Fjorton frågor till Daniel.

I den här inläggsserien får ni lära känna mina vänner lite grann. Låt mig presentera Daniel! En av mina finaste vänner som jag lärde känna på gymnasiet och som jag inte tänker släppa taget om trots att han flytt Stockholm för Lund.

DSC_0405

Hej Daniel, hur står det till idag?

Hej Flora, jag har sovmorgon idag vilket är väldigt bra eftersom oftast har så svårt att gå upp i ansenlig tid. I eftermiddag ska jag gå på föreläsning och efter det ska jag sända radio. Typiskt bra grejer!

Vad sysslar du med nu för tiden?

Jag bor i Lund och pluggar Språkkonsultprogrammet (det låter mer fancy än det är), och gör två program på studentradiokanalen Radio AF. Utöver det är jag med i hiphopbandet Adiafora. Vi har just släppt en ny EP och håller på att boka spelningar i vår och sommar. Det är rätt mycket men också väldigt roligt!

Processed with VSCOcam with a6 preset

När förstod du att du ville syssla med underhållning?

Det vet jag inte. Jag har alltid varit väldigt intresserad av underhållning, typ i alla sorters former. Någon gång ganska tidigt fattade jag nog att det fanns människor som kunde försörja sig på att göra något kreativt som de verkligen älskar att göra, i stället för att gå och tycka illa om ett niotillfemjobb. Ett tag var jag helt inställd på att jag skulle hålla på med film, sen testade jag att göra radio och nu tycker jag att det är grymt! Och att jag började pyssla med musik var inget planerat, det bara hände. Jag kanske svävar iväg från frågan lite, den är svår att svara på. Jag kan ju testa att dra till med ett datum om någon skulle vilja ha ett tydligt svar: 23 April 2001, 16:47 (OBS vild gissning!)

Vad gör dig feeeeeeeett glad?

Det här.

25813_389805996888_7503548_n

Om du var en emoji, vilken skulle du vara då?

daniel

Om jag var en emoji, vilken skulle jag vara då?

8873f54631bdd888746e7fdf92d27c11_980x0_c_85_ns_v4

31770_431835291843_6857119_n

Vilka podcasts och/eller radioprogram får mina läsare inte missa?

Jag tänker kuppa in ett eget program här – Kreml Fraiche! Det är ett tävlingsprogram som handlar om häpnadsväckande sanna och falska historier. Två lag har med sig två historier var till varje avsnitt, en sann och en falsk. Sen går det ut på att klura ut vilken som är vad. Om det andra laget gissar rätt får de poäng, om de gissar fel får det första laget poäng. Lärorikt, klurigt och kul på samma gång!

Jag kan också tipsa om Metropol med Eye N’ I. Han är kanske Sveriges bästa rappare, och varje söndag mellan 15-19 spelar han musik som aldrig spelas i radio annars. Det är ett perfekt söndagsprogram som en kan gå och softa till i sina mjukaste kläder. Massa bra musik, och roligt mellansnack!

Vad var ditt första intryck av mig?

Jag hade börjat på vår gymnasieskola några veckor efter alla andra. I början tyckte jag att folk antingen kändes bratiga och stela eller lite kufiga. Sen träffade jag dig och jag tyckte att du verkade så cool! Du gick runt med nån baggy mössa på dig, och typ en hoodie (?) och en kamera slängd över axeln. Jag tänkte typ att du var en cool snowboardtjej och det tog ett tag innan jag vågade snacka med dig. Tillslut vågade jag, and the rest is history… Ganska off intryck så här i efterhand, men visst hade du en lite streetig stil där ett tag?

DSC_2416

Haha ja, det stämmer nog. Om du var ekonomiskt oberoende och fick ta med mig på en resa, var skulle vi åka och vad skulle vi göra där?

Alltså om jag var ekonomiskt oberoende måste jag nästan säga att vi skulle åka ut en sväng i rymden. Tänk vilka mäktiga selfies vi skulle kunna överraska med! Men om det måste vara på jorden skulle vi nog åka till en mäktig skog i USA eller Ryssland och kolla på en bjöööörn!

Vad röstade du på i riksdagsvalet och varför?

Jag röstade på Feministiskt Initiativ. De driver den viktigaste kärnfrågan idag, och deras perspektiv behövs mer än någonsin när rasismen bara fortsätter att växa.

Lund -13

Vad är det gulligaste som finns på internet?

Det här är ju något av en klassiker, men ack så gulligt (och kladdigt musiklagt)!

Pest eller kolera: att aldrig mer få lyssna på musik eller att skeda och eskimåpussas med Jimmie Åkesson en gång i veckan resten av livet?

