Två galet goda sallader + vegansk bananglass.

Min favoritsysselsättning när jag är ledig är att laga mat. Den där stunden i köket är fasen total njutning och avkoppling för min del, så därför lägger jag gärna lite extra tid även till vardags på att laga något gott.

Det är ju bäckmörkt vid middagstid såhär års så jag kan tyvärr inte bjuda på några schnögga matfotografier, så i stället blir det några bilder hastigt tagna med mobilkameran. Men det gör ju inte att maten smakar sämre.

IMG_4844

Den här linssalladen med halloumi, sötpotatis och fänkål har jag tipsat om tidigare och är ett recept från Yummy Beet. Enligt henne räcker salladen till 5-6 personer men jag skulle säga att det mättar 3-4 hungriga magar. Jag använde röda linser istället för puylinser och det funkade utmärkt. Den här rätten är en perfekt varm och smakrik vintersallad. Älskaren!

IMG_4847

Blodapelsinsallad med kummin, pistachnötter, mynta och fetaost. ← Ni hör ju hur gott det låter. Och just nu är blodapelsiner asbilliga! Receptet hittade jag hos The Kitchn och jag följde det helt och hållet förutom att jag bytte ut rödvinsvinägern mot äppelcidervinäger och använde 2 blodapelsiner och fyra vanliga apelsiner i brist på annat. Det räckte till oss två, och vi åt salladen med bröd vid sidan av. Felix föreslog att det nog funkar bra att ha potatis i salladen, så det tillsätter jag nog nästa gång så att den blir matigare.

IMG_4846

Bonus! Den här veganska glassen äter jag flera gånger i veckan, särskilt nu när vi har varit sjuka. Frys in ett par bananer (skalade, brutna i mindre bitar). Mixa dem med jordnötssmör, kakao, kokosflingor och en nypa salt. Blanda sedan i kakaonibs eller krossad choklad (inte så viktigt, men ändå gott). Jag höftar alltid med måtten, så smaka av tills du är nöjd. Du kan även tillsätta honung, dadlar, socker eller sirap om du vill att det ska bli sötare. Funkar även bra till frukost. :))

Translation: Two salads and one dessert. Love these recipes. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Måste testa glassen någon dag, låter ju verkligen hur gott som helst!

  Ellen 2015-02-10 22:32:33 http://lindbergellen.se
  Svara
 • Åh bananglassen låter helt underbar!

  Myhrans 2015-02-10 21:59:35 http://myhrans.devote.se
  Svara
 • Du är så himla vettig flora! Love din blogg, tack för jättebra och genomtänkta inlägg!

  linnea 2015-02-10 21:16:20
  Svara
 • Ett förslag är att ha i pyttelite kokosnötsmjölk i bananglassen! Då blir den lite lättare att mixa och lite krämigare + fluffigare!
  Tips tips tips

  Jenny 2015-02-10 18:09:19
  Svara
 • Hej Flora! Hur gör du när du mixar bananglassen? Äääälskar bananglass men har väldans mycket problem med mixandet. Min stavmixer gick sönder (antar att det blev för tungt för den) vid ett tillfälle, provade sedan i matberedare = funkade inte alls och allra senast i en blender vilket gick sådär = fick en väldigt chunky glass eftersom allt inte ville mixa ihop sig. Har du något trick?

  A 2015-02-10 17:40:04 http://blog.annettepehrsson.se
  Svara
 • Jag kommenterar väldigt sällan bloggar men jag måste bara nu, fa-an vad din blogg är grym! Har läst den lite då och då men inte riktigt fastnat som min följavarjedag blogg då jag inte trodde du uppdaterade så mycket men varje gång jag gått in de senaste dagarna så är de något nytt. Och jag ska definitivt försöka bli helvegetarian när jag kommer hem tack vare dig, du äger flora!!

  sara 2015-02-10 13:53:22
  Svara
 • I must try this ice cream!

  dagný björg 2015-02-10 10:23:28 http://www.feelinspiredblog.com
  Svara
 • Ser jättegott ut!

  Christian 2015-02-10 09:49:58 http:/www.stabil.blogg.se
  Svara
 • Hej! Ett grej som jag alltid gör är att mixa i en mogen avokado i glassen, konsistensen blir super då!

  Elisabeth 2015-02-10 08:46:44
  Svara
 • I love to make banana ice-cream! It’s my weekly dessert :) x

  Daria 2015-02-10 08:17:00 http://www.dot-daria.blogspot.com
  Svara
 • Mmm, vegansk bananis er det bedste! Har du prøvet at blende bananen med fx jordbær? Det er et godt alternativ til chokoladeversionen, hvis man spiser det til morgenmad :)

  Emma 2015-02-10 08:16:55 http://www.emmaslebsager.dk
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!