Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

TIME YOU ENJOY WASTING WAS NOT WASTED

Vad är ditt förhållande till tid?

 

Jag är väl, som de allra flesta, ganska rädd för tiden. Hur snabbt det går och hur fort händelser passerar. Men jag är tidsrealist. Har du bestämt träff med mig klockan fem, då dyker jag upp klockan fem. Om väckarklockan ringer klockan sju, då kliver jag upp klockan sju – hur trött jag än må vara. Det har liksom bara blivit så.

 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

 

Förmiddagen, när en har hela dagen framför sig.

 

Vilken är det bästa veckodagen?

 

Fredagar och lördagar förstås. Men jag vill även slå ett slag för söndagar, vilket nog har att göra med att mitt jobb är så obundet till strikta tider. Jag har aldrig mångest (måndagsångest hoho) exempelvis, vilket ju är så himla lyxigt. Söndagar är min och Felix utflyktsdag/greja hemma-dag. Jag gillar att skrota runt med honom i pyjamas, dricka kaffe i lugn och ro och veta att dagen bara är vår, och ingen annans.

 

collage4

När går tiden som snabbast?

 

När jag skriver blogginlägg! Jag tänker typ ”jag ska bara slänga ihop ett blogginlägg om hur livet var när jag var fjorton” och efter ett tag inser jag att det har gått nästan tre timmar.

 

När går tiden som långsammast?

 

När jag väntar på 53:ans buss som alltid alltid är försenad. Sitter där och fryser och svär och längtar bort.

 

Hur länge tar det för dig att sminka dig?

 

En kvart kanske? Jag använder ju så jäkla många produkter pga älskar smink. Här finns en tutorial om någon skulle vara sugen.

 

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?

 

Sjuttiotalet. För kämparglöden och upproriskheten, för de utsvängda jeansen och de tjocka luggarna. Om ni inte har sett Upp till kamp så borde ni göra det omedelbums.

 

Äter du fort eller sakta?

 

Megasnabbt! Jag och Felix är helt hopplösa när vi ska gå ut och äta på restaurang för vi äter alltid upp maten på sju minuter. :(

 

collage5

Vad gillar du mest att lägga tid på?

 

Att skriva, dricka vin med mina bästisar, laga mat och gå på utflykter med Felix.

 

Vad gillar du minst att lägga tid på?

 

Att dammsuga. Och diska. Och städa i allmänhet.

 

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?

 

Klockan 23 på ett ungefär.

 

Ditt längsta förhållande?

 

Mitt nuvarande! 4 vackra år.

collage2

Vad är den längsta perioden du varit singel?

 

Mellan Sebastian och Felix var jag singel i typ nio månader, och jag avskydde det. Det var som att jag ständigt gick runt och letade efter pojkvänsmaterial, vilket ju var rättså ickekonstruktivt och osjälvständigt. Men jag tror att det handlar om tvåsamhetsnormen, att vi intutas att vi inte är kompletta utan en annan människa vid vår sida.

 

Vad skulle du gärna haft mer tid till?

 

Skrivandet. Fan, jag bortprioriterar det alldeles för mycket. Och att hänga med min mamma. Och att resa, för det känns som att det aldrig riktigt finns dagar och nätter ämnade för det.

 

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

 

Sov!

collage1

Vad gör du om tre timmar?

 

Går till Systembolaget och köper bubbel, för ikväll ska jag på hemmafest! (det här inlägget är tidsinställt – SÅ kul ska jag inte ha det en helt vanlig vardag)

 

Var ser du dig själv om tio år?

 

Såhär har jag skrivit i ett gammalt blogginlägg:
Om 10 år vill jag:

✶ Klämma ut en unge eller två!
✶ Vara chef.
✶ Köpa ett torp i Stockholms skärgård, renovera det och kunna åka dit för att skriva då och då.

 

Jag hittade listan hos Alexandra som hittat den hos Vicky.

 

Translation: A list about time. Translate it by hitting the translate-button under the header.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Haha, så mycket mer genomtänkta svar än mina <3

  Alexandra 2015-04-20 11:16:13 http://alexandramabon.com
  Svara
 • du på sjuttiotalet är så jävla GIVEN. plus känner igen mig sååå sjukt mkt i ätarhastighet, har knappt fått in maten och så ba ????? it’s gone???