Haha! Det vore omöjligt att helt avstå från musik, så jag måste välja skeden. Jag tänker att Jimmie nog behöver lite mänsklig värme, även om det blir obekvämt för mig. Hoppas bara att jag slipper skeda honom när han dött (jag förutsätter att jag kommer överleva honom)…

DSC_1856

Vad är meningen med livet? SVARA JAG VILL VETA

Ta närmsta bok, slå upp sida 49, läs den femte meningen – DÄR HAR DU DET!

Det blev ”Skär avocadon (med kärnan kvar) i skivor, omogen avocado kan användas”. Så jag antar att avokado är meningen med livet, men det visste jag ju nästan redan. Men du, när flyttar du egentligen tillbaka till Stockholm? Vi saknar dig.

Jag saknar dig och Stockholm också! Men jag vet faktiskt inte när jag flyttar tillbaka på riktigt, har åtminstone ett och ett halvt år kvar på utbildningen. Vi kan trösta oss med att jag ju i alla fall kommer hem till sommaren!

DSC_0451

Här kan du läsa femton frågor till My.

Translation: Fourteen questions to my friend Daniel. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Haha men meningen med mitt liv (fifty shades of grey) blev: ”försök åtminstone att spela cool ana, vädjar mitt undermedvetna. Nu blir det grönt och vi fortsätter vår promenad.”
  Känns ju som en jävla tråkig mening med livet!

  Frida 2015-02-21 19:10:56 http://H0lmberg.blogg.se
  Svara
 • alltså dina vänner (och du!) verkar alla så sjukt gulliga och mysiga!

  j 2015-02-21 00:33:18
  Svara
 • åh roligt!! kan du inte sammanställa allas meningar med livet, så kul!! själv hade jag rikard wolffs självbiografi och s.49 var en bildsida med typ reklam för atombomb där texten löd: ”Vad man bör veta om ATOMÅLDERN och hur vi når dit”

  hjälp.

  botellonz 2015-02-20 15:28:40 http://botellonz.blogg.se
  Svara
 • Meningen med livet är: ”Valet 2007 blev en politisk fars med försvunna valurnor, köpta röster och övergrepp på politiska motståndare av Obasanjos partiaktivister”. Hur tolkar jag detta? Okej, sträcker mig efter närmaste skönlitterära bok… ”Jag betraktade på nära håll handryggens lena hud och de långa fingrarna som förtroendefullt hade slingrat sig om mina.” Såja.

  Matilda 2015-02-20 14:54:34
  Svara
 • Men så kul med RadioAF! Jag har precis blivit antagen till deras kurs så vi kommer säkert att stöta på varandra någon gång! Himla roligt inlägg var det!

  Lisen 2015-02-20 12:47:43 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • Måste dela med mig av detta ögonblick. Kom hem från Paris igår och har varit inne på din blogg flera gånger för att få tips inför resan. Tack för dem och tack för en otroligt fin blogg med välskriven text och vackra bilder. Jag blev helt tagen av staden, förälskelsen till Paris är total och jag går i tankar på att flytta ner. Vart fall, jag läser detta inlägg och gör som Daniel säger -att slå upp femte meningen på sida 49 i närmsta bok, för att finna meningen med livet- kul grej. Den närmsta boken är en som jag inte läst än av Tage Danielsson och meningen lyder (hör och häpna)
  ”Frankrike kallar dig”, utan att bokens handling ens är om Frankrike. Jag kan vara skeptisk till en del chansningslekar eller övernaturliga budskap, men detta träffade mig så starkt.
  Ha det gott, fortsätt med din fina attityd jämte värden och människor, och att skriva -för det är du bra på. Kram Ebba

  Ebba 2015-02-19 23:16:47
  Svara
 • haha SÅ awkward att närmsta boken jag har är min dagbok… men okej here we go: ”det var ju liksom det som var hans grej, det jag föll för, det som var som knark”.

  lovisa 2015-02-19 23:10:56 http://polichinelle.se
  Svara
 • Hahahahha, klippet gör mig SÅ glad med!!

  Ellen 2015-02-19 22:44:26
  Svara
 • Åh kan inte vänta tills gymnasiet då en kan skaffa massor av nya vänner<3

  Daisy 2015-02-19 22:26:04 http://vinylbrus.blogspot.se/
  Svara
 • Min mening med livet var (räknas som bara en mening för det var kursivt och det var inget annat på sidan): ”I´m in your arms. Kiss me, please”. Tror verkligen det ÄR meningen med livet.

