MINA BÄSTA TIPS FÖR ATT SLAPPNA AV

Det här inlägget är ett samarbete med NOA Relaxation.

Hur drycken NOA Relaxation kom till är faktiskt en ganska fin story. Noa Fridmark jobbade på ett bolag som skulle börsnoteras och kände sig ständigt stressad. En dag var det inte kul längre, han ville inte springa i ekorrhjulet mer, så han bestämde sig för att helt enkelt bryta från allt. Sagt och gjort, han tog med sig sin hund och flyttade ut till sin sommarstuga i skärgården. För första gången på länge kände sig Noa avslappnad.

Väl på landet tänkte han att alla borde ha tillgång till lugnet, och bestämde sig därför för att skapa en dryck med avslappnande effekter. Han gjorde research efter rogivande ingredienser, pratade med forskare och tog fram en dryck enbart gjord på naturliga ingredienser som ska göra dig lugn i kroppen och skarp i knoppen. Tada! NOA Relaxation kom till!

AVSLAPPNAD

Jag har alltid varit en ganska stressad och buisy person, så därför har jag även ett stort behov av att stanna upp och ~*hitta lugnet*~ då och då. Jag är ingen hälsoguru och det här är ingen självhjälpsblogg men vi har väl alla våra metoder för att slappna av?  Nedan delar jag med mig av mina.

→ Stäng av dator och mobil. Alltså, för en person som jag som sitter framför datorn hela dagen och ständigt scrollar igenom olika flöden så är det här så. jäkla. viktigt. Det är klart att det är förbannat mysigt och skönt att titta på tv-serier, men det bör kanske inte vara den enda typen av avkoppling. Testa att ha en teknikfri kväll och se vad som händer!

→ Gå ut. Frisk luft och fysisk aktivitet är så basalt för att kroppen och psyket ska funka som den ska. Det behöver inte vara en springtur – en kort promenad hjälper också så himla mycket. Eller varför inte testa på yoga?

→ Jobba med händerna. I mitt fall är det matlagning och illustration som gör mig avslappnad. Att bara få fokusera på att lägga färgen rätt eller hacka morötterna i lika stora bitar är så jäkla skönt tycker jag.

→ Städa. Okej, jag menar inte att det gör mig avslappnad att springa runt med dammsugaren i högsta hugg – men känslan efteråt är fan oslagbar. När lägenheten är ren, lakanen nytvättade och det inte fastnar smulor under fotsulorna kan jag liksom andas lättare.

→ Ha sex. Eller hångla. Eller bara krama om en kompis eller ett syskon eller vem som helst. Jag snackar om vikten av fysisk närhet. Muta någon att klia dig på ryggen eller fläta ditt hår eller ge dig massage. Bara gör det.

→ Läs en bok. Min bästa grej när jag vill slappna av på riktigt är att lägga mobilen på andra sidan rummet, tända ljus och myslampor och sedan lägga mig i sängen och läsa.

→ Bada badkar, basta eller ta en het dusch. Säger väl sig själv.

→ Sumpa hörlurarna. Många promenerar, sitter på bussen och går och handlar med musik eller podcasts i öronen, men ibland är det en fin grej att lyssna på omgivningen i stället. Att höra hur grenar knäcks under fötterna och vad förbipasserande säger till varandra.

DSC_1171

Har du något att tillägga? Fem personer som like:ar NOA Relaxation på Facebook och skriver sina tre bästa avslappningstips här i kommentarsfältet kan nämligen vinna varsin låda med NOA Relaxation. Glöm inte att skicka med din mailadress. Tävlingen avslutas på söndag. Puss och pepp och glad fredag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
46kommentarer
  • 1. Skriva listor. Bara att få strukturerat vad det är man egentligen är stressad över hjälper i sig, sedan är det ju guld varje gång man får kryssa saker på listorna.
    2. Skriva dagbok. Att bara få skriva ut alla känslor som man har i huvudet.
    3. Ringa mamma. Hon är alltid så klok och lugnande.

    Linnea 2015-03-22 16:36:29
    Svara
  • 1. Att säga nej. ”Nej, jag kan inte jobba” eller ”Nej, ikväll kan jag inte träffas”

    2. Göra saker som för stunden kan verka jobbiga eller tråkiga, bocka av dem från listan, och att sen bara känna lugnet när de är gjorda.

    3. Dagdrömma. Det gör en nämligen nästan bara när man är helt avslappnad

    My 2015-03-22 11:58:57
    Svara
  • himmelskt fint detta. och sikka fina flaskor förövrigt!!

    här är mina tre bästa tips:

    1. jag åker longboard. det kan ersättas med sparkcykel, cykel eller skidor eller snowboard. huvudsaken är att jag, likt under meditation lägger allt mitt fokus på en sak, samtidigt som jag får känna vinden genom håret och gåshuden resa sig när det går lite för fort. som livet gör i bland. för det är okej. då bromsar en och sätter sig på en mur och solar sig en stund innan en reser sig och far vidare med knotterhud och kanske något skrapade armbågar.

