Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HITTA EN SKRIVKOMPIS + ATT GE OCH TA EMOT TEXTRESPONS

collagecollage2Bildkällor via min Pinterest.

Att skriva kan vara förbannat ensamt. Jag vet inte vad jag hade gjort utan de människor som läser mina texter och låter mig läsa deras. Var tredje vecka lämnar jag in text till mina klasskompisar och lärare på Skrivarlinjen och var annan vecka träffar jag Antina på ett café för att prata om varandras texter. Jag och Zara har skrivdejter ibland. Då sitter vi på varsin sida av bordet och skriver, för att då och då stanna upp och fråga något, läsa en bit som den andra har skrivit eller bara snacka skit. Det gäller att hitta personer som du respekterar, och som respekterar din text.

Vissa skräms av tanken på att låta någon annan läsa sina texter, och det är klart att det inte funkar för alla – men jag har utvecklats enormt mycket genom att ta emot andras åsikter och tankar. För ibland kan jag bli blind för mina egna ord och ibland kör jag fast och då kan det vara skönt att få input från någon annan. Helst från någon som själv skriver, eller från någon som är en van läsare.

Så jag tänkte såhär: ni som vill ha en skrivkompis kan skriva en kommentar här nedan. Berätta lite om er själva, vad ni gillar att skriva och vilken typ av litteratur ni brukar läsa. Glöm inte att skicka med er mailadress.

När ni hittat varandra bestämmer ni själva hur ofta ni vill skicka text, hur mycket text ni skickar varje gång, hur lång tid ni ska ha på er att läsa den (ett par dagar brukar vara bra) och om ni ska ses IRL eller ta det över mail. Eller om ni helt enkelt bara vill ha sällskap de dagar då skrivandet känns ensamt. Det går såklart bra att vara en grupp också, men helst inte fler än fyra personer.

 

TEXTRESPONS

 

Jag skulle kunna skriva hur långt som helst om textrespons, men här är några få, konkreta riktlinjer.

Att ge respons:

✎ Läs igenom texten och markera ut ställen som du reagerar på. Småfel som bortglömda kommatecken och stavfel är mindre intressant, fokusera i stället på vilka känslor som väcks när du läser texten och försök formulera vad det är som gör att du känner så. Ta för vana att läsa texten flera gånger.

✎ Var alltid noga med att poängtera textens styrka innan du tar upp svagheterna. Att lämna iväg text är skitläskigt och därför är det viktigt att du inte går på för hårt. Men ingen text blir bättre av att du bara säger ”jättebra”, utan var rättvis.

✎ Det går alltid att säga något om en text, även om det ibland kan kännas svårt. Läs texten om och om igen. Fundera exempelvis på om handlingen känns trovärdig, om karaktärerna är helgjutna, om dialogen flyter på bra och om det är svår- eller lättläst. Ge förslag på förbättringar. Att ge respons handlar inte bara om att ge ros och ris, utan det handlar också om att analysera texten. Hur upplever du en viss karaktär? Hur är genus- och klassperspektivet? Hur känns kronologin?

✎ Om du använder Word, utnyttja kommentarsfunktionen (infoga -> ny kommentar) när du ska ge respons på en text. Det gör det mer lättläst.

Att ta emot respons:

✎  Hamna inte i försvarsläge när din skrivkompis ger dig kritik. Detta är superviktigt. Låt oss säga att du skriver en novell, då måste den eventuella läsaren kunna förstå och ta till sig novellen utan att du kan försvara den. Därför ska du bara lyssna på den kritik du får, inte börja förklara och försvara.

✎ När du lämnar iväg din text kan du skicka med några frågor så att du kan rikta in responsen åt det håll som du behöver. Exempelvis ”Jag har problem med dialogen på sida 2. Har du några förslag på hur jag kan förbättra den?” eller ”Hur uppfattar du pappan?”.

