästa naturliga sminket på marknaden just nu är utan tvekan Shiro Cosmetics och Silk Naturals, de har båda egna webbshopar!

  Elin 2015-02-05 15:58:35
  Svara
 • Kollade på din sminkvideo och du är ju så jääääkla söt! Du verkar så lugn och trygg i dig själv och får en känsla av att du är en helt enastånde bra vän, bara något i din röst som tilltalade mig.
  PUSS

  Emma 2015-02-05 15:41:34 http://strimmor.blogg.se
  Svara
 • Haha på bild nr två ser din concealer lite deppig ut :(

  Louise 2015-02-04 23:48:55
  Svara
 • åh ifall ni har problem med finnar och akne så undvik allt mineralpuder, det sjunker in i huden, täppper igen porerna och är intill omöjligt att tvätta bort.

  Använd endast oljefri foundation!! :*

  LOVE FROM L.A

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2015-02-04 19:52:30 http://hesses.blogg.se
  Svara
  • Svar på elsas kommentar.

   Det är bara ev. nanopartiklar i mineralsmink som sjunker in och täpper till huden. Jag, som har problem med dålig hy, kan varmt rekommendera Tikei (de använder inte nanopartiklar i sitt smink). Deras produkter täcker bra, men låter huden andas, och min hy har blivit så mycket bättre sedan jag började använda märket.

   Sarah 2015-02-05 11:47:53
   Svara
 • Åh älskar Tikei!!!!!
  Jag har även samma mascara från Idun och jag tycker att den är superbra mot känsliga ögon osv till skillnad från ”vanliga” mascaror. Men den ska tydligen innehålla silikoner och mineraloljorna, vilket inte ska vara bra :(( fast det är bara just den guldiga mascaran som gör det, så vid nästa köp blir det en av de andra från Idun! Ett tips bara :)

  Hannah 2015-02-04 19:14:43
  Svara
 • Åh, Tikkei är så himla grymma! Älskar att de har så himla många olika nyanser, att man kan beställa tester för nästan ingen peng alls, och att även en ”riktig” vara är rätt billig! Bästa bästa sminket. Angående L’oreal blev jag väldigt förvirrad. Har bojkottat dem i flera år pga. djurtestaspekten men länken som fanns bland kommentarerna gjorde mig förvirrad då det ju står att de inte testat på djur på många år. Det låter ju superbra men tänk bara på detta: ”The Group no longer tests on animal, anywhere in the world, and does not delegate this task to others. An exception could be made if regulatory authorities required it for safety or regulatory purposes.”

  An exception could be made if regulatory authorities required it for safety or regulatory purposes.

  Så vitt jag förstått det är det ett krav att testa på djur för att få sälja smink i Kina, vilket skulle innebära att L’oreal visst fortfarande testar på djur. Jag har inte grävt ner mig jättedjupt i det här, men ville bara lyfta fram just den frasen.

  Lush har ju börjat sälja smink och testar inte på djur, men har inte testat det så vet inte hur bra det faktiskt är.

  A 2015-02-04 18:55:39 http://adwink.blogspot.com
  Svara
 • Grymt bra och snällt märke är franska Nuxe! Deras läppbalsam, det på burk, är helt fantastiskt och oljan (huile prodiguise) är to die for efter en varm dusch! Doftar fantastiskt och relativt bra priser!

  e 2015-02-04 16:16:07
  Svara
 • kan också tipsa om en gillar ”naturlig”(sätter ordet inom citationstecken då defenitionen på naturlig är extremt bred och luddig) hudvård och smink, brittiska mypure har bra sortiment och skickar generöst med samples. gillar också amerikanska silk naturals, speciellt bra om en gillar smink, de mesta är veganskt och glutenfritt, grymt fina ögonskuggor med bra kvalle (har gjort dupes på alla urban decays naked paletter), för varje 35$ du spenderar inkl frakt får du gratis ögonskugga eller läppbalsam(du får välja själv om du vill). sedan en till favorit för nördiga personer, shiro cosmetics. som gör kollektioner dedikerade till olika tv-serier eller filmer, typ Hunger Games, Game of Thrones, The Hobbit, Pokemon, Sherlock(dock contouring, men döör en kollektion som heter Cheekbones!!)mm. länkar:
  http://www.mypure.co.uk/
  http://www.silknaturals.com/store/
  http://shirocosmetics.com/

  Lenore 2015-02-04 15:58:50
  Svara
 • L’Oreal testar faktiskt på djur av någon anledning.,

  Rebecka 2015-02-04 13:14:12
  Svara
 • Mkt uppskattat inlägg! Blir nyfiken på vad för hudvårdsprodukter du använder på morgon och kväll? Kram!

  Malin 2015-02-04 13:07:04
  Svara
 • Kul att du tipsar om naturligt smink! :) Jag gillar verkligen UNEs foundation, deras mascara är också super om du inte har testat! Denna är min favvo: http://www.kicks.se/une-b322/makeup/oumlgon/mascara-c140/eyes-only-volume-mascara-p60753#product-info-read-more
  Annars är mitt bästa eko-skönhetstips läppbalsam från Hurraw! – har testat det mesta i ceratväg och ÄLSKAR dessa. http://eleven.se/hurraw-lip-balm-12258.html . Har man tålamod kan man beställa dem (och massa annat trevligt) billigt ifrån USA på http://www.iherb.com/
  Tack för din fina blogg Flora!

