Min favoritsysselsättning när jag är ledig är att laga mat. Den där stunden i köket är fasen total njutning och avkoppling för min del, så därför lägger jag gärna lite extra tid även till vardags på att laga något gott.
Det är ju bäckmörkt vid middagstid såhär års så jag kan tyvärr inte bjuda på några schnögga matfotografier, så i stället blir det några bilder hastigt tagna med mobilkameran. Men det gör ju inte att maten smakar sämre.
Den här linssalladen med halloumi, sötpotatis och fänkÃ¥l har jag tipsat om tidigare och är ett recept frÃ¥n Yummy Beet. Enligt henne räcker salladen till 5-6 personer men jag skulle säga att det mättar 3-4 hungriga magar. Jag använde röda linser istället för puylinser och det funkade utmärkt. Den här rätten är en perfekt varm och smakrik vintersallad. Ãlskaren!
Blodapelsinsallad med kummin, pistachnötter, mynta och fetaost. â Ni hör ju hur gott det lÃ¥ter. Och just nu är blodapelsiner asbilliga! Receptet hittade jag hos The Kitchn och jag följde det helt och hÃ¥llet förutom att jag bytte ut rödvinsvinägern mot äppelcidervinäger och använde 2 blodapelsiner och fyra vanliga apelsiner i brist pÃ¥ annat. Det räckte till oss tvÃ¥, och vi Ã¥t salladen med bröd vid sidan av. Felix föreslog att det nog funkar bra att ha potatis i salladen, sÃ¥ det tillsätter jag nog nästa gÃ¥ng sÃ¥ att den blir matigare.
Bonus! Den här veganska glassen äter jag flera gånger i veckan, särskilt nu när vi har varit sjuka. Frys in ett par bananer (skalade, brutna i mindre bitar). Mixa dem med jordnötssmör, kakao, kokosflingor och en nypa salt. Blanda sedan i kakaonibs eller krossad choklad (inte så viktigt, men ändå gott). Jag höftar alltid med måtten, så smaka av tills du är nöjd. Du kan även tillsätta honung, dadlar, socker eller sirap om du vill att det ska bli sötare. Funkar även bra till frukost. :))
Translation: Two salads and one dessert. Love these recipes.Â