    2. jag tar fram gamla magasin och går på jakt efter sånt som är fint. så klipper jag och klistrar i hop ett kollage som sedan får ligga framför mig och peppa var gång jag behöver slappna av. tänk: tända ljus, dova färger, vackra mönster och kloka ord.

    3. jag gör, varsamt och sakta, med stora öron, ögon och vidgade näsborrar i ordning en kopp te. lyssnar när vattnet kokar, doftar på örterna innan jag lägger det i silen, tittar när vattnet färgas och när havremjölken skapar små bomb-moln i vattnet. vackert. mindfulness. allt mitt fokus på något helt annat.

    hannah ellen 2015-03-21 23:46:30 http://hannahellenillustrerar.webblogg.se/
    Svara
  • 1. Byta om till myskläder och glida ner i sängen med en varm vetekudde och bara låta tankarna komma och gå.
    2. Ta en promenad i naturen och gör en vår-lista på Spotify som sällskap.
    3. Spela ett spel eller sporta, fokusen gör att du samlar dina tankar och efteråt blir man mer avslappnad!

    Anna Holm 2015-03-21 16:12:09 http://annamarialouiseholm.blogg.se
    Svara
  • tips 1: lägg dig på sängen ovanpå täcket helt naken och titta upp i taket. känn hur skönt lakanet och skön luften är mot kroppen. extra skönt att sträcka på sig så mycket som möjligt också.
    tips 2: lyssna på louis armstrongs och ella fitzgeralds verision av ”la vie en rose”.
    tips 3: om en kan, ta dig till havet och sätt dig och titta på vågorna.

    Hilda Ekström 2015-03-21 14:46:47
    Svara
  • När ångesten river som värst i bröstkorgen har jag några få saker som får det att lugna sig lite.
    Motion. En löptur eller prommenad i skogen, speciellt om våren, får mig att känna mig harmonisk
    Skriva. Ta ett papper och bara skriva om allt som könns jobbigt och skaver. Få ut alla känslor och tankar. Sedan bara slänga det.
    Sätta mig vid pianot. Spela och spela och spela tills man är så inne i musiken att inget annat känns.

    Bonnie 2015-03-21 14:00:34
    Svara
  • Tips 1: Att dansa. Här på min folkhögskola kan man lätt gå in i ett rum där någon classmate sitter och säga ”kan vi inte bara dansa till en låt eller två” och utan det minsta ifrågasättande kan man sätta på vad som helst som humöret talar till (fleet foxes eller m.i.a. eller klassiskt eller hiphop eller vad som) och dansa. Hetsa eller rör dig melodiskt och hoppa upp på bord och ner på golv och blunda och ta in allt du känner just då. Man släpper ut så himla mycket, drar åt sig positiv energi och släpper förhoppningsvis iväg lite dålig.

    Tips 2: Att skriva! Ibland vill man göra så himla mycket och det som pågår i huvudet går lite snabbare än allt annat. När det blir så försöker jag få ner det på papper, lägga det ifrån mig, och sedan försöka göra någonting helt annat. Man kan återgå till vad man skrivit i efterhand, det är inte det väsentliga. Man måste bara få ut det ur skallen.

    Tips 3: Att lägga mig på ett svalt golv. Seriöst. Ibland får jag riktig panikångest då hjärnan går i högvarv men kroppen är liksom helt avdomnad, då kan jag bara krypa ner på ett svalt golv, raklång eller i en liten hög, och andas djupt. Det hjälper så himla bra.

    Emma 2015-03-21 13:49:37 http://emmathee.blogg.se/
    Svara
  • Jag är en tjej som har kronisk huvudvärk sedan 2006. Har testat allt, men bara hittat några få saker som blir en distraktion mot huvudvärken.
    Mina tre avslappningstips är:
    – Dansa. Att bara sätta på bra musik som man själv gillar och låta kroppen röra sig hur den vill till den musiken som spelas.
    – Gå till gymmet. Istället för att bara ligga hemma i soffan och ha negativa tankar, så ändrar man miljö och går till gymmet. Där sprudlar det av folk med en massa motivation och där man själv också kan göra en skillnad i sitt eget tankesätt.
    – Att ligga vid stranden och sola, så att man kan få lyssna på ljudet från vågorna och kanske till och med få somna till ljudet av dem.

    Victoria 2015-03-21 11:59:35
    Svara
  • Nu har jag turen att bo på Island så ett av mina tips är att åka/gå upp på närmsta berg och bara andas och framför allt, se saker ur ett nytt perspektiv. Vi är så små i förhållande till naturen.

