Att inreda en liten lägenhet #4. Färgkoordinerad bokhylla.

DSC_2519

Som ni vet så har vi satt upp bokhyllor i taket för att maximera golvytan, och i söndags satte Felix upp de sista hyllplanen. Men för att det inte ska bli så rörigt att titta på böckerna har jag färgkoordinerat dem, precis som jag hade i mitt gamla flickrum. Det går ju att stuva runt böckerna i en evighet för att bli helt nöjd, men detta gjorde jag på en timme eller så. På den övre hyllan står lite större, inbundna böcker, och på den undre står pocketböckerna.

DSC_2525

Svart → grönt → gult → orange → rött → rosa → lila → blått → grått → vitt → beige.

DSC_2519

Som en regnbåge i taket!

Fler inredningstips:

Att inreda en liten lägenhet #1 – allmänna tankar
Att inreda en liten lägenhet #2 – hyllor i taket
Att inreda en liten lägenhet #3 – köket

Translation: I have a rainbow in the ceiling. The shelves doesn’t take up a lot of space in the apartment and the colours are more calm to look at.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Fint! Jag har också funderat på en färgkordinerad bokhylla, men.. jag kommer bli galen för även om det är i ordning färgmässigt så kommer det inte vara i ordning när det gäller teman eller författare och det skulle störa mig extremt mycket! så… :)

  Sandra 2015-06-01 13:51:58 http://rosendahlgrensandra.blogg.se
  Svara
 • Ja, det blev så ändå! Detta är så himla skönt för ögat att se på. Kanonfint!

  Ellen 2015-02-16 22:35:44 http://lindbergellen.se
  Svara
 • Hej Flora!
  Jag har ett problem och jag tror att du kanske har ett tips eller två. Jag och min kille har varit ihop i snart 6 år, vi har varit sambos i snart ett år och vi blev ihop när vi var 16. Vi har alltså vuxit upp ihop. Gymnasiet, studenten, de sista tonåren, det första jobbet, funderingar inför framtiden osv – allt har vi upplevt och gjort ihop liksom. Vet liksom inte riktigt vem jag är utan honom. Men nu till problemet. Efter att vi flyttade ihop har vi såklart sett nya sidor och egenskaper hos varandra. Jag gillar planering, kvalitètstid ihop, hitta på saker tillsammans, testa nya maträtter, inredning osv, medan han ofta prioriterar sina vänner, att gå ut och sådär. Självklart ska man få ha egna intressen och sådär men ända sedan förra våren har det uppstått flera situationer då jag hamnar i andra hand och hans vänner i första hand. Jag blir inte prioriterad. Tex så kanske vi har en enda dag ledig ihop på en vecka. För mig är det ett bra tillfälle att vara med varandra, kanske ta sovmorgon & göra god middag eller liknande – sånt som är så himla mysigt! Medan han inte alls ser det på samma sätt och gör upp planer med en vän. Jag är noga med att säga till i förväg om jag ska iväg eller har planer – dels för att se vad han själv har för planer men också för att det känns som en självklarhet när man bor ihop. Man måste ju liksom kommunicera. Men ofta kommunicerar bara jag. Detta har gjort att jag ofta känner mig ledsen, jag blir i perioder lätt irriterad på honom osv. Ingen romantikhöjare direkt. Jag har tagit upp detta med honom men ingen förändring har skett. Vi har nu kommit till det stadiet att vi båda känner att vi har tappat något på vägen och att det inte känns så bra mellan oss. När vi hade detta samtal grät jag i två dagar och trodde jag skulle gå sönder av ångest när jag tänkte tanken på att det kanske skulle ta slut. Vi var sedan ifrån varandra i en vecka och jag pratade mycket om detta med en vän, gick igenom allt i huvudet, vägde för- och nackdelar och analyserade allt in i minsta detalj. Plötsligt känns det inte som världens undergång om det skulle ta slut. Det kanske rentav vore bra. Jag kan behöva vara ensam och ”hitta mig själv”, testa på att bo själv och komma på vad som gör mig lycklig/vad jag vill göra/vad jag vill ha eftersom det fram tills nu har handlat om honom&smog och inte bara mig. För nu gör vi nog inte varandra så lyckliga. Det är inga fjärilar i magen längre eller pirr när vi pussas. Det känns som vi bor ihop men lever var för sig. Men samtidigt vet jag hur bra vi kan ha det. Jag vet inte om jag ska stanna kvar eller faktiskt våga ta steget att lämna den här relationen. Det har trotsallt bara gått lite mer än en vecka sedan vi pratade och jag trodde jag skulle kvävas av ångest, men nu när jag tänker på det så känns det inte lika farligt. FyFAN vad förvirrad jag känner mig. Hoppas du kan ge mig något tips, känner mig helt lost i kärleksdjungeln.
  Puss och tack för en bra blogg!

