LÄSANDET OCH NÖTBOLLSÄTANDET

DSC_5993

De senaste dagarna har jag suttit och läst konstant. Alltså från en skärm. Alltså flera hundratals sidor som mina klasskamrater har skrivit. I onsdags var jag ”ledig” sammanlagt tre timmar från att jag vaknade 7.30 och gick och lade mig 23.30. Såhär ser jag ut just nu: x_X

Vi har nämligen haft vår sista inlämning för terminen på Skrivarlinjen (jag pluggar ju en distanskurs från Ölands folkhögskola) och i början av nästa vecka ska vi ses och prata om texterna. Under terminens gång har vi lämnat in en sisådär 20-30 sidor åt gången, var tredje vecka, men i slutinlämningen har vi samlat ihop allt för en genomläsning med responssamtal. Det manus jag läste i onsdags är 320 A4-sidor (jämförbart med typ 600 boksidor), så det är minst sagt lite köttigt. Är helt körd i huvudet these days.

DSC_5995

Under en av mina bensträckare gick jag till mataffären och handlade glass och nötter. Sedan kom jag hem, åt upp glassen och gjorde dessa skitsmarriga nötbollar. Jag går aldrig efter något specifikt recept utan mixar och smakar av och tillsätter under tidens gång, men här kommer anvisningar med ungefärliga mått:

2 dl rostade mandlar och cashewnötter 
10 färska, urkärnade dadlar
2 msk kakao
1 msk carob (kan uteslutas för mer kakao)
1 tsk citronsaft
1 msk chiafrön
1 tsk kaffepulver
2 msk kokosflingor
1 msk jordnötssmör
1 nypa havssalt

Mixa alltsammans tills det blir en sticky massa (jag har en sådan där stavmixer som en använda som matberedare – det är det tveklöst bästa för den här typen av matlagning). Tillsätt mer vätska eller torrvaror om konsistensen känns för hård eller för lös. Forma smeten till bollar och rulla dem eventuellt i kakao eller carob eller något annat du har i skåpet. Ställ i kylen en stund. Sedan: moffa i dig allihopa.

DSC_5998

Nä hörni. Nu måste jag ta tag i manus nr 3. See you on the other side <3

Translation: Reading my classmates manuscripts and eating raw balls. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • får du någonsin ångest över mat? har du tips på hur en hanterar det?
  jag får det väldigt, väldigt ofta. jag har haft ätstörningar (</3) i över två år och trots att jag försöker stå emot kommer tankarna, sluta äta sluta äta sluta äta.
  jag är oerhört obekväm med mig själv och min kropp, trots att det jag är obekväm med och rädd för är så löjligt. att låren går ihop när jag går, att magen sväller, att armarna inte är vältränade osv.
  du verkar som en himla bra person med sunda värderingar och ditt förhållande med mat verkar vara bra det med. sunt. istället för att kalorihetsa och snåla in på kolhydrater tänker du mer på att äta miljösmart (vegetariansm ftw) och hur det smakar. hur gör du?

  frida 2015-05-22 16:17:45
  Svara
 • Waah dom där nötbollarna ser så himla goda ut, måste prova!
  Lycka till med läsandet!

  Agnes 2015-05-22 16:11:10 http://agnesramfelt.devote.se
  Svara
 • Waah, aven om notbollar verkar nyttiga och sa, vad tycker du om att de ar sa himla kalori- och energirika? 2 dl notter och 10 dadlar liksom…

  Alva 2015-05-22 14:24:27
  Svara
 • Hej Flora! Jag blir lite nyfiken vad du har för tankar om Zara Larsson och hennes frispråkiga feminism? Hon är ju inte så gammal men är ett ansikte utåt och en förebild för många tjejer, och har ofta inga större problem med att säga vad hon tycker och tänker, trots mångas åsikter och synpunkter på det. När Beyonce stod på VMA-scenen med FEMINIST i stora bokstäver bakom sig blev det hysteri för att hon inte var en ”riktig” feminist, utan bara kallade sig det nu för att det är ’inne’. Vad har du för tankar om det? Jag tycker själv att det alltid är positivt när en offentlig person tar ställning mot de rådande strukturerna, oavsett ålder och erfarenhet. Blir bara nyfiken på vad du tänker om det, och om den kritik som dessa artister eller offentliga personer får ta emot. Tack för en fin blogg!

  anonym 2015-05-22 12:38:58
  Svara
 • Oj, bra jobbat! För mig går ögonen i kors efter typ 30 sidor haha. Men om det är intressanta ämnen kan jag läsa lite längre. De där nötbollarna ser jättegoda ut! :)

  Vendela 2015-05-22 11:42:15 http://vendelalla.blogg.se
  Svara
 • känner igen mig i det där med pluggstress, även om det bara är för stunden.. så surt.

  Karin 2015-05-22 10:03:25 http://www.locknerkarin.blogspot.se
  Svara
 • Alltså är så himla avis på dig, jag sökte en sommarkurs för skrivande och blev reserv typ 700 trots ett helt okej betygssnitt på 19.7 (trodde jag, tydligen räckte det verkligen inte…). Deppigt ju :(

  Anonym 2015-05-22 09:31:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!