    Ett annat tips är att bara lägga sig ner och andas. Försöka känna varje kroppsdel från tå till huvud och tänka på de bra sakerna och människorna man har omkring sig.

    Det som dock gör mej lugnast är min dotter. Sitta bredvid henne medan hon upptäcker världen, lyssna på alla ljud hon gör och hjälpa henne med att ställa sig upp och gå. Hålla i hennes små händer eller göra en knasig min så hon skrattar.

    Claudia 2015-03-21 11:48:00
    Svara
  • Fantastiska tips! Jag som har fibromyalgi och en ångest sjukdom behöver mycket avslappning. Mitt bästa och som faktiskt kommit till mig senaste månaden är att gå till gymmet. Där är jag helt avslappnad. Huvudet är tomt och de ända som finns är fokus på övningen jag gör just då och kroppen. Dessutom är de så skönt att träna. Efteråt är jag skönt avslappnad i både kropp och knopp.
    Kram

    [email protected]

    Ida här och nu 2015-03-21 08:15:57 http://idaaharochnu.blogspot.com
    Svara
  • när det snurrar i mitt huvud och jag känner att jag inte riktigt kan andas så brukar jag tända ljusslingorna som jag har satt upp i taket så att de ska likna en stjärnhimmel, sen sätter jag på lugna låtar med bon iver, soko eller Håkan hellström. Sen brukar jag bara ligga där, känna hur orden läker ihop mig och limmar tillbaks alla flisor i min kropp och veta att det alltid kommer att vara någon som förstår mig – om det så är via musik eller ord.

    Ett annat bra knep är att sätta sig ner på en bra plats och bara blunda och fokusera. Känna efter hur det känns i exakt alla delar av kroppen, vad det luktar i min omgivning; kanske luktar det mat från köket eller björkpollen i trädgården, sen slår jag upp ögonen och tittar runt om mig, iaktar allt som finns i min omgivning.

    Eller så går jag en promenad utan att plugga igen öronen. Jag brukar gå in i skogen och vandra omkring där och känna den oslagbara doften av blöta granträd och känna hur mjuk mossan är under mina fötter. Tillslut brukar jag komma till en alldeles öppen plats mitt i skogen, där det är långt mellan träden och där mossan ligger som ett ljuddämpande täcke över tillvaron. Ofta brukar jag se spår av djur där också, det är helt magiskt.

    Sigrid 2015-03-20 22:34:36
    Svara
  • Åh galet bra tips Flora!

    Clara 2015-03-20 22:11:34
    Svara
  • I en stressad och pressad vardag som student så är avslappning så sjukt viktigt för att livet och vardagen faktiskt ska gå runt. Mina bästa avslappningstips är;
    – Måla naglarna, sjukt avslappnade. Kräver full koncentration på det en gör där och då, vilket inte tillåter tankarna att vandra iväg utan helt enkelt bara vara i nuet.
    – För min del är den tid jag spenderar framför symaskinen total avkoppling, försvinner in i min egen skaparbubbla och glömmer såväl tid som rum. Kravlöst skapande är toppen!
    – Börja dagen med att väcka kroppen med en skön stund yoga. Själv har jag hittat en kort yogasession på cirkus 6 minuter som är underbar. En skön rutin jag kört nu i snart en månad varje morgon och något jag verkligen rekommenderar. Det behöver som inte vara så avancerat och ta så mycket tid.

    min mejl: [email protected]

    Nathalie 2015-03-20 19:47:47
    Svara
  • Det som är allra jobbigast för mig och som stressar mig mest är att jag håller på med för mycket och drömmer om för mycket. För att få ordning på detta har jag tre tips för att slappna av:
    – gör vardagslistor med saker du behöver göra! Och sen om du gör två-tre grejer på en lista med sex grejer kommer det allt kännas mer överkomligt och du vet att du inte glömmer bort något som behöver göras.
    – sätt upp mål för framtiden. Det kan vara personliga mål, karriärmässiga mål eller hobbymässiga mål. Det kan vara inom fem år, tio år eller två veckor. Men vet du vad du siktar mot är det lättare att slappna av och koncentrera sig på det som känns viktigt
    – lyssna på musik och framförallt: lyssna på musik album för album, från början till slut. Strunt i spellistor ibland och lyssna på albumen som de gjordes, som det är meningen att de ska lyssnas på (åtminstone ibland). När jag gör det känner jag att jag förstår helheten mer, mitt liv/musikliv känns mer strukturerad och jag vet att det finns en början. Och ett slut.
    Hoppas mina tips hjälper någon!