✎ Kom ihåg: responsen du får tillbaka är bara förslag på ändringar. Alla tycker olika. Det är din text, och du har det sista ordet.

Lycka till!

 

Sugen på skrivövningar? Här har jag samlat flera stycken.

Translation: Writing can be so terribly lonely. In the comments, you might be able to find someone who you can share your writing with. Someone who can read you pieces, or just sit next to you at a café while writing. I’ve also stated my best tips about giving and receiving text-feedback. Translate the post by hitting the translate-button under the header.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Hej! Jag heter Matilda och är 23 år. Jag har skrivit länge men har kommit av mig det senaste året efter att jag började plugga. Jag skriver oftast historier utifrån mina egna erfarenheter, men testar gärna nya konstiga vägar och vill gärna få in lite mystik. Jag längtar efter att lämna mina begränsningar och våga mer i mina texter. Jag gick tidigare en skrivkurs där jag fick mycket hjälp i min utveckling av de andra kurskamraterna, och skulle gärna fortsätta med det med någon ny skrivkompis! Jag läser allt möjligt, dock svårt för deckare… Hör av dig! :) matilda.byqvist(at)hotmail.se

  Matilda 2017-02-02 22:03:58
  Svara
 • Att ha en skrivar- vän låter trevligt. Jag heter Amanda och är 17 år. Jag är så länge jag kan minnas alltid gillat att skriva berättelser. Att bara få hitta på en hel story själv är det bästa som finns. Jag älskar även att läsa. Läser väldigt blandade böcker, allt från romantik till fantasy till romaner till självbiografier. Jag försöker både läsa och skriva så mycket som möjligt i vardagen. Men oftast så läggs det åt sidan av olika anledningar. Just nu så håller jag på att skriva en berättelse som heter Mitt bästa misstag. Kramar
  Mail: [email protected]

  Amanda 2017-01-08 18:39:41 http://Youarestrong.blogg.se
  Svara
 • Hej !

  Jag heter Johanna Siljeström och jag är tjugo år.
  Jag bor i Täby.
  Jag skriver bara dikter, ingenting annat.
  Har försökt skriva noveller med ett tråkigt resultat.
  Dem blir aldrig klara.
  Jag läser ungdomsböcker och lite fantasy.
  Det hade varit hemskt roligt att få en skriv kompis.

  Trevliga hälsningar Johanna Siljeström

  Johanna Siljeström 2017-01-07 13:51:16
  Svara
 • Hejhopp! Jag är en nybliven 19 åring, nybliven fri, nybliven halft vilse själ. Men vad gör det? jag gillart. På resande fot snurrar tankarna runtrunt varje dag, så därför hittas jag ofta knapprandes på mobil, dator eller med en penna i hand för att skriva av mig. Jag klickade runt på bloggen och hittade detta inlägg. Ödet ju ! Varför inte dela med mig av mitt avskrivande. Det hade vart kul om du ville göra detsamma. SKRIV. jag lovar, jag svarar. slängkyssar från mej.

  Ella 2016-10-30 20:35:33
  Svara
 • Hej! Det här är väldigt sent, men nån kanske kikar in här nån gång. Även om du ser det här om lång tid så är du välkommen att mejla mig. :) Jag skriver poesi (eller försöker haha). Jag skulle gärna ha en poesiskrivkompis, alltså just att vi visar varandra dikter och lyrik. Just nu läser jag Sara Hartnor och Elis Burrau, men gillar även klassiker som Boye och Södergran. Bor i Stockholm men har verkligen inget emot att ta det via mejl: [email protected]

  2016-07-31 16:02:58
  Svara
 • Hei og hå! Jeg henger veldig langt etter og oppdaget dette innlegget først nå…men jeg vil veldig gjerne ha en skrivkompis!! Jeg elsker å skrive og min største drøm er å bli forfatter og vil mer enn gjerne at noen leser tekstene mine. Om noen kommer over denne kommentaren og vil ha en norsk skrivkompis, si bare fra. Her er også link til min blogg: www.detteekkeenbildeblogg.blogspot.com

