MY HEART SWINGS BACK AND FORTH BETWEEN THE NEED FOR ROUTINE AND THE URGE TO RUN

flora outfit

DSC_0477

Kappa från Weekday, byxor från Monki, skjorta från Kina, skor från Dr Martens och solglasögon från Max & Co. 

Försöker i desperation säkerhetskopiera min dator innan den sackar ihop helt och hållet. Promenerar i motljus. Känner rastlösheten picka i kroppen. Komponerar projektbeskrivningar och långa mail. Äter pannkakor och diskuterar rasism, kommunism och fascism med min nittioåriga farmor. Har ont i ryggen. Skriver ingenting på mitt projekt. Våndas över mitt projekt. Känner mig uppfylld av mitt projekt. Brottas i sängen med Felix. Pratar i telefon med min tvååriga lillasyster. Förbannar förkylningen som aldrig släpper. Känner mig rädd och hoppfull inför framtiden om vartannat. Räknar ner dagarna till London.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Krya på dig! Ska försöka kopiera den här outfiten så mycket som min garderob tillåter idag! Men visst är det krångligt att diskutera kommunism. Finns ju Marxismen och Stalinismen… och folk misstolkar så lätt he

    Nike 2015-03-19 09:26:55
    Svara
  • Hej! Nu när solen börjat titta fram, kan du inte göra ett inlägg om solglasögon? jag har fått jätteproblem med ögonen och måste köpa ett par riktiga polariodsolglasögon men jag hittar inga fina som jag skulle trivas i.. kommer ihåg att du i alla fall förra året gick runt med ett par supersnygga raybans
    Tack för superbra bloggi!

    Lisa 2015-03-18 23:16:50
    Svara
  • Hej! Här kommer en sån där kommentar som inte alls har med inlägget att göra, men jag tänkte att här är en bra plats där en kan få ett vettigt svar.
    Efter att jag gjort en inlämning, där jag i de flesta fall ersatt ”man” med ”en” (för att jag tycker det är viktigt!!!), så fick jag följande kommentar av min lärare ”Obs! Det är jättecharmigt med talspråket i din text, men det kommer inte funka på t ex högskolan! Tänk på att inte skriva en när du menar man eller jag t ex ;) Inget jag bedömmer men iaf viktigt.”. Skulle vara kul att höra lite vad du/dina bloggreaders tycker i frågan. Har hen ”rätt” i det hen säger?

    - 2015-03-18 21:54:40
    Svara
    • Svar på -s kommentar.

      en lärare som skriver ”bedömer” med två m är för övrigt inte speciellt mycket att hänga i julgranen vad gäller grammatiska råd ;)

      isabelle 2015-03-19 16:37:18
      Svara
    • Svar på -s kommentar.

      är inne på min fjärde termin på universitetet och har skrivit ”en” istället för ”man” under hela tiden och har aldrig någonsin fått någon kommentar på någon examination på det. tror det generellt beror helt och hållet på vem personen som rättar ens text är, men som sagt, hittills har ingen ens kommenterat det.

      j 2015-03-18 23:36:32
      Svara
  • Vad fint :)

    Alexandra 2015-03-18 19:20:14 http://alexandrasidgwick.blogg.se
    Svara
  • Idag testade jag receptet på gröt i ugnen som du tipsade om – så gott! Gillar verkligen dina frukostrecept :) Ska testa bananpannkakorna i helgen tänkte jag :)

    Anna 2015-03-18 18:41:12
    Svara
  • Men åh, Flora! Du är så galet snygg ju!
    Och GUD vad jag känner igen mig i inläggets rubrik. Ett tag så tänkte jag ibland att jag bara ville sticka. Det tillhör kanske 20-årsåldern att vara lite flyktbenägen… Jag ville hoppa på ett tåg, ta ett flygplan, skaffa en bil och bara försvinna. Resa, men kanske inte för att få se nya platser, utan för att få bli någon ny. Få sudda ut alla dumma onödiga brister, bli cool, fräsch (?) och modig. Men så insåg jag en dag plötsligt att no matter where I am, på folkis eller i Barcelona, så kommer jag ju alltid vara jag. Det spelar ingen roll om jag flyr – jag kommer inte bara helt magiskt vara mitt ideal-jag. Jag kommer inte kunna ”fly” från mig själv! Aldrig! Och ibland önskar jag att jag kunde det. Jag hörde en rad ur en Kristina Lugn-dikt en gång ”För det mesta sitter jag under diskbänken och njuter av min egen frånvaro”. Jag älskar mitt liv. Jag gör verkligen det. Men ibland vore det skönt med en sån där diskbänkspaus. Haha.

    Ps. 1. Och det där med projekten – STAY STRONG! Kör hårt! Det kommer vara värt det!
    Ps 2. Ang. ont i ryggen – har du kollat om du kanske behöver inlägg till skorna? Själv är jag plattfot som en anka och min rygg blir mycket gladare av mina knöliga inlägg. Dyrt och lite bökigt men ändå väldigt värt!

    Kram och puss och ha det bra!

    Astrid 2015-03-18 17:47:46
    Svara
  • Är det bara jag eller ser inte Jonathan Andersson (Johnny i Känn Ingen Sorg) ut som en manlig, skäggig, mörkhårig Flora? Hahaha så coolt att ha en snubb-doppelganger ju!
    Seriöst, kolla. Ni är inte syskon?:
    http://mitti.se/wp-content/uploads/2013/07/77256.jpg

    Hedda 2015-03-18 16:42:55
    Svara
  • Hej Flora! Min kompis är vegetarian och har varit det i några år. Hon är ofta med i debatter om köttindustrin i våran klass och berättar om hur bra det är att vara vegetarian (vilket jag vet är superbra). Men ändå så köper hon äkta läder jackor, skor och borstar med äkta svinhår. Jag vet ju att du också har tex doktor martens (men dom kanske är secound hand?). Jag undra bara hur du ställer dig i denna frågan? Om kvalitén på varan går före eftersom att äkta lädervaror oftast håller längre. Skulle vara jätte intressant att höra din åsikt :)

    Alice 2015-03-18 16:24:39
    Svara
  • men du, hur känner ni i bokklubben varandra? vet ju du och sara och så, men de andra, hur är kompisbanden där?
    <3

    sofia 2015-03-18 16:08:39
    Svara
  • ja alltså vad är grejen med förkylningar som aldrig släpper? har också haft min hur länge som helst nu…

    linnéa 2015-03-18 16:01:34 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!