    Baba 2015-03-20 19:35:11
    Svara
  • 1. Titta på havet (gärna när det regnar eller blåser, vågorna är intressantare och lättare att förlora sig i då)
    2. Ensamfika/ensamluncha dvs: kaffe, macka, mobilen i väskan och så kan man passa på att tjuvlyssna på de andra cafégästerna och samtidigt känna att man avsätter tid till sig själv.
    3. Gå till biblioteket för där måste man vara tyst och stilla. Låna böcker eller inte, häng på poesiavdelningen och fråga bibliotekarier om boktips.
    (OBS allt detta ska göras utan mobilen i sikte)

    Maja 2015-03-20 19:10:47 http://majamiranda.forme.se
    Svara
  • Hej! Vilket kanonkul tävling och bra tips på avslappning.

    Mina bästa tips:

    – BRYT MÖNSTRET. Stanna upp en sekund mitt i allt det stressade och se dig omkring. Därefter – BRYT MÖNSTRET. Gör någonting helt annat. Springer du runt hemma och känner att väggarna faller över dig – knyt på dig skorna och gå ut. Är du ute på stan/byn och far runt på massa olika grejer – åk hem och lägg dig på soffan. Att bryta mönstret ger en perspektiv, distans och förhoppningsvis de vi är ute efter – lugn och ro.

    – SKRIV LISTOR. Skriv upp allt som spökar i huvvet. Skriv även upp saker som du redan har gjort så kan du stryka det direkt ;) Att stryka över saker på en lista är bland the best feeling ever.

    – UNNA DIG. Stress för mig beror ofta på att jag känner att jag inte räcker till och duger. Därför brukar jag ha som vana att unna mig någonting extra. Köpa extra god middag, tända extra mycket ljus eller köpa hem massa god glass. Det gör även att stress i fortsättningen inte bara kopplas som någonting dåligt, utan kopplas även som någonting bra – att du får unna dig någonting extra.

    Kram och massa pepp till dig och din grymma blogg!

    /Ida

    Ida 2015-03-20 18:34:02 http://www.idastrom.com
    Svara
  • jag har ett stort behov av att slappna av i vardagen och har provat så himla mycket. mina bästa tips är:

    – djupandning
    – rita/sticka
    – läsa en bok

    dessa får mig nästan alltid att bli avslappnad. repetativa övningar är väldigt bra för att föra bort fokus.

    r 2015-03-20 17:43:08
    Svara
  • Det här är en himla bra tävling! Mina bästa tips kommer här:
    1. Skriv. I en dagbok, på internet, på ett papper. På vad som helst, om vad som helst, men för mig funkar listor och känslobeskrivningar bäst. Så dagbok eller linjerat papper.
    2. Laga mat. Bäst är något som kräver att man koncentrerar sig, kanske något lite mer avancerat eller bara något nytt. Ju mer tid det tar och ju mer fokus man lägger på det, desto mer stressar man ner.
    3. Läsa en bok. Inte en bok till skolarbete eller bokcirkel, utan en du vill läsa för att du vill läsa den. Finns få saker så avslappnande som att försvinna in i en annan värld.

    Beatrice 2015-03-20 17:41:33 http://nyheter24.se/modette/itgirls/beatrice
    Svara
  • – Skriva listor på vad som ska göras och när. Ofta känns saker mer överväldigande än vad dom är när en är stressad, men om en får struktur/överblick på alla ”måsten” brukar dom inte kännas lika oöverkomliga längre. Ofta kommer en då också på vad som egentligen är viktigt och bör prioriteras, och således lägger en energi på rätt grejer.
    – Det som stressar mig mest är ofta typ framtidsfrågor som _vad ska jag bli? kommer jag lyckas?_ osv. När den stressen letar sig in brukar jag försöka pausa mitt huvud och tänka typ ”Att jag är stressad/har ångest över detta handlar egentligen om att jag har ångest över att jag har så många valmöjligheter. Vilket i sig är jävligt löjligt/bortskämt att stressa över, för det är ju verkligen inte alla som har fötts in i den privilegierade situationen på vårt jordklot” När en tänker på det känns vardagsångesten plötslig helt onödig, vilket den ju egentligen också är, och en får distans till sin stress/ångest.
    – Slutligen: Sätt på hög musik, dansa och laga någon god mat, måla eller gör något annat kreativt (OBS som inte är prestigefyllt för dig). & pussa/krama massor på någon du tycker om.