  Marthe 2016-06-17 20:39:26
  Svara
 • Jag letar skrivarkompisar, men inom musik! Någon annan som gör?! Bosatt i Sthlm, men funkar ju bra att maila också! Hör av dig till [email protected] :)

  Sofia 2015-06-30 22:23:05
  Svara
 • Hej! Jag söker efter en skrivkompis. Mitt namn är Linnea och jag är 22 år gammal. Jag har skrivit från och till i hela mitt liv. Oftast blir det dikter eller kortare ögonblickshistorier. Emellanåt en novell. Tyvärr så hamnade mitt skrivande mer och mer i skymundan under mina universitetsår, men nu är jag redo att ta upp det igen. Jag tror att en skrivkompis hade varit en bra motor för att inte falla in i bekvämligheten och ovanan igen, utan faktiskt skriva alla de där orden som dyker upp i huvudet. Det hade varit trevligt att kunna få både ge och ta emot feedback på skrivövningar och andra texter.

  När jag skriver så har ilska och känslan av orättvisa en tendens att resultera i dikter, medan längtan och drömmandet ofta blir kortare berättelser. Det finns så mycket som jag faller för i litteraturen och ofta vet jag inte varför, men jag skulle nog säga att jag gillar att läsa texter som bygger atmosfär, som får mig att tänka efter och som känns. Bland annat.

  Jag är öppen för det mesta. Hur vill du att vår skrivkompis-relation ska fungera? Skriv gärna så kanske vi kan utbyta lite tankar och texter. Tror att det blir fint. Puss.

  Kontakt: [email protected]

  Linnea 2015-03-17 02:45:33
  Svara
 • Älskar den här idén!
  Är 18 år och pluggar sista året på gymnasiet. Läser mycket varierat då jag precis avslutat en litteraturkurs – senaste böckerna omfattade Camus, Kafka och Fitzgerald men hemma ligger Amanda Svensson, Paul Auster och Lena Andersson laddade med förväntningar. Tycker om att läsa filosofiska och existentiella verk; människan och livet fascinerar mig enormt! Senaste favoriterna är Patti Smiths biografi Just Kids och Paulo Coelhos Zahiren.
  Älskar att analysera, vrida ord ur led och försöka förstå mig på dolda intentioner. Avundas träffsäkra och oväntade formuleringar – allt som är originellt och personligt. Går en skrivandekurs där jag jobbar med att uttrycka tankar lite mer konkret och direkt, blir själv lätt uttråkad av klyschig sentimentalitet. Annars skriver jag sporadiskt och blandat, men mycket i enlighet med de texter jag själv tycker extra mycket om.

  Möter gärna upp peeps i närheten av Linköping eller mailar från [email protected]!
  Är barnsligt taggad på det här så skriv skriv!

  Melinda 2015-03-06 22:41:57
  Svara
 • brukar sällan kommentera men känner att det här är vad jag skulle behöva för att få det där lilla extra som krävs i motivations väg. vi behöver inte skriva så seriöst eller så ofta (precis hur det känns) bara bolla lite idéer och känns och veta att nån annan läst det man kanske egentligen inte vågar visa. är 21 år och bor i helsingfors. hör av er om ni känner för det: [email protected]

  Sandra 2015-03-04 23:19:24
  Svara
 • Jag heter Malin och är 21 och bor i Kiruna. Förra året läste jag en skrivarlinje på Gotland och gillar nu tanken på att byta texter och respons med någon annan skrivande. Mail funkar!!

  Jag skriver mycket dikt men håller just nu på att fundera ut ett litet prosaprojekt. Jag har skrivit otaliga mängder om olycklig kärlek men har på senare tid också börjat skriva om annat, typ sånt som jag tycker är fel med världen. Återkommer dock alltid till relationer.