  Vicky 2015-04-07 00:38:33 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej! Funderade på tv-serien ”upp till kamp” och skulle gärna vilja se den. Dock så hittas det ingen sida där den visas så tänkte om du hade någon sida som du skulle kunna tipsa om att kunna se den, gärna gratis. Kram! :)

  Evelina 2015-04-06 22:00:05 http://Nevelina.devote.se
  Svara
 • Hej fina fina Flora! Detta har absolut inget med detta inlägg att göra, men jag _måste_ ändå få fråga dig. Hur är din hy nuförtiden? (Vet att du skrivit lite om detta tidigare, men inte mega-utförligt…eller så är det bara jag som är ouppmärksam). Tycker den ser så fin ut. Vad använder du för produkter/läkemedel/preparat? Blir galen på min egen, då jag provat nästintill ALLT och inget hjälper, förutom p-piller då men det vill jag inte återgå till. Har provat alltifrån Epiduo och antibiotika till naturläkemedel i stil med ProComb och nattljusolja. Har inte SUPERsvår acne, men tillräckligt för att det ska störa mig i vardagen. Dessutom har jag dålig hy på ryggen vilket jag, sorgligt nog, skäms för. Har du också haft det och hur har du blivit av med det i sådana fall? Vore så extremt jättetacksam om du svarade. Kramar till dig och din blogg.

  Sofia 2015-04-06 17:01:15
  Svara
 • Tiden, tiden, får sån himla ångest att tänka på tiden, hur fort och samtidigt himla långsamt det kan gå. Nyss va jag liksom 17 hemma på rummet, nu är jag plötsligt 21 och har levt mitt egna liv i flera år?!

  Julia Alvina 2015-04-06 14:10:24 http://blog.julialvina.com
  Svara
 • Hej Flora! Det är intressant det du skriver om att du inte trivdes som singel, jag har ett flertal vänner som raskt hoppar till ny pojkvän när de blir singlar, eftersom de inte klarar av att vara själva. När det tog slut mellan min vän och hennes pojkvän sa hon att ”Nu ska jag göra allt för att hitta nån ny” men jag tyckte att detta lät konstigt och är något jag grubblat över. Om hon inte är bekväm i att vara med sig själv och att vara ensam, är hon verkligen redo för en pojkvän då? Risken med att ge sig in i ett förhållande utan att ännu blivit bekväm och trygg i att vara ensam är att man löper risk för att fastna i ett förhållande som egentligen inte är bra för en. Att man står ut med saker som man egentligen aldrig hade gjort annars. Att man kanske hamnar med en person som inte är ultimat för en, istället för att vänta ett år extra och istället hitta nån som passar en betydligt mycket bättre. Vad tycker du om detta? Tycker du att man borde ta sig tiden att bli bekväm i att vara ensam innan man ger sig in i nåt nytt? Glad att detta ämne kom upp, alltid intressant att höra dina åsikter. kram!

  R 2015-04-06 13:20:23
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Nu är jag ju inte Flora men kände ändå att jag ville svara på din kommentar. Jag tror inte att det är farligt att inte vilja vara ensam. Visst finns det, som Flora skriver, en tvåsamhetsnorm som är väldigt otäck. Om en känner sig tvingad till att vara i ett förhållande för att bli accepterad bland sina vänner, i sin familj eller i sitt yrke så är det förstås fel. Det är aldrig okej. Men på samma sätt som det finns en tvåsamhetsnorm så glorifierar samhället även ensamheten, ”ensam är stark” och så vidare. Människor som väljer bort förhållanden för att fokusera på karriären ses som framgångsrika och drivna medan någon som till exempel byter stad och liv för att kunna bo med sin älskade kanske framstår som mer kuvad, en slav under kärleken. Det är så himla individuellt, vad som är bra och rätt för en person kan vara helt fel för en annan. Därför är det enligt mig så otroligt viktigt att låta var och en känna efter, utan att styras av en massa regler över till exempel hur länge en måste vänta innan en kan inleda ett nytt förhållande eller hur högt en måste älska sig själv innan en kan älska någon annan. Och även om din kompis skulle hamna med någon som inte är optimal för henne är det ju ingenting som säger att hon inte kan byta till någon annan senare, någon bättre. Hon kanske inte alls är otrygg i sig själv eller obekväm med att vara ensam, utan bara lyckligare i en tvåsamhet. Och det behöver ju inte betyda något annat än just det. Nu blev det här lite långt kanske men jag tycker som du att det är ett intressant ämne. Slutligen är det ju du som känner din kompis bäst och verkar hon söka tvåsamheten av fel anledningar kan det ju vara läge att prata med henne om det, eller försöka visa henne fördelarna med att vara ensam. Kram!

   H 2015-04-06 15:25:41
   Svara
 • Ditt sätt att skriva på är underbart!

  Daisy 2015-04-06 10:49:06 http://vinylbrus.blogspot.se/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!