    Paulina 2015-03-20 17:41:15
    Svara
  • Koka risgrynsgröt är nog bland det softaste man kan göra, hela processen är oslagbar. Man vet att det tar cirka en timme och under den här timmen ska man se till att gröten inte bränner fast. Timmen blir spännande men inte tråkig. För att se till att inte gröten bränner fast måste man stirra på gröten. Det är under stirrningen man slappnar av. Man ser allt det där mjuka, vita, varma bubbla upp som ett mjukt, fint moln man bara vill lägga sig i. Så rör man om lite då och då, kalas!
    Annars brukar jag bara släcka ner i rummet, lägga mig på överkastet och blunda. Det slutar dock inte där för man måste ha musik också. Inte vilket musik som helst. Musik som påminner en om förra sommaren. Trust me, bättre än terapi.
    Lukten av gräs får mig också att slappna av. Nu menar jag självklart inte weed, det tipset skulle nog vara lite fusk slash opassande. Menar nyklippt gräs. Gå ut på balkongen alternativt öppna fönstret och sniffa lite. Förstå ratt det kan vara lite knivigt på vintern. Då kan man lukta på kanel istället, eller koka risgrynsgröt och lyssna på musik från sommaren.

    Kerstin 2015-03-20 17:20:20
    Svara
  • En löptur är bästa avslappningen för mej. Då låter jag bara tankarna flyga, ingenting som kändes jobbigt innan känns fullt lika jobbigt och dessutom kommer jag på lösningar. Men en behöver ju inte springa, bara att komma utomhus tycker jag brukar lätta upp stressen :)

    Charlotta Sofia springer o trimmar 2015-03-20 14:34:07 http://www.springerochtrimmar.se
    Svara
  • När jag är stressad dricker jag mängder med te och skriver listor som sedan hamnar överallt. Jag måste få det ordnat allt jag har i huvudet och skriver därför långa listor och försöker sprida ut det så att olika saker som ska göras på olika dagar. Handlar det om annan stress än saker jag måste göra, livsstress eller liknande skriver jag dagbok. Får ur mig allt och dissekerar livet så det blir mer hanterbart. Mitt bästa stresstips är dock något jag på senaste tiden börjat väldigt mycket med. Jag sätter mig på någon offentlig plats som tillexempel en busshållsplats mitt i stan och tittar på människorna som går förbi, försöker föreställa mig deras liv och hittar på historier kring deras liv. Det hjälper dels att ta tankarna från mig själv men också inse att ingens liv är perfekt och alla bär runt på jobbiga känslor då och då.

    Emma 2015-03-20 13:51:57
    Svara
  • 1. Jag skriver långa listor. Helt klart mitt nr1 tips för att bli ostressad. Planera, ta en sak i taget. Har en sakerna uppskrivna är det så mycket enklare att få en överblick.
    2. Stäng av allt. Alla har inte tillgång till ett landställe, men att ta del av närmaste ”skog” (för mig judarskogen eller hagaparken) där det kanske inte är supermycket folk hela tiden, och då stänga av telefon, kanske ta med en bok, vad vet jag. Men det är magiskt helt ärligt.
    3. Försöka ta ut stressen i något. Alltså musik, ritande, skrivande, dansande, träning etc. Försöka få ett utlopp för det så att stress inte alltid klingar negativt. När jag tänker på stress så tänker jag t.ex. på listor då jag ALLTID skriver listor när jag är stressad. Gör stressen mindre tärande tycker jag!!

    Linn 2015-03-20 13:28:08
    Svara
  • 1. diska. faktiskt jävligt rogivande för mig. få klottret och skiten ur vägen och sortera tankarna lite under tiden.
    2. sortera garderoben. göra mig av med saker som bara tar upp plats och inte ger mig någonting. det ger mig ett lugn.
    3. promenera/springa långt i park eller skogsmiljö.
    http://singmyspring.blogspot.com

    e 2015-03-20 13:25:20 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • Jag är en stressad person som ofta känner ett behov av att stanna upp, lyssna på min kropp och förstå vad den behöver just nu. Genom att stanna upp, andas och bara fokusera på din andning blir det som en konversation med din kropp. Vad säger den till mig? Det är mitt absolut bästa avslappningstips, att prata med sin kropp. Därefter kommer fysisk aktivitet, då vid många tankar kan det bli svårt att nå sin kropps önskningar genom andning. Dra på ett par gympaskor, ut i naturen och bara spring. Spring, spring, spring oavsett vart. Oftast tänker jag inte på vart jag springer, utan låter fötterna visa vägen. Det brukar oftast bli till en brygga i närheten, där det är alldeles tyst och Stockholms vatten ligger öppet att bejaka. Efter springturen kan en kram sluta cirkeln, en kram från någon man håller kär. Någon som håller kvar och liksom bekräftar en genom den fysiska närheten. Som att ”du finns, jag känner dig”, vilket borde vara den mest självklara saken i världen. Ibland kan man dock glömma bort det bland alla vardagsmåsten och förpliktelser. Det faktum att veta att man existerar, att min kropp jobbar utan att jag ens märker det, är alldeles fantastiskt.