  För mig är orden viktigast och hur meningar är uppbyggda. Jag är rätt dålig på karaktärer utan vill mest skriva om sånt som känns.

  Min mail är: [email protected]
  skriv gärna så kan vi byta en text och se om vi vill fortsätta!

  P&K

  Malin 2015-03-04 20:15:10
  Svara
 • Att skriva är bland det finaste jag vet och skulle tycka det var underbart att hitta en (eller varför inte ett helt litet fantastiskt gäng!?) skrivkompis(ar) att dela texter och tankar med. Bor i Jönköping (om du vill ses face to face och ha härliga diskussioner över en kaffe) men funkar såklart på mailen om du inte bor i närheten.
  Hör av dig vetja! :)
  [email protected]

  Mielo 2015-03-04 16:09:14
  Svara
 • Hej!

  Jag heter Hanna och är 20 år och bor i en liten småstad, så kanske är det en vild gissning att någon bor i Trollhättan-Vänersborgsområdet och söker någon att skriva med? Men finns du där ute så träffas jag gärna på något café och skriver, pratar och läser varandras texter!
  Jag skriver mest prosa/poesi eller kortare texter om paris, drömmar och sånt som känns. Jag läser tyvärr inte så mycket då jag inte har tillräckligt med tid (dålig ursäkt kanske), men tycker om att läsa bl.a. Amanda Svensson, Patrick Mondiao, Tony Parson och opublicerade människors ord och meningar.
  Jag kan även tänka mig en mejlkompis att prata om skrivande med och emellanåt utbyta texter och kritik.

  Skriv till mig på min otroligt mogna mejladress:
  [email protected]

  Hanna 2015-03-04 13:40:01
  Svara
 • [email protected]

  Jag heter Elin och går första året på gymnasiet. Och vill hemskt gärna ha en skrivar-kompis. Bara någon som delar samma intresse. Jag skriver nästan alltid om kärlek. Är inte så mycket för onaturliga saker, varken att läsa eller skriva. Och nu håller jag på med ett långprojekt som förhoppningsvis en dag kommer att vara en bok.

  Metaforer tycker jag är väldigt fint! Favorit stunden när jag läser en bok är när en av karaktärerna tänker/säger titeln på boken. Det ger mig gåshud. Och då brukar jag läsa om de meningarna några gånger för att det är så fint!

  [email protected] skriv gärna!

  Elin 2015-03-04 12:56:23
  Svara
 • Hej!
  Åh skrivarvän är perfekta grejen, skulle väldigt gärna vilja ha en. Hur som haver, jag heter Amanda, är 18 år och går sista året på gymnasiet. Jag älskar att skriva och att läsa men har svårt att visa upp för andra vad jag skriver (och jag skriver mycket). Det jag gillar att skriva är berättelser, som ofta har en självupplevd grund men att jag låter en annan karaktär mer eller mindre få uppleva det jag varit med om. Jag bor i Stockholm också kan jag tillägga, så om någon är up for fika så är jag mer än gärna på. Ha det fint, (frivillig) kram!

  Amanda 2015-03-04 10:04:19 http://amandaragna.wordpress.com
  Svara
 • Skrivarvän? Vilken härlig idé!
  Jag heter Klara och bor samt studerar i Uppsala (första året på gymnasiet).
  Jag föredrar att läsa realistisk samhällssatir, böcker om metafysik och filosofi och texter med mycket individualitet (som åsikter och upplevelser osv). Men jag kan egentligen läsa allting.
  Fast jag har däremot fortfarande problem med att läsa poesi m.m. Då jag anser att allt som behövs gömmas i metaforer och adjektiv faktiskt inte är värt att skriva ner. Har man något viktigt att säga, kan man säga det uppriktigt och klart, och det kommer att påverka läsaren lika inspirerande som om det hade klätts i vackra adjektiv. Några av mina favoriter är Oscar Wilde, Mark Twain, Dan Brown och Franz Kafka.