  Ellen 2015-02-04 13:06:25
  Svara
 • hej flora!! kan du tipsa om fina (stora) tekannor? är i stort behov av en ny men vet inte vart jag ska börja leta :) kram

  moa 2015-02-04 11:53:06
  Svara
 • l’oreal stödjer israel! fy!

  nora 2015-02-04 11:32:34
  Svara
 • Jag vet inte vart du ställer dig i frågan, men L’oreal stödjer Israel. Värt att googla!

  Hilda 2015-02-04 11:27:30 http://www.hildarandulv.se
  Svara
 • Så bra grejer! Gick in på TiKeis hemsida och de har ju prover! Så nu har jag, som inte sminkat mig sen min emoperiod och då enbart med mycket svart smink, köpt hem prover och en borste som kändes bra. Vi får se hur det går, oavsett så tack för tipset!!

  Beatrice 2015-02-04 10:39:42 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • vad är det för sidor du har läst om produkterna? för Loreal testar nämligen på djur i Kina. och t.ex. Make Up Store gör med största sannolikhet sak för de finns inte med på någon cruelty-free-lista (t.ex PETA’s).

  Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM 2015-02-04 10:33:14 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
  • Svar på Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISMs kommentar.

   http://www.loreal.com/csr-commitments/loreal-answers/the-question-of-animal-testing.aspx

   Men det kanske inte stämmer?

   Flora Wiström 2015-02-04 10:40:01
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Tror att det är så, att inom EU är sminktester på djur alltid förbjudet, men i ex. Kina så måste allt smink djurtestas, vilket gör att de företag som agerar på båda marknaderna utför djurtester och har sedan tillåtelse att sälja de produkterna i EU ändå, som ett ”undantag”. Kanske till och med att detta gör att företag får skriva att de ej djurtestar fast de faktiskt gör det? Oavsett, så himla svårt att veta vad som faktiskt gäller.

    m 2015-02-04 11:43:15
    Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Får för mig att företag gärna skriver lite vad som helst för att locka fler kunder, men man vet ju aldrig, det kanske är såpass nytt att de inte finns med på någon lista än?

    Beatrice 2015-02-04 10:45:31
    Svara
 • Är inte alla produkter från L´Oreal djurtestade? Det är vad jag har fått för mig, och därför har jag låtit bli deras grejer. HM däremot har ju billiga och bra grejer, och de är inte djurtestade! Så tipsar om det, ifall du behöver något snabbt och billigt någon gång.
  Vart kan man köpa TiKei någonstans och är det superdyrt? Hade tänkte börja sminka mig lite igen, och vill ha bra grejer… :)

  Beatrice 2015-02-04 09:46:19 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
  • Svar på Beatrices kommentar.

   Hej! De gjorde det förut men har lagt en jäkla massa pengar tydligen på att ta fram typ ”låtsasskinn” att testa på istället och vad jag förstår så testar de ingenting alls på djur längre. Här kan du läsa mer om det: http://www.loreal.com/csr-commitments/loreal-answers/the-question-of-animal-testing.aspx

   Hey Emelie 2015-02-04 10:23:34 http://heyemelie.blogspot.com
   Svara
 • åh, tack för detta! vill så gärna bli bättre på smink!

  Agnes 2015-02-04 09:29:21 http://www.kapitulera.blogspot.se
  Svara
 • Så bra produkter! Måste verkligen inhandla lite bra produkter nästa gång, både för miljön och huden. Har du några bra tips på miljö- och hudvänliga märken? Sminkdjungeln är ju enorm!

  Ellen 2015-02-04 09:17:27
  Svara
 • Hej flora!! Har du testat kak-eyeliner? Nu sa du ju visserligen att du är nöjd med isadoras men kakeyelinern från make up store är helt amazing! Dessutom tar den typ ALDRIG slut. Och en kan köpa olila penslar till och kan göra tunnare än tunnast och vassaste vingarna etc. Puss!

  fanny 2015-02-04 08:48:22
  Svara
 • !!! kan man kjøpe tikei i butikk eller bare på nettet?

  M 2015-02-04 08:39:57
  Svara
 • omg, den weleda-lipbalmen!!! den er min største produktkjærleik. kjøpte den i new york, berre fordi eg var så tørr på leppene, men herregud så god den er. både jostein og eg brukar den kvar dag.

  mariell 2015-02-04 08:13:12 http://hjartesmil.com
  Svara
 • Vad glad jag blir över dina val av smink. Är själv oerhört intresserad av ekologi och avskyr alla falska kemikaliehistorier som finns ibland oss. Allt från mat till städprodukter till smink. Det är så sorgligt med alla dessa farliga kemikalier som förstör både miljön och människors hälsa.. En fråga bara gällande att pudra läpparna när du har läppstift på. Jag gillar också matta läppar, men när jag pudrar dem så fastnar liksom pudret på läpparna och det ser inte klokt ut. Då använder jag ändå ett transparent puder. Så hur applicerar du för att det ska se bra ut?

  A 2015-02-04 08:05:14 http://vinglamedvingar.blogg.se/
  Svara
 • Åh vilket bra inlägg! TiKeis verkar verkligen vara någonting att spana in.

  Alexandra 2015-02-04 07:52:17 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!