Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

STORA ALVARET, ÖLAND

DSC_6390

Igår, efter att vi haft textsamtal hela dagen, hoppade jag och några från klassen upp på cyklarna och trampade iväg längs med landsvägarna.

DSC_6270

Sicken himla sommardröm det är just nu alltså!

DSC_6283

Vi gick ut på Stora Alvaret, som enligt Wikipedia är ett 37 kilometer långt och 15 kilometer brett område med alvarmark (kalkstensslätt) på de södra delarna av den svenska ön Öland.

Alvaret

Vi fick sällskap av hästar.

DSC_6353

Tja, läget?

DSC_6337

Så skönt att komma ut till öppna vidder efter att ha suttit i ett instängt klassrum i flera timmar.

DSC_6276

Nu kommer en drös bilder utan bildtexter, så håll i hatten.

DSC_6289 DSC_6295 DSC_6302 DSC_6309 DSC_6356Alvaret Öland copy DSC_6363

Vi trampade vidare till en hemlig trädgård.

DSC_6382 DSC_6397

Där var det fint!

DSC_6376

Skrivandet kan vara så himla ensamt, så därför är det väldigt skönt att umgås med andra skrivande människor och prata helt hämningslöst om skrivhantverket och de problem som uppstår. Så det gjorde vi.

När vi kom tillbaka kröp jag upp i min hårda vandrarhemssäng och redigerade bilder och åt chips. Och sedan var den Ölandsdagen slutt!

Translation: I’m on Öland, the second biggest island of Sweden. I’ve been studying a distance creative writing course from Ölands Folkhögskola this last year, and this week we have our final seminars. Yesterday, we took our bikes out to Stora Alvaret, which is a is a huge limestone barren plain here on the island. As you can see, it was beautiful.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • så vackra bilder<3

  Daisy 2015-05-27 17:55:26 http://vinylbrus.blogspot.se/
  Svara
 • åh den gula jackan som den rödhåriga tjejen har är så ljuvlig! du råkar inte veta vilket märke den är? =)

  henrietta 2015-05-27 12:58:32
  Svara
 • det här är verkligen deömplatsen att slå sig ner på och skriva skriva skriva. precis så som jag tänkt det när du talat om öland!

  Karin 2015-05-27 07:01:43 http://www.locknerkarin.blogspot.se
  Svara
 • åh hjälp vad jag saknar öland nu! bodde där i arton år och tältade på alvaret nästan varenda sommar. tror att det är ylva i Kalkstad’s islandshästar som ni träffade på. lite tur att det inte var kossorna, det kan vara lite nervöst när de dundrar fram för de är ju så himla nyfikna. men söta de också förstås.
  bor i kyoto, japan nuförtiden och det är inte fy skam heller, men lite för varmt och fuktigt såhärårs. saknar öländska brisar!

  och ni som undrar om Ölands folkhögskola; jag har två bröder som gått där och en handfull vänner och dubbelt så många bekanta, och jag har nog aldrig hört ett ont ord om skolan. folk verkar trivas så himla bra, särskilt de som bor på skolan tror jag. sök vettja! bättre landskap och studiemiljö kan man ju inte hitta.

  elisa 2015-05-27 05:42:45
  Svara
 • for en sommerdrøm! <3

  marire 2015-05-27 00:29:08 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • åh vilken kontrast från de vanliga ”stockholms-inläggen”.. så himla fin ö ju, sjukt underskattad <3

  ISA 2015-05-26 23:20:14 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Öland är ju drömmen!

  Agnes 2015-05-26 21:10:51 http://kapitulera.blogspot.se/
  Svara
 • Hej Flora! Hur är det på Ölands Folkhögskola? Fint, trevlig stämning, bra lärare, fina lokaler osv? Tänkte kanske söka basår design men är himla osäker på hela folkis-grejen, även om folk verkar tycka att det är himla kul och bra. Kram och tack för bra blogg :)

  Anna 2015-05-26 21:06:20
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej! INGEN ANING. Har bara ätit i skolans matsal och typ suttit i ett klassrum i totalt fem dagar, så jag kan tyvärr inte svara på det. Kram och tack!

   Flora Wiström 2015-06-03 22:58:08
   Svara
 • Tycker verkligen det är så himla trist att så många bilder blir mindre än va de ska vara :( Vet att du sagt att du inte ser det själv och att en borde uppdatera sidan men det funkar ej för mig. Har provat på flera kompisars datorer och det är precis likadant. Använder chrome på mac…. Massor av kramar!

  Alva 2015-05-26 19:41:37
  Svara
 • vill till öland nu på momangen!!!!

  petronella 2015-05-26 19:34:08 http://hejpetronella.devote.se
  Svara
 • Så fina foton. Som vanligt.

  Johanna 2015-05-26 19:19:16
  Svara
 • Wow så vackra bilder. Mängden text ni håller på med låter ju aningen jobbigt, men va bra du orkar finis!! puss o kram från finland

  Rakel 2015-05-26 18:54:56
  Svara
 • Alvaret är så vackert! Älskar lugnet man finner där. Och Flora, du tar alltid så fantastiska bilder överösta med känslor!

  Elize 2015-05-26 18:31:17 http://heavenisafarm.se
  Svara
 • Hej Floris! Jag har en sak jag tänkt på som det skulle vara skönt att höra någon annans uppfattning om. Det här med att hålla kontakt med sina vänner via *mobilen*. Typ snapchat, whatsapp och alla andra sms/chattjänster som finns. HUR mycket ska man förvänta sig att vänner och bekanta hör av sig? Och hur mycket ska man själv höra av sig? Frågar mest för att ibland får jag lite ångest/blir orolig över att typ INGEN av mina vänner tar kontakt och det känns som att det är bara jag som tar initiativ och jag bara börjar grubbla över om något betyder något osv osv. Trots att vi också har kontakt ibland (eller typ varje dag) är det ändå något jag har ångest över typ… de flesta dagar i veckan. Är det bara jag som har ångest över sånt? Smsar alla andra MASSOR hela tiden? Kram

  - 2015-05-26 18:29:07
  Svara
 • Åh vad vackert Öland är. Har aldrig varit där, men vill så himla gärna åka dit någon gång. I övrigt har jag även kollat lite på Ölands folkhögskola, design eller bild eller möjligtvis skrivande. Men hur känns det i övrigt att plugga på distans (bortsett från att det är lite ensamt med skrivandet ibland alltså)?

  Johanna 2015-05-26 18:15:15 http://wallmountain.blo.gg
  Svara
 • Tja läget-hästen är ju du om du skulle vara häst, lätt!

  Bea 2015-05-26 18:11:49
  Svara
 • Jag är uppvuxen i Kalmar så har alltid spenderat somrarna på Öland. När jag blev äldre så bodde min bästa vän i Vickleby (nån km ifrån Ölands folkhögskola) så vi var ofta ute och gick på Alvaret. Öland är en fantastisk ö och en stor dröm är att köpa en stuga där vid vattnet någon stans. Så jäkla idylliskt att spendera somrarna där! Saknar verkligen både Kalmar och Öland nu när jag bor i Lund :)

  Sara 2015-05-26 17:56:06
  Svara
 • What a wonderful idea to escape from the sticky classrooms with the bikes in the wonderful nature! This island must be really a dream. Unfortunately I have never been there but now I wish I will visit it soon :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-05-26 16:55:26 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!