  Mycket av min inspiration till att skriva får jag genom att läsa, så det är väldigt ofta så att jag skriver om sådant som böcker jag läst tagit upp, och vad jag anser om det. Det blir inte mycket känslor. Utan snarare åsikter, antaganden och tankar jag stöter på i min vardag.

  Mail: [email protected]

  Klara 2015-03-04 06:58:35
  Svara
 • Hej

  Jag vill hemskt gärna ha skrivarvänner, vilken toppenbra grej!

  Jag läser mycket, en salig blandning dessutom! Skriver mest om det självupplevda eller oupplevda!

  [email protected] kan jag nås på och jag skulle bli otroligt glad om vi får ihop nåt!

  Marie

  Marie 2015-03-03 21:58:40
  Svara
 • Hej!
  Tycker detta låter jättekul!! Är väl mest intresserad av att läsa och kommentera andras texter då jag inte själv skriver så mycket längre (kan hända att jag skriver dikter men jag har ingen aning om de har något större värde haha)! Jag går andra året på gymnasiet och om någon är sugen så är det bara att maila!!
  [email protected]

  Tilde 2015-03-03 21:55:59
  Svara
 • hejsanhejsan alla fina personer där ute! gillar du att dricka kaffe o prata skrivande/livet/döden/kärleken/politik eller bara komma bort från vardagen ett tag o hänga i grupp/två o två ELLER skriver på något litet eller stort o bor i stockholm/uppsala-ish o vill hänga o prata om det ELLER vill ha en mejlkompis att skriva till så vore det ju megafantastiskt om just DUDUDU hörde av dig! är 18 år (svart o svår) o måttligt cool, skriver på en grej som kanskekanske nån gång blir en bok o kryptiska mobilanteckningar om kvällarna. läser för lite böcker men gillar såna som är drömmiga o lite finurliga sådär!

  skicka ett fint mejl till mig vettja (gillar att hänga med nya personer massor!) [email protected]

  KRAM <3

  josefine 2015-03-03 21:41:42
  Svara
 • Typiskt Flora-smart! Låter ju himla härligt. Jag skulle gärna ha en eller flera skrivkompisar, bara över mail eller ansikte mot ansikte. En liten grupp vore ju underbart. Jag läser mycket böcker, senast lästa är ”Ett liv för lite” av Kristoffer Ahlström (<3). Gillar det mesta, allt från fin och knäpp Haruki Murakami till en lugn och fin sommarläsning på tvåhundra sidor. Vill skriva mycket mer än jag gör, för det blir mest att jag sitter på bussen hem från skolan och låter karaktärer ta form i huvudet för att sedan gömmas undan någonstans när jag kommer innanför dörren och skolarbetet väntar. Tänker mig att motivationen skulle få sig ett lyft av något sådant här kul. Läser vilka texter som helst och är en fena på respons.

  Jag bor i Stockholm. Går i ettan på gymnasiet. HÖR AV DIG DU SOM LÄSER DETTA, det blir svinmysigt. Kramiz
  [email protected]

  Alva 2015-03-03 20:10:33
  Svara
 • Hej Flora! Jag ska resa till Berlin i sommar med 4 kompisar. (Det är min första resa med vänner, om man räknar bort språkresor och festivaler) Jag är lite nervös inför detta, då man inte vet hur man kommer vara mot varandra och sådär. Man hör ju historier om saker som kan hända och mina dessa vänner är lite mer ”svartklubbiga” och spontana än jag. Jag vill ju inte dra ner de andra med att ej gå till okända ställen och så, men samtidigt ha skitkul! Vad ska jag tänka på? Både gällande säkerhet, roligheter och att släppa de jobbiga oro-tankarna? Jag är en utåtriktad person men oroar mig alltid för saker och ting!