  Hanna 2015-02-19 22:07:58
  Svara
 • kul, han går i samma klass som en av mina bästa vänner och jag är så himla himla avis på deras klassammanhållning (typ alla har hånglat med alla verkar det som). meningen med mitt liv är: I vilken mån de bildar en hierarkisk struktur, med den ena överordnad den andra, och hur de samspelar med varandra, diskuteras något närmare i avsnittet Rättstillämpning längre fram. Så kan det vara när en läser juridisk översiktskurs.

  julia 2015-02-19 21:25:17
  Svara
 • Men alltså deppigaste! Den närmsta boken låg på min och min sambos nattduksbord. Han läser just nu ”Så dumt” av Mia Törnblom. Meningen blev: ”32 år med dålig hemantent, taskig klippning, slarvigt sminkad, dålig hy, med all säkerhet ingen kille och som dessutom kommer hon att bli beskylld för att med stulna checkar handla på Guldfynd och City stormarknad. HAHA, tom särskrivet!…Roligt inlägg förövrigt, Daniel verkar ju svinmysig.

  susanna 2015-02-19 20:32:34
  Svara
 • Älskar denna typ av inlägg! Du måste ha flera. Vänskap är det bästa som finns och Daniel verkar ju jättehärlig!

  Och deppigt att svaret på meningen med livet var ”A process of ’natural selection’ therefore decides which species are fitted to survive by nature, and which are not.”

  Ellen 2015-02-19 19:35:52
  Svara
 • så himla fin serie, Daniel verkar vara en sån himla bra person! älskar meningen-med-livet grejen, jag tror stenhårt på såna här olika tecken i livet. jag slog upp närmsta bok (Medier, genus och makt av Gunilla Jarlbro) och fick detta: ”Löfgren-Nilsson går dock ett steg längre i sin analys, dvs. hon nöjer sig inte bara med att studera fördelningen av reportrarnas kön utan hon studerar även representationen i form av gjorda reportage.” Det måste ju betyda att vi kommer krossa patriarkatet, eller hur? så bra! puss!

  Victoria 2015-02-19 18:55:36 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara
 • Ååå vad härlig Daniel verkar vara!! Superbra upplägg ju.

  Alexandra 2015-02-19 18:33:00 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
 • Adiafora lät som en blandning mellan Snook och Timbuktu <333 gillart

  maja 2015-02-19 18:15:13
  Svara
 • Roligt och intressant att läsa!! :)

  Lisa Sheila 2015-02-19 18:13:07 http://lisasheila.devote.se
  Svara
 • Sida 49 i närmsta bok var en helsida i Amy Poehler’s ”Yes Please”, där det stod: ”Figure out what you want. Say it loud. Then SHUT UP.”

  Emma 2015-02-19 17:56:52
  Svara
 • Åh det här var jättekul att läsa!!

  Kristina 2015-02-19 17:47:18
  Svara
 • Kollade sida 49, mening 5 i boken närmast mig och den löd ”Man vet aldrig”. Det är nog sant.

  maja 2015-02-19 17:07:19 http://majjaeriksson.blogg.se
  Svara
 • Sidan 49 rad 5, haha ”Hon älskade honom så att det värkte överallt.”

  Evelyn 2015-02-19 16:58:54
  Svara
 • HAHAHA snowboardtjej, ja fan du såg ut som en ascool snowboarder/sk8rgirl i etan <333

  riggo 2015-02-19 16:50:43
  Svara
 • Min mening med livet blev ”och vegan”. Det är något jag funderat på på sistone så kanske dags att dra igång! Varför har ingen svarat med det rådet tidigare när jag funderat över meningen med livet. Hade ju underlättat så mycket?! Suck alltså.

  Gabriella 2015-02-19 16:40:21
  Svara
 • Meningen med livet: ”Dala-Järna Socken.”. :)

  Saga 2015-02-19 16:34:33
  Svara
 • Sååå gullig och fin grej att göra med sina vänner! <3

  Emelie 2015-02-19 15:58:59
  Svara
 • Det här stod i min bok tyckte det var ganska fint: ”Bra sex är ju limmet i relationen och att kunna vila tillsammans är det finaste som finns.”
  Aldrig kommenterat förut men älskar din blogg! så himla jordnära och fin, sticker verkligen ut från mängden bland alla bloggar! På ett BRA sätt :) Kram!

  Linnea 2015-02-19 15:38:34
  Svara
 • Var Daniel med i en uppsättning av RENT på Maxim för ett par år sedan? Även dina vänner Maja och Rebecka (tror jag) påminner om skådespelarna där! Tänkte att det kanske var din skola som satte upp den?

  Ebba 2015-02-19 14:55:44
  Svara
 • haha älskar svaret på frågan om vart ni skulle resa. mäktiga selfies i rymden, alltså! det vor allt nått. och björnar <3 http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-02-19 14:43:38 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Så himla rolig idé. Måste också bara flika in med vad som stod i min närmsta bok, s. 49, femte meningen (för att sådant kan bli så underbart flummigt, boken är förövrigt en lärobok i hur man framför argument). Meningen med livet: ”If Christianity is true, the individual is incomparably more important than the state or the civilization” haha, älskart!

  Molly 2015-02-19 14:43:03
  Svara
 • men vilken fin inlaggsserie!!

  danni 2015-02-19 14:18:58 http://daniellacaspian.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!