Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MATBILDER PÅ INSTAGRAM – JAG BEHÖVER ER HJÄLP!

mat på instagram flora

Som ni vet så är ju jag tokig i att laga vegetarisk mat – och att fotografera den. Jag får hålla i mig för att inte lägga upp bilder på allt jag lagar, för då skulle ju mitt instagramflöde (@florawis) fullkomligt svämma över av bilder på smoothies, soppor, sallader, chiapuddingar och pastarätter, och det kanske kan bli lite väl matfokuserat då. Jag vill ju ha en skön blandning mellan vardagsbilder, stadsvyer, selfies, mat och kläder.

Men faktum kvarstår att jag gillar att laga mat. Mat som är färgstark och till stor del växtbaserad och som ger mig energi och styrka. Så jag tänkte: varför inte skapa ett enskilt instagramkonto som bara handlar om det? Om vegetarisk mat jag lagar, och blir serverad.

På så vis kan de som är intresserade av den här typen av mat aktivt välja att följa mitt matkonto – och de som inte vill kan helt enkelt låta bli. Svara gärna på undersökningen nedan, så kan jag ta ett beslut utifrån det. Puss!

Translation: Do you think I should create an Instagram account solely for food pictures, instead of just posting them on @florawis?Please answer the survey above.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Tycker absolut att du kan skapa ett matkonto, MEN jag tror det är viktigt att du där även publicerar det onyttiga du eventuellt äter. Om du köper en godispåse, visa det. Om du äter chips, visa det också. För även om en vill visa det som är finast på bild kan det bli väldigt problematiskt att bara visa en del av det en äter, då många kanske tror att det är det enda en äter. Det är ju ditt konto, så du gör ju självklart som du vill. Men tänk på att du har många följare och att alla inte har ett sunt förhållande till mat. Risken finns att de ser dina nyttiga matbilder som triggande. Älskar alla dina matbilder och tycker absolut att du ska fortsätta med dem, men försök bara att tänka på hur det kan mottas. Kram

  Embla 2015-05-09 11:11:33 http://sotvatten.blogg.se
  Svara
 • älskar dina matbilder och vill se dem överallt, alltid.

  Embla 2015-05-09 11:03:42 http://sotvatten.blogg.se
  Svara
 • Gör det du känner för! Jag har själv ett matkonto och ett annat privat och tycker det funkar fint, då följer de som är intresserade! Jag älskar mat, att fota och styla, och inspireras av andra som gör detta och gillar därför instagram som forum för detta! Ska man inte få göra det bara för att vissa kan triggas? Jag förstår inte detta.. Jag tycker det är kreativt, roligt och det är väl positivt att visa på alternativ till den sockriga fabricerade mjölmaten som får de flesta att må skit.. och träning är ju rena antidepp medicinen!

  Frida 2015-05-08 21:54:59
  Svara
 • Om du är pepp på det tycker jag absolut att du ska göra det!!

  Linnea Jansson 2015-05-08 21:34:32 http://phics.blogg.se
  Svara
 • hej flora!
  jag tycker det här är väldigt svårt, självklart vill jag att du ska få ha ett ”matkonto” om du vill det. samtidigt känner jag på något sätt en besvikelse (inte på dig flora som vill ha ett sådant konto!) utan för att den här bloggen tidigare varit något av en frizon från mat & träning, som visar att det finns annat i livet men att viss mat & träning kan vara kul ibland. Du har själv skrivit att du inte vill skriva om träning här, eftersom det är ett problematiskt område för många gissar jag. Precis som mat ju också är för många och nyttiga recept/bilder kan i sig vara triggande och användas på fel sätt. dessutom är du ju en förebild och folk köper tex samma kläder som du lägger upp/tipsar om, självklart önskar sig många även en lika slank kropp som du har. kanske har man redan där ett, om än litet, dåligt förhållande till mat som kan späs på ytterligare av att faktiskt se vad du äter. nu är det ju ett eget konto det handlar om, men det blir ju ändå naturligt att följa dig där och det blir en del av ditt ”koncept”/din image. jag tror det krävs väldigt mycket för att inte följa ett sådant konto om man är ätstörd, som att man insett sin problematik, är medveten om att det kan påverka en negativt, att man vill bättre, och har självkontrollen att inte göra det. sedan tror jag det är otroligt många som inte kan klassas som ätstörda men som ändå har ett problematiskt förhållande till mat och kan påverkas negativt av detta. och då menar jag mååååånga. kanske till och med de flesta. för vissa kan det vara negativt att bara se mat i sitt flöde ofta, att bli påmind om mat/kropp och tänka ännu mer på nyttig mat. plus att man på något sätt kan få för sig att mat är en större del av livet än det faktiskt är av alla matbilder. jag tycker också att man kan fundera på varför mat är så ”inne” och varför vi lägger så mycket energi på det (även på ”positiva” sätt). visst, det är gott, men jag tror det beror på mer än så, och jag tror det beror mycket på normer/inställningar i vårt ”ätstörda” samhälle.

