Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FLORA I SOLO

Flora Wiström träningsdagbok Solo 3

När Solo frågade om jag ville vara med i deras artikelserie ”min träningsdagbok” sa jag först nej. För hur skulle jag kunna prata om träning utan att någon tonårstjej där ute läser artikeln och känner sig otillräcklig?

Men sedan försökte bena ut varför jag tränar. Jag har skrivit om det tidigare, men för mig handlar det om att stressa ner. Att bli av med överskottsenergi – och att få ny. Att bli glad och stark. Och då tänkte jag: Vi måste fylla ungdomsmagasinen med sådant också. För att ta ett litet steg från resultathetsen och inse att vi tränar för att leva länge. För att fylla kroppen med endorfiner. För att sluta stressa.

Men också: Om träning inte är något för dig – skit i det då. Du måste inte.

Flora Wiström träningsdagbok Solo 2

Går det att över huvud taget skriva om träning utan att det blir triggande, speciellt när det kommer från en person som har en normativ kropp? Jag vet inte. Men jag hoppas hoppas hoppas att ni ska se det här som något inspirerande. Artikeln hittar du i Solos majnummer som alltså finns i butik nu.

Flora Auberginepasta

Bonus: förutom min träningsdagbok hittar ni ett recept på den godaste pastan jag vet: fettucchine med gorgonzola, basilika, rostade valnötter och ugnsrostad rödlök och aubergine.

Jag har varit med i Solo två gånger tidigare:
Ett garderobsreportage.
En liten artikel om hur jag och Felix träffades, och hur vår klädstil har förändrats sedan dess. (haha så cute I die)

Translation: I’m in the latest issue of Solo mag, where I talk about my view upon running and working out.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • ååh alltså flora du är så bra! Din syn på träning är så sund och det inspirerar verkligen. Kan bli så jäkla arg på människor med osund syn på träning, folk som påstår att träningen är bortkastad om man äter sig mätt efteråt osv. Det distraherar så otroligt mycket och det är nonchalant mot dem som har problem med mat/träning. Det är fint och bra att du tänker på människor som kämpar extra hårt med sitt förhållande till träningen. Att du sprider en sund och medveten syn på träningen, att man ska göra det för att det är ett sätt att ta hand om sig själv och ge sig själv kärlek och inte för att uppnå ideal och tävla med andra. Puss på dig och tack för världen bästa blogg!

  Sigrid 2015-05-14 21:58:05
  Svara
 • Ojoj<3 måste erkänna att jag först var lite skeptisk, alla andra träningsdagböcker hittills har inte varit så inspirerande enligt mig, men när jag läste din blev jag riktigt glad! Pussar!

  Juliana 2015-05-14 15:33:19
  Svara
 • Hej hej Flora jag vet att många peppar dig här som den grymma förebild du är! Du ÄR det, en riktigt jäkla ball förebild. Jag hoppas och tror att du är så klok att du inte tar emot det på ett sätt som gör att du känner dig pressad att leva upp till något som du tror andra anser vara förebildligt. Jag tror mycket av beundran ligger i att du inte försöker vara så korrekt hela tiden utan att du istället kan frågasätta ditt egna synsätt. Du kan erkänna när du inte alltid är stark eller har svar, och du verkar medveten om vilka problem som kan uppstå utifrån andras synsätt. En mänsklig förebild enl mig

  Amanda 2015-05-11 20:01:12
  Svara
 • Sjukt najs Flora! Om du har slut på diskussionsämnen kan ju träning kanske vara ett, har själv börjat tränat ångestfritt efter år av varit sämst på allt med sport att göra och dålig självkänsla, dåliga matvanor, batning etc och känner att vi tjejer verkligen hade behövt stötta varandra i att må bra! Kram!

  (annars smink!!! älskar smink!! men hatar också smink pga vågar aldrig gå ut utan smink, men mest älskar jag smink :)))))

  Evelin 2015-05-11 18:33:41
  Svara
 • Älskar att du vågade ställa upp och vara dig själv för vi vet ju att du har en schysst inställning till träning. Förstår andras kommentarer om att du inte ska behöva censurera dig – nä, men det är fint bra viktigt att vara medveten om hur ens aktioner kan påverka andra också! Jag gillade reportaget starkt i alla fall, och diggar dig alla dar i veckan.

