Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

EFTERLYSNING: RACERCYKEL

cyklar

Kompisar! Jag behöver er hjälp. Jag är på cykeljakt. Jag vill ha en racercykel. Gärna med växlar och gärna gammal eller åtminstone i retromodell. Problemet är att alla himla cyklar som finns på andrahandsmarknaden är gjorda för folk med tre meter långa ben. Jag vill inte ha en damcykel (vad är det ens för ett jäkla ord – cyklarna i kollaget ovan kan väl lika gärna vara damcyklar), jag vill ha en cykel med lagom hög ram som går fort och som inte är tung. Och som inte kostar mer än sisådär fem tusen i nypris.

Har ni tips på bra hemsidor för andrahandscyklar? Eller nyproducerade som inte kostar skjortan och som inte är så tunga? Eller har du rent utav en cykel du inte använder som jag kanske skulle älska? Uppskattar alla tips jag kan få! Kommentera här nedan eller maila mig på wistromflora@gmail.com.

Med vänlig hälsning,
Hipstern

Translation: I want a new bike and I need your help to find one. Do you know where I can find a retro racer bicycle that isn’t too big and too expensive? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • så golligt att din bror kommenterat cykeltips :’)

  ellinor 2015-04-28 10:07:18
  Svara
 • Hej Syrran

  Leta pa ebay eller happymtb.

  kop inte stalhast, bikeid eller nagon av de andra billiga (men valdigt snygga) cyklar som foreslas har. de ar inget att ha och ar av samma kvalifax som biltema…

  jag tycker att du ska kopa en brompton vikcykel. den kan du ta med var du vill (inkl San Francisco) och ar samtidigt en valdigt bra cykel. ga till http://www.gamlastanscykel.se/index.php?p=53 och provcykla. man kan lasta dom for touring ocksa nar det behovs. Jag vet att dom ar dyra ca 10 papp men du far en cykel som haller lange och som inte blir stulen eftersom att du tar med den in vart du an gar.

  om du inte vill ha en sadan tycker jag iaf att du inte ska betala mindre an 8-10 tusen och kopa en ny fran en handlare nara dig sa att dom kan hjalpa dig med service och sant…

  Jag onskar att jag hade kvar min!

  Vi hors, puss

  Froste 2015-04-09 20:38:51
  Svara
 • Jag har en racercykel som är i juniorstorlek för herrar. Pappa har dock mekat ihop den av en jättegammal ram som han hade hemma i garaget så jag vet inte om det finns mycket sådant på marknaden… men kan ju vara ett tips att söka på juniorcyklar också! Hoppas du hittar något!

  Tanja 2015-04-09 19:39:48
  Svara
 • Även jag vill tipsa om bike ID! Såå fina cyklar, har suktat efter en sån hur länge som helst. Vikten tror jag är lite olika beroende på modell, men den borde vara runt 11 kg. Det står på hemsidan. Det enda jag tycker verkar lite märkligt är det automatiska (?) växlingssystemet på cykeln?

  Aurora 2015-04-09 14:01:25
  Svara
 • Riktigt lätta racercyklar har ramen gjord av kolfiber, de väger nästan ingenting. Dessvärre tror jag inte att de finns i någon retromodell utan endast i nya modeller av tävlingscykla, så det blir nog svårt att hitta en riktigt lätt en. Men på bikeid.se har de fina cyklar och jag har förstått att de är väldigt bra också. Angående vikten så står det att de väger 11,2 kg och det låter väl ganska vettigt ändå. Lycka till med cykeljakten!

  Hanna 2015-04-09 08:34:15
  Svara
 • Spana in fixedgear.se, min cykelpojkvän är inne där hela tiden och letar cyllar. Det är typ ett cykelforum där en kan köpa/sälja cyklar eller bara snacka. Dock är nog de som säljs enväxlade, men kanske hade kunnat vara något ändå? Tack för en amazing blogg!!

  linnea 2015-04-09 07:29:14
  Svara
 • Hej, alltså jag antar att det är en fixie du är ute efter? De flesta som äger sådana plockar ihop dem manuellt, köper del för del (vintage eller nytillverkat och oftast blandat) och meckar alltså ihop den i princip från grunden. Det betyder att du kan välja ramstorlek, hjulstorlek etc efter egna mått! Orkar du inte med det så antar jag att en ”vanlig” cykel är bättre? Dessutom kan du ju växla och fotbromsa med en vanlig :–)

  ellen 2015-04-08 22:33:30
  Svara
 • Kan tipsa om Childstore på söder, de har ett märke som heter 6ku för ett billigt pris (3900), det är fixed gear dock, så inga växlar, finns iallafall i massor av olika färger. Vet inte om de är tillräckligt retro för dig men kanske värt att kolla? Det finns många olika storlekar på ramen och i väldigt små storlekar också!

  Love 2015-04-08 22:13:32
  Svara
 • Jag har en Stålhästen Effekt (dam dock). Den väger typ ingenting :) Flyger fram på den. Men jag jämför ju också med vad jag hade innan, en gammal tung jäkel.

  Josefin 2015-04-08 20:32:26
  Svara
 • Om du köper begagnad så är det viktigt att försäkra sig om att den inte är stulen tycker jag. Vore inte så kul att köpa en cykel som någon annan förlorat. Har själv blivit bestulen på två cyklar.

