Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ni skriver.

Tack för alla texter ni har skickat till mig. Ni är så FINA. Nedan är ett litet urval.

Untitled-1

Leila gjorde skrivövningen miljöbeskrivning och skrev:

Jag ville berätta för er om den violetta horisonten bakom hustaken som brann av den uppgående solen: strimmorna av dess strålar som glittrade i små, små kristallgnistor på ens hud när man gick ut från Le Carmen klockan fem tjugofyra då gatorna var grågrumliga, lördagen nyvaken och metron just hade börjat gå igen. Jag ville berätta för er om hur staden såg ut naken- längst upp i det rörtäckta Centre Pompidou och hur en nygjord nutellacrêpe smakade som man köpte precis bredvid av den tystlåtna indiern, han som sparade sina leenden i ett litet marmorskrin under kassan (ingen visste till vem). Jag ville berätta för er om de upplysta stråken av trafik som rann fram sida vid sida, hela vägen längs med Champs-Élysées upp mot Arc de Triomphe. Jag ville berätta för er om ljuset från Eiffeltornet som reflekterades i himlen utan stjärnor.
Jag ville berätta för er om den här staden som hade möblerat om alla sina tidigare tjugo kvarter inuti mig.

e85b219b377fe118fe2edb66369f1de7

Lotta gjorde skrivövningen Brevet till dig själv och skrev:

Kära Lotta

Du är 17 år, du är frisk men du är ändå inte helt lycklig. Det är kämpigt i skolan och du förstår inte så mycket som du skulle vilja. Och med anorexin borta så finns just nu ett slags vakuum. Men snälla du, oroa dig inte. Du drömmer om att fly till London, och vet du vad? Du kommer att göra det efter studenten. Du kommer att bli antagen på ett jättedrömmigt universitet där du kommer att plugga engelsk litteratur och — hör och häpna! — drama. Du som tycker att det är genant att göra charader kommer att studera (både i teori och praktik) drama. Och du tycker att det är svinkul.

Du behöver inte oroa dig. Du behöver inte längta bort till ’något annat’. Du behöver inte känna den rastlösa, krypande ångesten. För vet du vad? Om du bara kan vänta lite, vänta med att växa upp och ta dig bort från allt så kommer det att ske. Men allt kan inte hända just precis nu. Låt saker få ta sin tid. Gymnasiet är tre år och det kommer inte att gå fortare för att du drömmer dig bort. Du får bara alldeles för höga förväntningar och svävar iväg alldeles för långt. Stanna kvar ett litet tag till. Försök att uppskatta allt fint omkring dig. Ta in det.

Jag hoppas att det här brevet kan hjälpa dig de stunder du bara vill krypa ur ditt skinn.

// Lotta 19 år, 50 veckor och 4 dagar.

ec489d4b1f0d920c0de85e968e8bb89a

Alice gjorde skrivövningen 101 ord på temat ”uppskatta” och skrev:

Tänk att jag uppskattade din närhet
Tänk att jag uppskattade hur du liksom nervöst med en uns av rädsla inuti såg på mig
Jag såg allting
Jag uppskattade att känna tusen orkaner inuti när din skakiga kropp flyttade sig mot mig i korridoren
Tusen tankar inuti men ingen fick säga dem rakt ut
Vem skulle egentligen uppskatta det?
Skulle vi?
Nej, vår kärlek var på låtsas
Det jag uppskattade var tusen förhoppningar om oss
Nu uppskattar jag nog mest att du är borta
Att jag bara ser din lilla profilbild ibland
För mina minnen gör mest bara ont
Inget att uppskatta

Bildkällor via min pinterest. Se alla skrivövningar här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Åhh vad fina.

  Ellen 2015-02-06 21:37:42
  Svara
 • Gud den första va så himla bra. Fällde några tårar. Paris <3

  M 2015-02-06 16:24:58
  Svara
 • började grina när jag läste den första texten, vill läsa alla?? kollade men fanns inget i kommentarsfältet. Kan du inte publicera fler/mer texter du skriver? kram

  sofai 2015-02-05 20:23:12
  Svara
 • Gud vilka fantastiska texten! Måste hålla med om att den sista är fullkomligt extraordinär. Vad roligt det var att följa samarbetet med Samsung!

  Alexandra 2015-02-05 20:19:23 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora!
  Här kommer ett serietips! Jag vet ju att du gillar bra och roliga serier :)
  Parks and Recreation är min nya favvoserie, den är som the Office fast med hundra ggr mer girlpower.
  Rekommenderas!

  Kajsa 2015-02-05 19:45:11
  Svara
 • Vad duktiga folk är! Den sista uppskattar-dikten känns 100 % mitt i prick för hur allt känns. Printscreenade och ska läsa den ibland när jag behöver

  Lizzy 2015-02-05 18:57:43
  Svara
 • men vad fint!!! vad folk är duktiga alltså!

  hedvig 2015-02-05 16:06:25 http://hedvighedvig.devote.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!