  Johanna 2015-05-08 19:55:27
  Svara
 • Jag håller med Hanna! Tror på att det är riktigt fint att dela med sig av recept och växtbaserad mat (VEGOPOWER!!), MEN vissa bilder skulle kunna ses som triggande. Om än kanske inte för de med en ”frisk” (vad det nu är) relation och inställning till mat, så i alla fall för de som har ohälsosamma eller destruktiva ätbeteenden och tankar om mat (av egen erfarenhet lix). Även om jag alltså i principsak inte ska behöva skapa någon förställd bild av en själv för att behaga andra, så är det nog viktigt att ta i beaktning VILKEN mat man lägger upp, och hur ofta. Typ grönkåls- och hummusbilden i högra hörnet – ser skitgott ut! verkligen! Hade jag dock sett bilden i min destruktiva period hade jag troligtvis börjat tänka på kaloriantalet i rätten, jämfört det med mina egna lunchportioner och börja ångesta.

  Under min period med ätstörningar var din blogg en fristad från allt vad gällde träning och mat. Du nämnde det aldrig, och på så vis behövde jag inte tänka på det. Du (åtminstone de delar av dig som presenterades på bloggen) blev en viktig förebild för mig. En förebild som visade att det finns annat viktigt och peppigt än träning och hälsosam mat. Det var grymt och jättejätteviktigt för mig, och en bidragande influens till mitt tillfrisknande (har jag glömt att tacka dig för det btw!? isåfall: TACK!). Nu på senare tiden har du börjat lägga upp bilder och info om hälsosam mat och löpning. Jag är nu frisk nog att snabbt scrolla förbi det, fokusera på andra inlägg och gå vidare med mitt liv. För ett halvår sedan hade jag grottat ned mig, fått ångest etc.

  Ja, förlåt för lång kommentar. Hoppas du inte tog illa upp! ÄLSKAR ju din blogg och ser dig som en megaviktig förebild. ALL kärlek till dig!

  anonym 2015-05-08 17:43:52
  Svara
 • Kul att du tycker om att laga vegetarisk mat och njuter av att dela med dig! Det jag dock kan uppleva är att alla matbilder du lägger upp är på väldigt hälsosam mat vilket lätt kan skapa ångest för många som har problem med maten redan med tex anorexi. Jag vill berätta det här för dig då jag tycker det är viktigt och inte för att försöka sätta dig på plats. Nu vet jag inte om du försöker gå ner i vikt, har bantat någon gång eller om du är nöjd precis som du är. I vilket fall så finns det många unga som lider av ätstörningar som genom en för övrigt bra förebild som du, också kan använda ditt ätbeteende/mat som inspiration för ett i längden ohälsosamt förhållande till mat.

  Hoppas du förstår vad jag menar.. Puss och kram från en trogen läsare!

  hanna 2015-05-08 17:22:17
  Svara
  • Svar på hannas kommentar.

   då är det väl jättebra med ett separat konto så att det går att välja bort matbilder om en vill! Plus, vegmat har ju en tendens att se godare och nyttigare ut än t ex en köttig biff.

   Josefin 2015-05-08 18:07:55
   Svara
   • Svar på Josefins kommentar.

    men är man ätstörd/i ”riskzonen” (som väldigt många) så är valfriheten absolut ingen garanti för att man inte väljer att följa kontot, utan snarare tvärtom

    Sofia 2015-05-08 19:27:29
    Svara
  • Svar på hannas kommentar.

   Hälsosam mat är väl fantastiskt?

   Amanda 2015-05-08 17:39:53
   Svara
 • Jag vill se mer matbilder på bloggen också! Älskar dem!!!

  Alexandra 2015-05-08 17:11:12 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
 • Neeej jag tänker att dina följare inspireras av dig på jättemånga sätt o jag skulle bli så glad om ännu fler människor inser att växtbaserad mat äger. Use your power Flora!!! Tycker inte alls du ska hålla tillbaka, tvärtom, posta posta posta

  Amanda 2015-05-08 17:02:09
  Svara
 • Hei Flora,

  Jeg er en norsk leser. Jeg forguder bloggen din! Skulle ønske det var flere som deg i Norge! Det finnes lite (til ingen) feministiske bloggere som er norske. Jeg er lidenskapelig opptatt av likestillingskampen og har lyst til å lage en plattform der jeg kan dele tanker, meninger og historier om feminisme. Har du noen tips til hvordan jeg kan komme i gang med min blogg/webside?

  Takk:)

  Julie 2015-05-08 16:55:25
  Svara
 • Så himla bra ide! Matbilder är så himla roligt, både att titta på och ta själv.

  Emma Nilsson 2015-05-08 15:26:51 https://weusedtodance.wordpress.com
  Svara
 • Jag tänker att det är en bra idé att ge människor möjlighet att välja bort alla matbilder eftersom det är mycket hets och stress om just mat. Sen blir det ju suveränt för de som å andra sidan VILL ha ett nice matflöde. :)

  émile 2015-05-08 15:23:01
  Svara
 • I think your idea is really good :)
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-05-08 14:59:06 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!