Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

TISDAG, MORGON TILL KVÄLL

IMG_7750

Det är tisdag och på förmiddagen sitter jag och bloggar från ett café nere i Harrow. På väg därifrån köper jag med mig en Peppa Pig-ballong och såpbubblor till Eloise, för jag kan bara inte låta bli.

Det här med Peppa Pig förresten – är det en engelsk grej? Här har de merchandise överallt och Eloise går runt och säger ”Peppa Piggy” typ jämt. Men i Sverige har det barnprogrammet inte slagit lika starkt va, eller har jag missat någon superhype?

Eloise knackar

Hon blir såklart asglad och vi står ute i trädgården och blåser (jag) och jagar (hon) såpbubblor tills våra händer är iskalla. Hennes skratt är kuttrande. Sedan tar vi en promenad runt kvarteret och Eloise envisas med att knacka och rycka i brevinkastet på var och varannan dörr.

DSC_3345

När vi kommer hem svänger jag ihop lunch på det som finns i kylen: sallad på bladspenat, körsbärstomater, äpple och avokado. Plus hummus, en röra på gröna ärtor och mynta (älskar hur billigt det är med färdiglagade röror här), balsamvinäger, mangoskivor och hemmagjort fröknäcke (som ni ska få recept på i dagarna). Nom nom.

Flora W

Sedan sätter jag på mig mitt mest pose:iga ansikte och beger mig in till stan.

DSC_3415

Jag möter upp Jaana på Central Saint Martins, som är konstskolan hon pluggar på. Hon sneak:ar in mig förbi vakterna och visar mig runt. Byggnaden är enorm och jag går runt med munnen formad som ett O.

DSC_3388

Sedan sätter vi oss vid Regent’s Canal tillsammans med några från hennes klass och firar att de har fått sommarlov.

DSC_3402

Solen skiner och vi dricker vin ur plastmuggar.

DSC_3394DSC_3399

Suzanna och Jaana.

DSC_3418

Sedan styr vi stegen mot Shoreditch. Vi är onyktra och bubbliga och Jaana och jag kan knappt avsluta våra meningar utan att brista ut i skratt.

Untitled-1

Någonstans på vägen stannar jag för att köpa mat medan de andra går i förväg för att möta upp Aida på Love Shake. Men min GPS vägrar leda mig rätt och jag står med en kallnande falafelrulle i ena handen och min telefon i andra handen och huvudet snurrar lite. Fingertopparna är så kalla att ”jag är vilse” tar orimligt lång tid att skriva ner i facebookchatten. Men efter ett tag känner jag igen mig, trycker i mig falafeln och hamnar slutligen inne i värmen på baren.

Och så var det med den tisdagen.

Translation: On tuesday I played around with Eloise and then I went in to town to meet Jaana and her friends at Central Saint Martins. We drank wine by the canal and ended up at Love Shake with Aida.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Alltså allt i det här inlägget är så fint! Gillar så hur det här inlägget är skrivet också.

  Jessica 2015-05-03 11:24:57 http://jessicaandersdotter.se/blogg/
  Svara
 • Ne tror inte Peppa pig har blivit lika stort här i Sverige. Min kusins lilla flicka (som bor i Australien) är också fullständigt galen i Peppa pig. Här i Sverige heter det däremot Greta gris men tror inte ens det går längre?
  Verkar som du har det toppen i London ^^
  Kram<3

  Emelie 2015-05-01 11:59:24 http://juniflickan.blogg.se
  Svara
 • Vilket otroligt London-längt man får av dina inlägg just nu! Nästan så att man blir lite ledsen, även om det är så himla himla fint. Hoppas självklart på en grym guide sen när du upplevt allt och kommit hem!?

  Beatrice 2015-05-01 01:17:50 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • I Sverige är inte peppa pig stort men min kusin som är 3 år och bor Italien är helt galen i peppa pig och där har de också massa mechandise med peppa pig.

  Nicole 2015-04-30 22:14:00
  Svara
 • åh! kan man inte få höra lite om vad jaana tycker om skolan? skulle så gärna vilja plugga där, är så nyfiken! kram

  julia 2015-04-30 21:45:50
  Svara
 • what a lucky kid som har dig som storasyrra alltså. <3

  Vicky 2015-04-30 20:23:09 http://vickys.se/
  Svara
 • Greta gris! Ingen superhajp kanske men brukade kolla på det på typ nickelodeon med min lillebror för några år sedan! Så gulligt

  Sara 2015-04-30 15:18:05
  Svara
 • Alltså blir så sjukt London-saknig när jag läser dina inlägg, känns som det var hundra år sedan jag bodde där fast det bara gått fyra sedan jag flyttade. Måste hälsa på snart tror jag allt.

  Linnéa 2015-04-30 15:04:02 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!