  Lisa 2015-02-14 16:32:45
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa. Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. När jag o min pojkvän kom till den punkten du beskriver kändes det som ett naturligt steg att göra slut. Självklart var jag helt förstörd när jag började inse att vi faktiskt ville ha våra liv på helt olika vis. Vi gjorde slut, men själva uppbrottet i sig var inte speciellt sorgligt, eftersom vi båda redan gråtit massor under perioden innan vi gjorde slut då vi funderade väldigt mycket på vår relation. Nu i efterhand känns det så himla fint ändå, eftersom vi har varandra i våra liv ändå, ungefär som en syskonrelation.

   A 2015-02-15 17:18:48
   Svara
 • Snyggt!

  Christian 2015-02-14 13:21:01 http:/stabil.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora först ville jag bara säga att jag älskar din blogg! Jag blir så himla inspirerad och tycker att den bara blir bättre och bättre! :) Min fråga är att jag undrar över hur du tänker om filmen 50 shades of grey? Boken ska ju vara både dåligt skriven men också dålig på det sättet att den ”glorifierar” våldtäkt. Men jag har kollat lite på klipp och så från filmen och den värkar bättre än filmen på det sättet att den kvinnliga karaktärer får bestämma mer och blir respekterad. Det vore väldigt intressant om du kanske skulle kunna berätta lite vad du tycker för jag tror det är många som är intresserade av att se filmen´.

  Sofia 2015-02-14 13:11:50
  Svara
 • Åh så smart!

  emma 2015-02-14 00:25:04 http://www.emmaeriksson.me/blog
  Svara
 • Så dekorativt! Älskar’t.

  Matilda 2015-02-13 22:42:13 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Gud vad fint och smart, framför allt!

  Lisa Sheila 2015-02-13 22:19:14 http://lisasheila.devote.se
  Svara
 • Hej Flora! Jag tycker mig skymta en Harry Potter bok där i den gröna delen! Jag skulle vara jätteintresserad av att höra dina synpunkter på serien. Har du läst alla böcker? I såna fall vad tycker du om dom? Alternativt varför har du valt att inte läsa dom? Skulle vara kul att höra vad din relation och inställning är till serien i sig och dess enorma läsekrets. Tack för en viktig blogg!

  Linda 2015-02-13 21:38:51
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Har läst alla böcker när jag var liten och älskade dem!! :) Men har inte läst om dem på senare år. Kram och tack för att du läser

   Flora Wiström 2015-02-17 14:24:07
   Svara
 • Hej flora!! Du la upp en bild på instagram där du bär en superfin vitprickig jump suit. Var har du hittat den, måntro? Tack för underbar blogg förresten! Puss!

  Lisa 2015-02-13 21:34:52
  Svara
 • Jag hade nog valt att ordna efter alfabetet, men detta blev inte så dumt trots allt… hoppas Felix inte är alltför principfast:)

  A 2015-02-13 19:30:55
  Svara
 • så himla fint flora! här är en bild jag fotade på min kompis elin framför hennes underbart fina färgkoordinerade bokhylla: http://www.seriostforlag.se/om-elin/

  tips för er som vill ha mer inspiration när det kommer till detta.

  elin är för övrigt en grymt duktig författare som du borde spana in, hon släpper alldeles snart en ny roman som heter Paraplyet.

  josefine. 2015-02-13 19:13:58
  Svara
 • ÄLSKAR färgkoordonation såhär. men hur satte ni upp hyllorna?? ni har inte betongväggar eller? prick alla väggar i min ministochkolmslägga är betong :((((

