Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ERA FAVORITKONSTNÄRER

För ett par veckor sedan bad jag er tipsa om era favoritkonstnärer. Först ut är dessa fyra!

Anja Dahle Øverbye

Norska Anja Dahle Øverbye är serietecknare och illustratör. Hennes första seriealbum Hundedagar kom ut i maj.

filippa jean edghill

Filippa Jean Edghill klipper i papper, gör animeringar, jobbar i blyerts, guache, akvarell och linoleumtryck. Hon blandar ofta olika uttryckssätt.

marlene dumas

Marlene Dumas är från Sydafrika och föddes 1953. I sina målningar lyfter hon fram frågor kring ras, kön och sexualitet.

nadia nörbom

Nadia Nörbom gör kollage och illustrerar i blyerts och akvarell. Hon är florist, vilket är något som syns tydligt i hennes illustrationer.

Alla bilder kommer från konstnärernas respektive portfolios. Tipsa gärna om fler! Alla uttrycksformer är såklart välkomna. Blir så himla inspirerad av det här, hoppas ni också blir det <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • ÄLSKAR Jahna Vashti och speciellt hennes årstidsprints med alla skogens djur som dansar och spelar instrument: http://jahnavashti.com/work.html

  Så drömmigt.

  Finns så otroligt mycket okända fantastiska konstnärer på Etsy.

  Joline 2015-04-22 22:33:25
  Svara
 • Jag älskar konstnären Ruud Van Empel (fantastiska och obehagligt perfekta bilder gjorda av hundratals bilder) Älskar speciellt hans bilder på barn i tropiska regnskogar och fotografen Anton Corbijn (Båda från Nederländerna). Cindy Sherman från USA gör fantastiska självporträtt! Martin Schoeller också tar fantastiska foton på kändisar. Sedan älskar jag ju klassiker som Van Gogh, Gustav Klimt och Degas! :)

  Ebba Månsdotter 2015-04-20 17:02:21
  Svara
 • Titta in på Arrivals.se, där finns många unga och oetablerade konstnärer/kreatörer som är sjukt bra :)

  Kristina 2015-04-20 13:10:41
  Svara
 • Hej Flora! Först vill jag tacka dig för att du alltid svarar på frågorna som vi läsare ställer, det är så himla bra att du tar dig tiden till det! Sedan undrar jag om du har några tips på hur en kan uppvakta sin partner? Min pojkvän köper ofta blommor till mig utan anledning och det gör mig så glad. Och jag vet att han inte skulle uppskatta blommor själv, men jag vill ju kunna överraska honom med samma slags gulliga gester – men med vad?

  Rebecka 2015-04-20 11:39:07 http://rebecka.devote.se
  Svara
 • Åh herregud, finns ju så många som är sjukt duktiga. Anders Sunna, Staffan Pihl, Alberto Zamboni, Maite Guerrero, Viktoria Andersson (hennes broderie med gruvan i Kiruna som motiv är ju magiskt!) Och sen Alessandro Lupi. När jag såg hans konst för första gången jag ba ”ERMAHGERD!” :D

  Alice 2015-04-20 08:34:57
  Svara
 • Charmaine olivia! Alltid, ÄLSKAR hennes tavlor. Tycker också om @illustra på instagram, helst de tavlor hon målar med kaffe, briljant!

  Jag målar också för den delen och finns på @artbysarathorngren på instagram och Facebook för den som vill titta. Kram!

  Sara 2015-04-19 20:44:41
  Svara
 • Hej flora! Jag är en ganska blyg person innan jag hinner lära känna någon. På mitt favorit café jobbar det en kille som jag är väldigt intresserad utav. Jag tror han vet vem jag är eftersom vi bor i samma område som är ganska litet och vi har gått på samma fritids förut haha. Så min fråga är hur gör jag för att börja prata med honom eller våga fråga om hans nummer?? Han jobbar inte i kassan så jag kan inte prata med honom så. Jag har inte heller riktigt känt några vibbar från honom dock, typ att han försöker ta ögonkontakt med mig eller så. Jag tror inte att han har haft många flickvänner förut, och han verkar ganska blyg. Vore det töntigt om min vän kom fram och fråga honom typ ”hon som sitter där tycker du är jätte snygg, här är hennes nummer” eller något sådant för jag vet verkligen inte vad jag ska göra och jag vet inte om jag skulle våga gå fram själv! Super tacksam för svar <33333

  Sofia 2015-04-19 20:37:01
  Svara
 • Tycker om Lee Jinju, Alexandra Levasseur och Caitlin Shearer väldigt mycket :)

  Mea 2015-04-19 19:38:03
  Svara
 • Hej!

  Får man tipsa om sig själv? Jag blev precis klar med min hemsida och är supernöjd. Egentligen har jag konsten mer som hobby, men häromdagen fick jag reda på att jag fått ett kulturstipendium. Jag hade inte ens sökt, utan blivit nominerad så det kom som världens överraskning!
  Så lite konstnär kanske jag är trots allt :)

  Kram! /Elin

  Svara
 • Hej Flora!

  Tycker om din blogg! Du kanske tycker min konst är fin, jag säljer posters: mollybladskog.tictail.com :)

  Kram!

  Molly 2015-04-19 18:51:48 http://mollybladskog.tictail.com
  Svara
 • Hej Flora,
  Tjek den danske graffitikunster HuskMitNavn ud! Han laver mange sjove og fine tegninger.
  http://bantmag.com/news/wp-content/uploads/huskmitnavn6.jpg

  Alberthe

  Alberthe 2015-04-19 16:54:48
  Svara
 • Elsa Beskow!

  Petra 2015-04-19 13:31:39
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!