RÖDBETSBURGARE

Rödbetsburgare

Ett av mina favoritrecept på denna jord är Green Kitchen Stories rödbetsburgare. Så häromdagen bestämde jag mig för att laga dem till mig, pappa, Jo och Eloise.

Du behöver:
4-5 rödbetor
200 g fetaost (eller tofu)
1 gul lök
två ägg (funkar säkert med maizena eller chiafrön också, om du är vegan)
3,8 dl havregryn
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja

färsk basilika, hackad
salt och peppar

Rödbetsburgare

Skala rödbetorna och löken och grovriv dem med ett rivjärn eller använd en matberedare (det är smidigare). Blanda ihop med de övriga ingredienserna och låt stå i ca en halvtimme.

Rödbetsburgare

Stek biffarna på medelhög värme.

rödbetsburgare

Servera med det bröd du gillar (vi tog surdegsbröd) och exempelvis avokado, mango (dödsgott, lovar!), salladsblad, rödlök, vitlöksstekt portabellosvamp och krämig balsamvinäger.

DSC_2692

Såhär glad blir du av att äta det.

ELOISE

Mera mera mera!

Rödbetsburgare

Lova att ni provar. Det är himlen på en tallrik.

Andra vegorecept du borde prova:
Quinoabiffar med sötpotatispommes
Vietnamesiska vårrullar med jordnötsdipp
Pistagefalafel
Tofu ramen
Chilaquiles med svarta bönor

Translation: A couple of days ago, I made beetroot burgers by Green Kitchen Stories. It’s one of my favorite recipes, heaven on a plate.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!