  Vicky 2015-02-13 19:01:44 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej Flora (eller någon annan)! Jag behöver lite pepp/råd/bara prata av mig. Jag känner nämligen sån sjuk prestationsångest över hela mitt liv. Så här: jag tog studenten 2013 och bor kvar i min hemstad, bor med min kille i mina drömmars lägenhet, har fina vänner och en fin familj, pluggar till ett yrke jag verkligen gillar. Jag har tröttnat på festande, känner inget sug efter att typ backpacka (men gillar att resa och reser i snitt en gång per år)… Istället äter jag ofta ute, köper mycket inredningsgrejer och fikar med vänner, unnar mig småsaker i vardagen och satsar stenhårt på mitt skrivande samt på att bli duktig inom det jag utbildar mig till. Jag är nöjd med detta men kan få lite svettnigar av att se alla som instagrammar Australienresor eller fester i Asien, som att jag egentligen också borde vilja det.

  Alltså det är så himla knäppt, jag gillar egentligen mitt liv precis som det är. Det är andras förväntningar av ett bra liv som stressar mig. Jag är en trygghetsmänniska och har själv VALT att bo i denna stad istället för att flytta och plugga, min utbildning finns i många städer men jag ville hellre bo fint här än att bo i andrahand i Stockholm.
  Någon gång har mina kompisar sagt ”alltså shit jag fattar inte att man kan skaffa barn redan när man är 25, vill man inte leva lite eller?!” Medan jag lätt hade kunnat tänka mig barn om fem år (såvida jag har en stabil relation då). Det känns som att min bild av ett härligt liv är jättetråkig och det stressar mig. Jag VILL ju inte ens bo på ett vandrarhem i Asien eller plugga i Uppsala, jag vill göra det jag gör nu men vara nöjd med det…

  Hjälp, vad långt. Kanske någon kan identifiera sig med denna prestationsångest på det perfekta livet?

  Anonym 2015-02-13 18:50:52
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Häromdagen tänkte jag på just det här, att jag inte alls har en massa ”stora” drömmar, typ som att flytta till USA eller Australien eller något sånt! Har flera kompisar som är iväg utomlands och reser/pluggar/jobbar eller ska iväg snart, medan jag själv troligtvis kommer att söka in på lärarprogrammet i Göteborg, bara 1,5 timme bort från där jag bor nu… Jag har liksom ganska ”down to earth” framtidsplaner, vill liksom bara ha en utbildning, ett jobb med hyfsad lön som inte är totalt omöjligt att utbilda sig till/få jobb inom, och flytta ihop med min pojkvän i en mysig lägenhet. Så skönt att känna att jag inte är ensam om det här! Det går faktiskt att åka på resor, festa eller träffa nya människor kan man göra ändå trots att man inte flyttar till andra sidan jordklotet :)

   Ellie 2015-02-14 11:04:25 http://http//elliemariah.tumblr.com
   Svara
   • Svar på Ellies kommentar.

    Haha vad kul, jag läser faktiskt till just lärare :) så vi har väl rätt lika framtidsplaner då. Egentligen är det ju så himla knäppt att jag påverkas så av vad andra gör, jag antar att det har mycket att göra med sociala medier och det faktum att allt ska visas upp och basuneras ut hela tiden…

    Anonym (som skrev första kommentaren) 2015-02-14 15:30:52
    Svara
 • Så fint!

  Emilia 2015-02-13 17:54:39 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Åh, jag kan verkligen inte ha det såhär, har testat för att det är så fint, men jag har mest serier och inte så himla många enskilda böcker, och då tycker jag det är så himla svårt att hitta böckerna! Men snyggt, det är det ju!

  Beatrice 2015-02-13 17:03:04 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • What a lovely way of arranging your books!

  Rosa 2015-02-13 16:33:23 http://www.rosemarynotes.com
  Svara
 • Hej Flora, det här har inget med detta inlägg att göra men jag har ett svagt minne av att du någon gång skrev att du kanske skulle trycka upp din kalender, och undrar om du vet någon sida eller alternativ för att trycka upp saker som inte är så fasligt dyrt, har verkligen försökt googla men det enda som kommer upp är typ blurb.com vilket blir alldeles för dyrt, då jag ska trycka ca 150 sidor med mönster.

  Klara 2015-02-13 16:26:58
  Svara
 • Vad tyckte Felix då, ändrade han sig från att ordna alfabetiskt när han såg hur fint det blev? :)

  S 2015-02-13 15:21:15
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!