  Supergulligt om du skulle orka svara, säkert någon annan som har liknande funderingar!
  Puss, Esther

  Esther 2015-03-03 19:56:01
  Svara
 • Hej! Vilket härligt initiativ, jag kan inte låta bli att nappa på det. Jag heter Elsa, fyller 18 år och bor i Stockholm. Det vore jättekul att få läsa vad ni skriver, jag ger gärna respons! Jag vet inte hur mycket jag själv kommer skriva, men skickar gärna det jag skriver. Förhoppningsvis blir det oftare med en skrivkompis :)) Lite då och då när jag känner mig inspirerad skriver jag ner någon liten dikt, eller en kort novell.
  Det vore jättekul om någon mailade :) [email protected]

  Elsa 2015-03-03 19:09:56
  Svara
 • Hejhej! Jag heter Maja är en sån som skriver dagligen i mobilanteckningarna, inga romaner, men mycket lyrik. Man kanske kan säga att jag skriver för att förstå mig själv lite bättre. Mycket om känslor och relationer och funderingar osv. Tycker om när ord är vackra ihop utan att de nödvändigtvis blir logiskt. Skulle vara så kul med en mailkompis! Kram,
  maja.m.lofgren(@)gmail.com

  Maja 2015-03-03 17:58:26
  Svara
 • Jag är inte den som skriver så, tycker det är svårt att ens få ihop bra text till min blogg, haha. Men vill berömma dig för ditt ständiga engagemang för dina läsare. Det här är vad som får en att vilja komma tillbaka så himla mycket, för du fångar in oss och visare att du bryr dig. Verkligen så mycket cred till dig!

  Nastasja 2015-03-03 17:32:22 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Hejhejhej, gillar också att skriva! Det blir många krönikatexter, men vill gärna prova på andra sätt att skriva. Tycker om att läsa Haruki Murakami fast jag egentligen föredrar mer verklighetstrogna böcker. Har nyss börjat med en bok av Niccoló Ammaniti som jag gillar mycket!
  Bor för tillfället i Göteborg, men kommer ifrån Jämtland!

  Sofia 2015-03-03 17:09:38
  Svara
 • Jag skriver inte så mycket men däremot har jag hittar min grej där jag får vara kreativ till max. Jag arrangerar musik vilket innebär att jag skriver om låtar så de passar i andra sammanhang, i mitt fall en studentorkester. Jag och en orkestervän har börjat skicka våra arr till varandra och det är verkligen guld värt att ha någon att bolla idéer med och att kunna inspireras av varandra. Och det gäller ju oavsett om man skriver litterära texter eller arrangemang!

  Michaela 2015-03-03 17:06:06
  Svara
 • Åh det här låter ju superroligt! Jag älskar att skriva, men kommer liksom aldrig igång med det ordentligt, så därför är jag väldigt mycket nybörjare. Men detta känns ju som en rolig sak att komma igång med! Det lilla jag har skrivit är korta texter, och lite dikter. Försöker mig ibland på engelska. Kan tänka mig att läsa lite vad som, både dikter och längre saker som noveller! Så om någon vill skriva till mig får ni jättegärna göra det, släng iväg ett mail till [email protected] Kram!

  Emma Svensson 2015-03-03 17:05:34 http://www.greytroll.blogg.se
  Svara
 • Åh, vilket innovativt sätt att finna en skrivarvän på! Jag vill mer än gärna hitta en vän att dela tankar, utbyta texter med eller skriva bredvid. Nya kontakter är alltid roligt och så himla lärorikt. Jag läser väldigt mycket och tycker om att testa även det som är utanför min comfort zone. Författare som verkligen gjort ett avtryck hos mig är Sara Strindberg, Marlen Haushofer, John Green, Paulo Coelho, ja jag vill fortsätta skriva fina författare men får nog stoppa. Tycker själv om att skriva det som verkligen känns, men det gör väl de flesta utav oss. :)