  Nastasja 2015-05-11 14:59:45 http://nastasja.blogg.se
  Svara
 • Bra träningsförebild! Tack för att din medvetenhet och att du reflekterar över att ämnet faktiskt kan vara problematiskt och att det kan vara lite viktigt vad och hur en uttrycker sig kring detta. Med detta sagt vill jag också säga att jag ändå tycker att det var bra gjort av dig att faktiskt tacka ja tillslut (vilket du själv säkert också tycker nu med facit i hand då du tänkt över beslutet både en och två gånger). Jag ville säga det mot bakgrunden att jag själv ibland kan känna att jag blir så rädd att göra eller säga något att det liksom inte blir något kvar? Både när det gäller att påverka människor (tankar/känslor osv.) och miljö (klimat/hållbarhet osv.) Så himla knepigt det här med balans? Att leva sitt liv med på vems eller vads (det är ju inget ord? men borde typ vara? haha) bekostnad? Balansen mellan att ta hand om sig själv och… sin omgivning/världen. Apropå just klimatfrågan rekommenderar jag verkligen det här radioreportaget: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/526528?programid=305

  ”Caisa hade klimatångest: ”Jag fick inte finnas, jag drar ju resurser”

  Louise 2015-05-11 14:24:03
  Svara
 • Hej och tack för en fantastisk blogg!
  Kan du inte skriva en recension av, eller lite vad du tycker om iPhone 6? Om du haft en femma innan – vad tycker du är de stora skillnaderna? Ska köpa en av dem snart men kan inte bestämma mig för vilken..! Såg på Insta att du tyckte kameran var otrolig, men vad jag har läst är det typ bara bildstabiliseringen(?) som skiljer 6an från 5an?
  Puss puss och kram!

  Sofia 2015-05-11 14:22:30
  Svara
 • Alltså detta med trigger varning är så överdrivet. Det är klart att man måste få prata om träning om man vill det. Det är stor skillnad på att prata om träning i allmänhet eller för att det har ett syfte i form av viktnedgång/ångestdämpande. Det är precis som att folk kan bli triggade av hundar för att de har dramatiska minnen av hundar, eller människor med ätstörningar som vill stoppa alla bilder på mat. Och det går ju inte. Sålänge du inte skriver ”nu ska jag ut och springa tio kilometer för att förbränna kakan jag åt” så är träning okej. Träning behövs för att kroppen ska må bra, vare sig det är i form av gym, promenader, vardagsmotion, sex, lek med hundar osv osv. Kram!

  daniella 2015-05-11 12:14:56 http://submarinus.blogg.se
  Svara
  • Svar på daniellas kommentar.

   När du säger att triggervarningar är onödiga så får jag känslan av att du inte är i behov av triggervarningar och inte förstår hur viktiga de är. Det är ALLTID bra att triggervarna, oavsett om det är i text eller i ett samtal. Att fråga ”är det okej att prata om träning?” eller säga ”det här jag tänker prata om rör träning och om någon tycker att det är jobbigt så tar jag inte illa upp om du vill gå härifrån eller byta ämne” ger människor möjlighet att diskutera/inte diskutera ett känsligt ämne.

   émile 2015-05-11 14:32:23 http://glitterkrig.devote.se
   Svara
 • Så extremt befriande att läsa meningen ”Om träning inte är något för dig – skit i det då. Du måste inte.”. Så oerhört sällsynt. Jag har, precis som många andra, haft några träningsperioder I mitt liv, men inte på ett bra tag nu. Att ha en träningsperiod betyder för mig att träna någorlunda regelbundet, ca två gånger veckan, vilket ju säkert i många träningspersoners ögon knappt borde räknas. Hur som så fattar jag också att det är bra för kroppen att få bli trött och få röra på sig mer än i transportsyfte, men jag har inte lust till det och jag tycker inte att det är kul att träna mig trött eller illamående. Jag gillar att vila och ta det lilla lugna (åh life <3). Kanske att en ny träningsperiod är på intåg, kanske inte. Visst, bra för kropp att röra sig. Men ett mående är mer än så. Och det som gör att en mår bäst just nu är det vi alla borde göra, tänker jag, oavsett vad som sägs vara DET bästa. Puss och glad måndag!

  lotta 2015-05-11 11:45:41
  Svara
 • Alltså jag inte sluta läsa ”SOLO” som om det skulle rimma på ”YOLO” fast det låter helt fel, hahaha.

  Fredrik 2015-05-11 11:38:59
  Svara
 • Hej Flora! tycker det är fint att du vill bidra med andra perspektiv på träning. Dock vill jag bara belysa att det finns en viss problematik även i detta. För många med ätstörningar, ätstörda tankar eller problem med självbild (läs: mig) kan nämligen träning i sig vara triggande och ångestingviande. Oavsett motivering eller anledning till den. Du gör ju självklart vad du vill, och borde inte censurera dig om du inte känner för det. Vill bara belysa det, eftersom du ofta påpekar att du inte vill ge någon ångest eller så. Ah, du rockar ju oavsett. Ville bara säga det. <3

  Julia 2015-05-11 11:05:56
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Det tyckte jag Flora var extremt tydlig med i det här inlägget. Hon vågade ju knappt delta i reportaget på grund av all omtänksamhet mot människor som triggas av sådana här saker. Vidare tycker jag att någon med problem med sin självbild aktivt bör gå i terapi för detta och undvika tjejtidningar och liknande i möjligaste mån fram tills att självbilden varit bättre (eller resten av livet, för tjejtidnigar tror jag inte man mår bra av.) Man bör fokusera på att hjälpa sig själv snarare än att be om censur från de som deltar i reportagen. Sund träning ska förbehållslöst skrivas om, även om problematisering av dagens hetsande samhälle också ska ges minst lika mycket utrymme.