    Mimmi 2015-03-20 13:13:54
    Svara
  • När jag är stressad, vilket jag är ganska ofta då jag är student och vill göra allt och vill klara allt, så gör jag följande: (låter antagligen klyschigt men det funkar faktiskt)
    1. Mediterar
    2. Försöker tänka på vad jag kommer ångra när jag är 80 bast. Antagligen att jag stressat ihjäl mig och då blir jag lugn och inser att stress inte gör mig någon nytta.
    3. Går en långpromenad eller träffar familj/ vänner.
    Tack för en bra blogg!

    Felicia 2015-03-20 13:03:07
    Svara
  • Som stressad och och oroad person, är varje sekund av lugn guuuuuuld värt!

    – Att skapa utan press.
    För mig handlar det oftast om bakning. Att ställa mig i köket, i tystnad eller till go musik, och baka. Dessa gånger försöker jag alltid hitta något bakverk som innehåller många moment. Pga detta måste jag alltid ha huvudet med, och tankarna riktas endast åt det jag håller på med just då, dvs bakningen.
    -Växter<3<3
    Att pyssla om blommor och växter. Stoppa fingrarna i jorden(haha), och bara känna energin som de faktiskt ger. Vattna, plantera om, rensa rötter osv osv.
    -Andas och lyssna till levande natur.
    Träd, gräs, vatten. På en sten i skogen, eller på en brygga vid havet/sjön. REN TERAPI.

    Tack å tack för en superduperfin och bra och mysig blogg!!
    Kram, Felicia

    Felicia 2015-03-20 12:46:05 http://Feliciasa.forme.se
    Svara
  • 1. Att prata i telefon med en kompis jag inte träffar så ofta pga bor i olika städer. Bara få höra hennes röst, babbla om stort och smått och skratta tillsammans trots avståndet är världens bästa själamedicin.

    2. Att krypa upp i sängen med Ben and Jerrys cookie dough och äta direkt ur burken med favoritskeden (lite längre och smal och perfekt att gräva runt efter kakdegsbitar med).

    3. Att spela match. Fokusera på boll, mål, lagspelare, motspelare och att ta i lite mer hela hela tiden.

    Det är mina tre bästa avslappningsgrejer det!

    Lisa 2015-03-20 12:43:46
    Svara
  • – Prata. Bara prata med någon om allt och ingenting. Ring eller träffa någon du känner dig bekväm med – en vän, en släkting, kanske någon du sällan träffar eller någon du ser varje dag och bara prata ut om allt med varandra.

    – Kryp ned i sängen eller soffan med en filt och ta en härlig tupplur när du kommer hem från jobbet eller skolan.

    – Hitta något ställe där du har vacker utsikt. Sätt dig där, se dig omkring och försök ta bara in allt.

    Tack för en fin blogg Flora!
    Mail: [email protected]

    Rebecka 2015-03-20 12:38:11 http://rebecka.devote.se
    Svara
  • – djur! Att klappa på dem, att leka med dem, att bara sitta och titta på när djur leker med varandra och är glada.
    – rita mönster med glada färger! En enkel bladmönster eller havs vågor är de skönaste att rita, man behöver bara lita långa, kurviga linjer och man kan använda fina färger.
    – att stänga ögon och lyssna på skön, lugn musik! Funkar var som helst, på tunnelbanan, bussen, en snabb stund på jobbet också. Själv brukar jag lyssna på Hiatus, bl.a.

    Maija 2015-03-20 11:05:01 http://himlahimla.blogspot.se/
    Svara
  • Fina tips! Jag tipsar också om djur-gos, om man gillar det. Eller att se på djur/valp filmer på youtube. <3<3<3

    s 2015-03-20 10:59:57
    Svara
  • 1. Älskar att ta mig tiden att äta en god stor frukost. Går gärna upp lite, lite tidigare just för att slippa slänga i mig maten. Gärna en smoothie, chiapudding eller hembakt bröd ute i solen! Eller varför inte allihopa tillsammans….. Hehe.
    2. Att bara få umgås med min familj. Den kravlösa och härliga relationen vi har till varandra är verkligen svårslagen.
    3. SPRINGA! Jobbar för tillfället i London som aupair, så de tillfällen jag är ledig och barnlös försöker jag verkligen ta tillvara på. Att ta en timmes joggingtur är en sådan härlig frihetskänsla när det bara är jag, alt en podcast och den fina Londonmiljön runt omkring mig.

