Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HUR SKRIVANDET GÅR

DSC_1684

Just nu känns skrivandet lätt och roligt. Jag hakar fast vid den känslan krampaktigt och skriver så mycket jag bara kan, för jag vet att för eller senare stjälper det över. Då kommer kritikern i mig fram och då kommer jag tycka att allt är pinsamt och klyschigt och banalt. Det är ju så det är. Ena sekunden härligt, andra sekunden förjävligt.

DSC_1673

Men jag har märkt att skrivarglädjen uppstår när jag får vara ensam. Därför funkar det väldigt bra för mig att åka till Hälsingland för att skriva. Jag sitter ner vid köksbordet och lyssnar på brummandet från värmepannan, dricker te och knattrar på tangenterna.

DSC_1658

Pausar då och då för att ta en promenad eller lägga in fler träklabbar i vedspisen. Fortsätter tills det mörknar och avbryter när det passar mig, och inte när det passar någon annan.

DSC_1650

Vanligtvis börjar jag morgnarna med att kolla bloggen eller scrolla igenom instagram, men inte när jag är på landet. Då läser jag böcker i lugn och ro medan jag äter frukost (quinoagröt med havremjölk, banan, russin och sesamfrön). Läsandet gör också att jag kommer in i en viss stämning och att språket liksom börjar puttra i mig. Då blir det lättare att börja skriva efter frukost.

DSC_1603

Vi får se hur det går med det här. Om jag lyckas ro det i land eller om det blir något som får ligga och trycka i byrålådan. Men jag är så glad att det finns skrivarkurser som är CSN-berättigade, som möjliggör att jag kan lägga så mycket tid på det här. Och jag är så glad att jag kan fly Stockholm ibland.

Translation: Right now, writing feels easy and fun. I try to hold on to that feeling as long as possible, because sooner or later I wont be able to read my text without blushing. That’s the way it is.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Flora! Jag har länge funderat på att skriva en bok och sitter faktiskt på en idé som jag verkligen skulle vela förverkliga och jag tror faktiskt att den kan gå bra om jag verkligen försöker. Har du några tips med hur en peppar sig själv att verkligen börja? Och hur är det lättast att liksom få igång språket och få igång tankarna och kreativiteten? Skulle vara jättekul om du även berättade om olika skrivarkurser som det går att gå på distans, för det är något som verkligen intresserar mig – och har vi inte alla en dröm att någon gång ge ut en bok? Skulle vara ett jätteintressant inlägg tror jag. Kram, din blogg äger!

  Jennifer 2015-04-18 12:54:44 http://jenniferjohansson.forme.se
  Svara
 • Åh!

  Louise 2015-04-11 17:29:39
  Svara
 • Fint att läsa.

  VI tror på dig, du fixar det här!!!! Du är så fantastiskt duktig och jobbar så sabla hårt för det att jag är helt övertygad om att jag köper din bok på Akademibokhandeln en dag.

  Alexandra 2015-04-10 14:17:05 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
 • drömmen, känner jag. att kunna fly någonstans lugnt och behagligt och bara skriva. en dag, en dag…

  elise 2015-04-10 12:38:42 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Vad härligt det låter! Bra att ta vara på inspirationen när den finns.

  Maria Ekblad 2015-04-10 11:23:13 http://dreamsof.se/
  Svara
 • Huset! Så otroligt vackert! Vill plöja Hemnet efter Hälsingegårdar! :) Vad fint att du hittat skrivro där. Funderar ofta på om jag ska åka till vår stuga i Dalarna för att skriva, men jag måste låta det gå från en funderation till en handling. Ha en fin fredag, Flora!

  Carolina 2015-04-10 10:07:19 http://www.carpia.blogg.se
  Svara
 • Det låter helt underbart. Precis som du älskar jag verkligen att skriva, men det är tufft när motivation och inspiration tryter. Känslan av att det kliar i skrivfingrarna men inget vill komma ut. Härligt att du hittat en fin plats där du kan släppa allt och bara vara kreativ. Hoppas det håller i sig :) www.henniska.blogg.se

  Mielo 2015-04-10 08:20:40 http://henniska.blogg.se
  Svara
 • Vilket fantastiskt lugn det där huset ger! Fantastiskt, är det där du bor när du är i Hälsingland?

  Sara 2015-04-10 08:19:16
  Svara
 • Vad fantastiskt att ha ett sånt ställe att fly till, det där lugnet är ju det bästa. Lycka till med det fortsatta skrivandet, ser fram emot att läsa när du ror det i hamn!

  Linnéa 2015-04-10 08:02:48 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!