   Rebecka 2015-05-11 11:23:17
   Svara
 • du e min idol <3

  barasara 2015-05-11 10:14:19
  Svara
 • tycker du skriver jättebra om det här på bloggen, detta inlägget var riktigt peppande (på ett kravlöst sätt) för mig! heja dig!!
  ps. du brukar ju gilla att vi ska skriva vad vi vill läsa om och så om jag inte minns fel och vill bara önska lite fler outfitbilder, tänker på det inlägget när du visade vad du har på dig när du inte vet vad du ska ha på dig! tyckte det var så himla inspirerande!! vill se mer sånt! :)))

  klöversmoa 2015-05-11 09:32:04 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • alltså efter år av kroppsångedt har jag verkligen insett en sak: kroppen är gjord för att röra på sig, vare sig det är basket eller simma eller leka på en gräsmatta eller springa med en hund. Vi MÅSTE röra på oss för att må bra, för att behålla ett starkt skelett tills vi blir hundra.
  Att samhället kroppsidealhetsar är sjukt, vi måste jobba mot det supermycket. Men att röra sig är vårt naturligaste sätt att vara. Heja dig flora att du försöker vända träning till något positivt!!

  Emma 2015-05-11 09:26:56
  Svara
 • Men herregud, du kan ju inte hålla på och vakta varenda steg du tar i skräck om att andra ska triggas igång till ångestfyllda tankar. Det leder ju till slut till ångest för dig själv istället? Det är jättebra att vara medveten och omtänksam, men man måste hålla sig inom någorlunda rationella ramar. Att dra sig för att göra en artikel om något så hälsosamt som träning bara för att det kan leda till destruktiva tankar hos andra är att anpassa sig för mycket: du lägger ju ändå upp selfies liksom, det är säkert ångestframkallande för folk att se någon som ser bra ut och visar upp det. Men du kan ju liksom inte censurera dig själv så otroligt att du hämmar din kreativitet och enbart tänker utifrån andras reaktioner?
  Förlåt om jag låter hård, och jag vill poängtera att det här inte är kritik mot dig utan kritik mot dina läsare och folk som ställer alltför höga krav på publika personer. Om man triggas till ångest och träningshets av att läsa reportage i tidningar är det inte de som gjort reportaget som det är fel på, utan det är personen som påverkas alltför mycket av det. Det är lite samma sak som med tv-spel: du blir inte mördare på grund av att du spelar GTA, du blir mördare för att du mår dåligt redan från början. Att det fokuseras för mycket på kroppsideal och vikt i samhället är jag fullt medveten om, men det är en annan sak, och du bidrar knappast till det genom att göra ett reportage om att du mår bra av att äta sunt och röra på dig.

  Rebecka 2015-05-11 09:18:24
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   instämmer helt i detta.
   men tycker samtidigt att flora gör ett jävligt bra jobb med att visa att hon lägger ner omtanke i sådant här, att det är ett viktigt ämne för henne och att hon bryr sig om sin publik.
   allt handlar väl om balans. att bry sig om vad en förmedlar, men inte så mycket så att det påverkar en själv negativt. jävligt svårt.

   e 2015-05-11 09:41:40 http://singmyspring.blogspot.com
   Svara
 • Bra beslut av dig att skriva på SOLO, det är viktigt för folk att veta att det faktiskt finns viktigare anledningar till att börja träna (som det du sa,att varva ner och få utlopp för överskottsenergi), än att just gå ner i vikt etc! Har faktiskt precis börjat springa av samma anledning som du och trots att min kondition är världens sämsta och jag kanske inte springer konstant på min runda, så blir konditionen bättre ju mer man faktiskt bara är ute och rör på sig och försöker!

  Kajsa 2015-05-11 09:02:10
  Svara
 • Det är ju skitbra!!! När jag springer, de få gångerna det händer, så brukar jag tänka: det hade inte varit rimligt att springa 3 km utan att gå någon bit eftersom att jag inte är tränad för det än. Jag gör det jag orkar nu så trappar jag upp eftersom. Och: det är ju träningen som faktiskt blir av som räknas. Istället för att klanka ner på mig själv att jag inte tar i mer eller tränar oftare osv.

  Julia 2015-05-11 08:41:24
  Svara
 • Det var när jag läste artikeln om dig och Felix som jag hittade din blogg <33
  Jag har själv slutat läsa SOLO och liknande tidningar för att det blir destruktivt för mig. Men jag tycker att du ser på träning på det sätt som träning bör ses på!

  Nike 2015-05-11 08:40:10
  Svara
 • Bra beslut tycker jag, det behövs lite balans i träningshetsen och du verkar ha en bra filosofi.

  Linnéa 2015-05-11 07:46:12 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • sån jääävla förebild Flora, du är fantastisk! <3

  beata 2015-05-11 07:26:16 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!