    Julia 2015-03-20 10:37:30
    Svara
  • Du nämner några av mina bästa avslappningstips – såsom att tillbringa tid utan teknik, fysisk kontakt och att vara utomhus. Vill gärna lägga till att gosa med ett djur. Kärleken en känner till och kärleken är får tillbaka från ett djur är mer eller mindre oslagbar, villkorslös.

    www.henniska.blogg.se

    Mielo 2015-03-20 10:28:49 http://henniska.blogg.se
    Svara
  • Jag gjorde ett stresstest i skolan som visade att jag var långt över ”normalt/ vad som är bra för en”. Mina vänner brukar säg till mig att jag ska lugna ner mig och inte oroa mig så mycket, så för mig är det också väldigt viktigt att ta det tänka på det och försöka ta det lugnt.
    Här kommer mina tre tips!
    – Luta huvudet mot ett fönster där solen kan hetta mot pannan och sedan sitta så och tänka på hur en drömdag skulle kunna se ut. (Då får jag en go känsla i kropp och knopp)
    – Förbjuda mig själv att kika på bloggar, instagram och facebook på vardagarna. Det kan låta hårt men för mycket roliga intryck på en gång gör mig ångestig. Det gör det även roligare att mysa till det på helgerna, vilket också gör att plugget blir gjort på vardagarna och så kan jag känna mig lättad över det.
    – Kolla i fotoalbum från när mamma och pappa var små, det är så himla fint att se farmor i 70-tals kläder och pappa som leker med sin hamster som barn.

    NOA Relaxation verkar riktigt god mm.

    Nike 2015-03-20 10:24:54
    Svara
  • Jag som student har väldigt mycket i tankarna hela tiden och det snurrar fort fort och stressen om framtid, pengar, lån, vänner, pojkvän, familj, vart-ska-jag-ta-vägen-i-livet gör att jag har fått hitta några knep att släppa tankarna lite och låta hjärnan vila:
    – Ta hand om mina krukväxter. Så avslappnande. Går och känner i jorden, behöver den vattnas? behöver jag plocka undan lite kvistar? kommer blomman slå ut? Så skönt och känns också alltid meningsfullt på något vis.
    – Måla naglarna. Låter så löjligt men helt plötsligt ligger hela mitt fokus på att fylla ut hela nageln med perfekt jämn färg och smörja in med nagelbandsolja och jag spinner som en katt när jag flexar med fingrarna och naglar är nude eller rosa eller röda och så fina. Känner mig på något sätt alltid ren och fräsch med fina naglar.
    – Baka. Jag är ingen jäkel på att laga mat men desto bättre på att baka. Alla tankar släpper när jag sätter på musik/podcast och börjar knåda en deg, vispa ägg eller provsmaka kladdkakesmet. Och så får man ju en så fin bonus i slutet när man äter äter äter njuter njuter njuter.
    PUSS tack för en fin blogg som tar upp så viktiga och fina saker!!
    [email protected]

    amanda 2015-03-20 10:06:21
    Svara
  • – Att gå ut till mina kaniner för att hänga lite med dom. Det finns inget härligt och mer avslappnade än kaninerna som är glada att se en, som mer än gärna vill hälsa och gosa lite. Jag vill påstå att djur i allmänhet har detta underbara lugnande effekt.

    – Lyssna på en bra podd. Det bästa av allt, det funkar när som helst. När du är ute på stan, tar en promenad i solen med chailatten i handen, till frukosten, när du trängs på ICA eller tar dig till jobbet.

    – Vara hos mormor och morfar. Mina morföräldar bor i Linköping, vilket är ungefär 22 mil bort, vilket gör att vi inte ses så ofta som vi skulle vilja. Men varje gång jag kliver in i deras hus möts jag av ett stort lugn och massa kärlek. Att man dessutom brukar bli lite bortskämt när man är hos dom är ett plus i kanten. Detta är nog mitt bästa tips, åk och besök era gamla <3

    Michaela 2015-03-20 09:48:25
    Svara
  • 1. Göra listor/scheman där avkoppling är inplanerat är väldigt avslappnade.
    2. Meditation. Stänga ögonen och låta tankarna skena iväg. 5 minuter på jobbet eller i väntan vid ett övergångsställe. Gör det bara.
    3. Cykla. Skippa bilen och trängseln på tåget. Ta dig tid att cykla överallt! Sån jäkla bra grej.

    Ebba 2015-03-20 09:43:37
    Svara
  • 1. Klä av dig naken
    2. Lägg dig i sängen, på golvet, i soffan, valfri komfortabel ställning
    3. ät något riktigt gött, ett plus om en har något drickbart till!

    Lisen 2015-03-20 09:35:46
    Svara
  • 1. Chai med skummad mjölk.
    2. Läsa lokaltidningen på morgonen. Om nyrenoverade dagis och bridgeklubbar och små butiker som öppnas och stängs om och om igen.
    3. Vara stora skeden.

    Saga 2015-03-20 09:29:53
    Svara
  • Gå ut och hitta en bra parkbänk på ett fint och fridfullt ställe, sitt och titta på omgivningen eller läs en bok. BÄST.

