Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

SUSHI SHO

sushi shoFörra veckan var pappa i stan (han bor i London) och han, jag och Felix gick ut för att äta middag. Just den här dagen begav vi oss till Sushi Sho på Upplandsgatan, som är en sushirestaurang av det finare slaget.

sushi shoI väntan på bordet tog vi en öl.

sushi shoKocken (hån)skrattade åt mig när jag frågade om de hade vegosushi, så jag valde det enda vegetariska som fanns på menyn – nämligen den här rissalladen med edamamebönor, lotusblommor, spenat, alger och tempererat ägg. Den nådde inga kulinariska höjder men var god.

sushi shoFelix och pappa tog kockens val, vilket var tolv olika bitar sushi som serverades en och en. Och alltså, om ni är fiskätare borde ni verkligen gå till Sushi Sho. Mitt sällskap suckade och stönade åt varenda himla tugga.

sushi shoVi fick liksom se på när kockarna lagade maten, vilket är himla trevligt tycker jag. När vi ätit upp blev det avec ur fina japanska flaskor.

Untitled-1Efteråt var vi glada och nöjda. Felix sa att det var en av hans bästa restaurangupplevelser någonsin och pappa sa att det nog var den bästa sushi han har ätit, vilket ändå är ett bra betyg. Jag kommer nog inte gå till Sushi sho för att äta vegosalladen igen (om de inte gör den mer spännande dvs) men tänker tipsa mina fiskätarvänner om restaurangen!

felix skrattarÄääälskar dessa bilder. Min tiopoängskille <3

Andra restaurangtips:
Del’ Attore.
Katarina ölkafé.
Ljunggren.
Restaurangguiden.

Translation: Last week, when my dad was in town, we went to Sushi sho. Dad and Felix had the best sushi ever (according to them) and I had a veggie salad. It was a great evening with mah boys.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Asså gullig felix på första bilden!!

  Elsa 2015-02-28 11:15:15
  Svara
 • Det ser helt fantastiskt ut <3 så mycket kärlek i dina bilder. och jag älskar när du tipsar om restauranger :))

  LOVE FROM LOS ANGELES

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2015-02-26 03:26:38 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Älskar nya headern!

  Cornelia 2015-02-25 21:59:20
  Svara
 • Ujj uj vilket påfrestande arbete, om än ett trevligt inslag för gästerna, att bli så iakttagen:) O bra ändå att efterfråga vegomat, som kanske leder till att det i framtiden blir ett 10 p ställe även för vegosar.

  Amanda 2015-02-25 21:04:02
  Svara
 • alltså! så fint du fått det här inne! puss.

  Vicky 2015-02-25 20:59:47 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej fina flora!

  Jag har en ganska spännande idée tycker jag om ett inlägg, hehe. Du vet när du gör inlägg om en hel dag? Om du spenderar typ en dag med tex Felix, tex om han skriver och fotar om samma dag. Skulle vara så spännande att se kontrasterna mellan hur ni ser på en dag, vad ni dokumenterar etc.

  Superhärlig blogg du har!!!!
  Kram, Signe

  Signe 2015-02-25 19:56:06
  Svara
 • Alltså nya designen på bloggen! wow wow wow, vad det ser proffsigt ut. Älskar att se hur ditt varumärke bara växer Flora!

  Joy 2015-02-25 19:38:33 http://joym.devote.se
  Svara
 • vad taskigt av kocken att skratta åt dig! har han (antar en man pga ser bara män på bilderna?) aldrig fått den frågan förut? sushi är ju faktiskt inte ”bara fisk” som många tror utan den råa fisken är sashimi (osäker på stavning) och alltihop i sig med fisk, ris och grejer är sushi. jag tycker vego-frågan var ganska självklar. jag tycker det är så tråkigt att folk ser ner på vegetarianer, som att vi krånglar till allt och är jobbiga. avskyr också med det vegetariska standardalternativet ”ceasarsallad” på en hel del restaurangers menyr. eh jo visst, jag vill jättegärna äta isbergssallad, gurka och dressing till lunch eller middag VARJE gång jag går ut och äter… (sarkasm). eller som den gången då jag var ute och skulle fira en kompis födelsedag på en lite finare restaurang och jag frågar servitören om ett vego-alternativ och han svarar ”visst, vi har pasta” och kommer BOKSTAVLIGEN ut med en skål pastaskruvar. that’s it. jag ba eh tack… okej nu kanske jag kom bort mig lite, men jag önskar att det var mer accepterat att vara vegetarian på restauranger liksom. :)

  Victoria 2015-02-25 18:02:52 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara
 • Hur ser du på rökning? Röker du själv? Störs av att Felix gör det? Jag feströker och min kille röker på heltid vilket stör mig så mkt. Blir så himla orolig och vill fimpa hans cigg direkt men han tycker bara jag är jobbigt. Hur ska man se på saken?

  Katarina 2015-02-25 17:18:50
  Svara
 • Den nya headern är SÅ FIN! Och ja, så himla dåligt att det inte fanns vegetarisk sushi, just sushi känns ju annars som ett säkert kort om en inte äter djur.

  Josefine 2015-02-25 17:18:43 http://www.withheartshapedbruises.blogg.se
  Svara
 • Fånigt att det inte fanns vegetarisk sushi. Min syster har bott i Japan i sex år, och enligt henne är vegetarisk sushi väldigt vanligt. Egentligen är det inte den råa fisken som är sushi, utan det speciella vinäger-riset. Sen kan en toppa det med lite vad som helst. Så en riktig sushi-restaurang borde ha andra alternativ än fisk. Nåja!

  Mimmi 2015-02-25 17:12:30 http://mutedmornings.blogspot.com
  Svara
 • Så bra tips, TACK!!

  Alexandra 2015-02-25 16:48:26 http://alexandramabon.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!