  Vill du träffa mig och tala text är det bra ifall du bor i södra skåne precis som jag!
  Vill du hellre ha en mailkontakt, skulle det också vara roligt. Oavsett når du mig på min mail, [email protected]

  kram

  Joy 2015-03-03 15:44:12 http://joym.devote.se/
  Svara
 • HEJHEJ! Jag pluggar till lärare mot årskurs 4-6 och skulle jättegärna skriva barn/ungdomstexter. Kommer alltid ifrån skrivandet och jag blir så himla sur på det för det är ju egentligen det bästa som finns. Gillar böcker med lagom mycket skräck (John Ajvide Lindqvist gör mycket bra) och dystopier, men även böcker med humorinslag. Läser mest böcker av svenska författare just nu. Egentligen vet jag inte varför, men det har blivit så. När jag läser på engelska vill jag oftast läsa böckerna på engelska. Har läst och problematiserat många barn- och ungdomsböcker på skolan men jag känner att jag inte får någon riktig substans på det jag vill skriva. Om det blir en text, novell eller kanske en hel roman tar jag då. Jag vill mest våga låta någon annan läsa det jag skriver så det vore jättekul att utbyta texter! Jag ställer också gärna upp på skrivövningar och sådant.

  Bor i Växjö. Gillar djur och ta. Vi kan ses eller ta det över mail!

  [email protected]

  Hoppas vi hörs!

  Sofia 2015-03-03 15:36:44 http://fiantastic.tumblr.com
  Svara
 • Hej! Ebba heter jag och är 18 år. Jag bor och pluggar i Uppsala och vill gärna ha en eller flera skrivkompisar! Jag skriver mycket om kärlek och otrohet, alltifrån dikter till noveller. Läser gör jag oftast på engelska och några favoriter är John Green, Margaret Atwood, Ernest Hemingway och F Scott Fitzgerald. Vill du bli min skrivkompis?
  Maila mig på [email protected]
  Puss

  Ebba 2015-03-03 15:10:51
  Svara
 • Jag ogillar verkligen sentimentala författare som Jonathan Safran Foer eller pretentiösa författare såsom Karolina Ramqvist eller Lena Andersson. Skrivande ska vara konkret och en författare ska inte använda cheap tricks för att beröra sina läsare. Har man pretentioner såsom att man vill föra fram en filosofisk åsikt ska det fan vara diskret, inte löjligt uppenbart, vad man är ute efter. Orealistiska, stolpiga dialoger är nog det allra värsta misstaget jag vet inom litteratur. Orealistiska saker får helst bara röra sig inom ramen av renodlad fantasy eller inslag av magisk realism (det älskar jag.) Uppskattar följande böcker extremt mycket: ”Aprilhäxan” av Majgull Axelsson, ”Det finns ett hål i verkligheten” av Marie Hermanson, ”Främlingen” av Albert Camus, ”Pianolärarinnan” av Elfriede Jelinek, ”Smoke and mirrors” av Neil Gaiman, ”To kill a mockingbird” av Harper Lee, ”Doktor Glas” av Hjalmar Söderberg, samt många, många fler. Testar gärna att börja skriva själv och uppskattar någon att ventilera det hela med. Jag är jättebra på att ge feedback och hundra gånger snällare än vad jag verkar här. Grupp eller person spelar ingen roll: [email protected]

  Rebecka 2015-03-03 14:47:35
  Svara
 • Hej! Jag heter Frida, är 18 år och vill jättegärna ha några skrivkompisar, typ en liten grupp kanske som ses o ger varandra massa fräsig respons. Jag skriver nog ganska abstrakt, om jag får ta i. Älskar Sara Stridsberg, Marguerite Duras och Josefine Klougart. Blir mest inspirerad av dem. Mest intresserad av form, att hitta orden som ringar in känslan. Mejla mig supergärna på [email protected]

  Frida 2015-03-03 14:20:55
  Svara
 • vilken bra idé, tycker att det är så fint att du engagerar dig så mycket för dina läsare.

  Linnéa 2015-03-03 14:17:17 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!