  Här finns lite tips att tänka på http://cyklaimalmo.blogspot.se/2013/03/cykelstolder.html

  Ingrid 2015-04-08 19:32:42
  Svara
 • Kolla in statebicycle.uk. Köpte en fixed där för några år sedan, tror de har växlade med. (Ska du på cykelsemester rekommenderar jag växlat!). Lycka till.

  Ida 2015-04-08 18:53:23
  Svara
 • ah vill också ha en sådan cykel, så fina.

  Daisy 2015-04-08 18:27:01 http://vinylbrus.blogspot.com
  Svara
 • Här nere i Amsterdam finns det sådana cyklar för under 2000 kronor :) Kanske värt att åka ner och köpa en? ;)

  Jenny 2015-04-08 17:44:38 http://Mittamsterdam.blogg.se
  Svara
 • Wrom! Vore inte helt fel alltså. Hoppas du får tag i en!

  Matilda 2015-04-08 17:10:21 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Kolla in facebookgruppen ”Köp, sälj, din cykel” och forumet Happymtb’s köp- och säljsida, täcker in stora delar av vad som säljs i racercykelväg! Annars har de flesta stora cykelmärken cyklar i din prisklass om du kan tänka dig något mer sportigt än hipsteraktigt: http://www.racerdepan.se/produkt/3256/guerciotti-antares.html

  Kajsa 2015-04-08 16:48:08
  Svara
 • Hej flora. Jag har sökt exakt samma typ av cykel i ett halvår nu. Min far är på jakt på blocket dagligen men problemet är ju att vi e för korta haha. Men blocket är mitt tips!! Miljövänligaste tioset. tillslut dyker det upp något kap för både dig och mig. Kram och glad vår. Love your blooooog

  Greta Hansson 2015-04-08 16:46:11
  Svara
 • Racercykel är det bästa ord jag hört (!) och tycker att både damer och herrar har rätt att unna sig sådana. Tyvärr har jag ingen sådan på lager men jag hade tipsat om blocket även om det såklart ändå kan bli knepigt med höjden.

  Sandra Leone 2015-04-08 16:15:26 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Är det inte tusen gånger bättre med en ”damcykel”? Vad exakt är designen i en ”herrcykel” till för? Tänker på när jag slagit mig på den där jävla ramen när jag var liten, skulle aldrig igen klättra upp på en herrcykel! Vore det inte bättre om alla började använda damcyklar, är inte det en mindre riskfylld modell? Jag suger på att cykla, så jag bör nog egentligen inte uttala mig ändå, men blev ändå nyfiken när du sa att du absolut inte ville ha en damcykel..

  Rebecka 2015-04-08 15:39:58
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   racercykeln är snabbare! smalare däck och lättare ram. = kommer inte bli lika trött av att cykla upp och ner för backar i sommar när jag ska på cykelsemester. :)

   Flora Wiström 2015-04-08 15:48:53
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Rätta mig gärna om jag har fel men ”herrmodellen” är en mycket stabilare modell, man känner ganska stor skillnad mellan en med rak stång och speciellt mot en sån som är superlåg (typ bara en tjockstång längs ner). Blir mycket bättre balans och man kan göra dem lättare eftersom de konstruktionsmässigt är bättre.

    linnea 2015-04-08 22:15:01
    Svara
 • Det heter damcykel för att damer förr hade långa kjolar och då är det inte så praktiskt med stång. Men har man inte långa kjolar finns det ju ingen anledning. Det kanske skulle heta cykel med kjolkrok, eller cykel med eller utan stång bara. Stången gör faktiskt cykeln stadigare. Jag har själv en så kallad herrcykel, vilket är inga problem förutom när jag har lust på en lång eller tight kjol men då drar jag bara upp den så lång det behövs och så går det skapligt.

  Har dock tyvärr inga tips för jag gillar inte den typen av cykel. Föredrar en tung jäkel där man sitter rak i ryggen utan nacken böjd för att kunna glida runt på ett trevligt sätt som om man hade all tid i världen :)

  ella 2015-04-08 15:36:16
  Svara
 • Nu vet inte jag riktigt din längd Flora, men för mig som är rätt mini (158 cm) så måste jag ha en så kallad ”damig” modell på cykeln, jag kommer helt enkelt inte över ramen annars hehe. Kom ihåg att prova det innan du köper! Och använd hjälm. Puss och kram

  Rebecca 2015-04-08 15:13:02
  Svara
 • funkedupfixies.com där kan du designa din egen för rimligt pris (min bror gjorde det för 4000 ca inkl frakt)! Har inte jättekoll men tänker att du då kan få den mer åt retrohållet om du vill det:)) hans är iaf väldigt avskalad och snygg!

  S 2015-04-08 15:04:02
  Svara
 • Bike id har superfina! Också får du själv bestämma färg.

  Linnea 2015-04-08 15:01:14
  Svara
 • Stålhästen gör ju (i min mening) snorfräsiga (urskta ev. mental bild) cyklar som inte kostar skjortan, men antar att du redan kikat på dem?
  Här iaf: https://www.stalhasten.se/

  Hedda 2015-04-08 14:36:55
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!