    Victoria 2015-03-20 09:26:28
    Svara
  • Kunde han inte bara ha bjudit över några vänner till sin sommarstuga i skäähärgården istället för att vilja tjäna pengar på att kränga nåt så bullshit:igt som ”avslappnande dryck”? Tycker självklart att du ska ha samarbeten och tjäna pengar på bloggen men vafan… så töntig pressrelease. Känner mig kränkt som bloggläsare :(

    Matilda 2015-03-20 09:22:59
    Svara
  • – har känt mig så himla stressad på jobbet senaste typ 4 månaderna. och jag börjar alltid 10 eller 11 på förmiddagen så jag har börjat gå upp tidigare, åka in till stan, köpa en kaffe och ta en halvtimmes promenad innan jag åker till jobbet. då har jag liksom tid att vakna upp och då känns dagen lättare.

    – om jag har svårt att sova vilket oftast brukar vara pga stress för mig har jag en app! den heter typ rain free eller nåt sånt och är regnljud. det är tillräckligt naturligt för att man inte störs men tillräckligt högt så man slutar tänka på annat.

    – planera jättenoga!! jag älskar listor så jag skriver alltid listor. då vet man vad man har gjort, vad som är kvar och hur man ska prioritera. sedan också boka in en dag då man ska göra nåt och hålla det. annars skjuter i alla fall jag upp det i tusen år och så blir man stressad när det verkligen MÅSTE göras.

    min mejl är [email protected]. puss & tack för fin blogg!

    Ella 2015-03-20 09:22:36
    Svara
  • 1. Ut och gå/springa/jogga/lunka/vandra i naturen. Gärna i skogen, långt borta från bilvägar och annat stressande oväsen, och bara gå med tystnaden och titta på den vackra naturen.
    2. Samla människor du tycker om, koka te och mys tillsammans i soffan utan tv, radio eller annat som stör. Bara umgås och njut av varandras sällskap och närhet!
    3. Sätt dig ner och skriv ner grejer som du är glad eller tacksam över. Eller lägg din på sängen och blunda och bara tänk på saker som du är glad och tacksam över i livet.

    Johanna 2015-03-20 09:17:17
    Svara
  • – Gör någonting som du tyckte var riktigt roligt som barn. Det skapar en känsla av nostalgi och gör att en återupplever det lätta och roliga från barndomen. För min del handlar det om att bygga koja med täcke och kuddar (ok, bunkrar bara upp rejält med det i vår stora soffa), svepa in sig och kolla på Disney-filmer. Det gjorde jag alltid med mina bröder när vi var små. :’)

    – Meditera! Det är fantastiskt för att sänka pulsen, stilla sinnet och lindra oro. Jag har en CD med meditationsövningar, men det finns säkert massor på nätet. Jag mediterar när jag känner att jag behöver det, men försöker att göra det regelbundet varje söndagkväll för att ladda upp inför en ny vecka.

    – Baka! Sällan känner jag mig så avslappnad som när jag står med händerna i en deg eller klickar smet i muffinsformar. Dessutom får en ju någonting gott att äta efteråt, och det är ju inte heller helt fel för avslappningen… :)

    Min mail: [email protected]

    Sarah 2015-03-20 08:38:55
    Svara
  • Mina topp 3 antistresstips är dessa;
    •istället för att ligga sömnlös och trött på sena kvällar tänka på alla problem som ska tas itu med eller göras, gå igenom alla de saker du måste hinna med under en stund på dagen. Ta t.e.x 10 minuter innan du ska gå hem från jobb eller skola och planera upp vad du ska hinna med. Skriv upp det i en kalender. För planering, det är a och o för att stoppa stressen enligt mig.
    •Byt ut dina måsten mot viljor. Istället för att tänka ’jag måste hinna träna på gymmet ikväll’, vill du träna idag och är det så viktigt att du går till gymmet? Du kanske vill gå ut på en snabb promenix eller springtur istället?
    •Skit i att göra en del saker. Jag är säker på att ni som läser dessa tips nu redan är så sjukt duktiga. Och ni kommer fortfarande att vara bra om ni väljer att bara göra 75% på en del saker istället för 120%. Världen kommer inte rasa samman endast för att su glömmer att svara på ett mejl, skiter i ett par tyskaglosor eller gör först och tänker först sen. Våga släppa på trycket att vara duktig.

    Min mailadress är [email protected]

    Alma 2015-03-20 08:13:47
    Svara
  • Superbra tips! Är så fruktansvärt dålig på att stänga av mobil och dator och har alltid lurar i, försöker verkligen jobba på det för man blir faktiskt mycket lugnare av att höra sin omgivning och sina egna tankar.

    Linnéa 2015-03-20 08:04:36 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!