NY KERAMIK FRÅN CALLE FORSBERG

Calle Forsberg keramik

Min styvpappa Calle Forsberg är ju, som ni kanske vet vid det här laget, keramiker och gör de finaste stengodsföremålen. Under åren har jag samlat på mig en hel servis av hans krukor, skålar, fat och koppar. Men jag kan liksom inte få nog.

I förrgår botaniserade jag i Calles verkstad och köpte med mig fyra nya grejor hem. Först ut är två grönbruna skålar. Storleken är perfekt för glass, smoothie eller som här – till chiapudding.

Calle Forsberg keramik

Det här är en produktbild som jag har tagit till Calles hemsida och föreställer i själva verket en större version av skålen (tror det kallas pastatallrik), men det låtsas vi inte om. Älskar den sjuttiotaliga grönbruna glasyren så mycket.

Calle Forsberg keramik

Jag köpte även en liten kanna. Kunde inte låta bli. Tänker att den är bra för sås, mjölk eller små blommor.

Calle Forsberg keramik

Sist ut har vi en gråspräcklig skål som jag kommer äta gröt ur. Eller ha oliver i. Eller körsbärstomater. Eller vad som helst egentligen.

Calle har förresten skrivit en så himla bra text på sin blogg, som handlar om att prissätta keramik. Den har fått 50 000 sidvisningar! Läs den här: Är koppen dyr?

Sugen på att se mer keramik? Läs även:
Calle Forsberg hos Frantzén.

Translation: My stepfather Calle Forsberg is a potter makes the nicest stoneware objects. A couple of days ago, I bought three new bowls and a small milk jug. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Kollade igenom hans webshop, åh vilka vackra! Önskar mig dessertskålarna i födelsedagspresent :D Hoppas att du har en fin midsommarhelg!

  linnea 2015-06-20 09:04:51
  Svara
 • Älskar hans grejer! Ska önska mig i examenspresent.

  Karin 2015-06-18 19:12:28 http://www.karinvnilsson.com
  Svara
 • Såå fina grejer, vill ha alllt

  b 2015-06-18 18:14:04
  Svara
 • SÅ fina skålar och den söta kannan, åh!
  Jättebra text han skrivit, så otroligt viktigt. Kul att så många läst den!
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  Evelina - Evelinas Ekologiska 2015-06-18 13:46:16 http://www.evelinasekologiska.se/
  Svara
 • läste hans text och tyckte den var mycket bra! men önskemålet om att vilja ha en undersköterskelön gjorde mig SÅ deppig av flera anledningar. det här med att säga att man drömmer om en undersköterskelön alltså. kan det inte bli lite skamfyllt för en undersköterska som då är väldigt missnöjd med sin lön? jobbar själv som sjuksköterska (gjort det i fyra år, bytt arbetsplats x flera, och gått flertalet kurser vid sidan om) och jag tjänar 25,800 kr. och då har jag fått skrika för lönehöjning. det är en skamlig lön, och alldeles för vanlig för en sjuksköterska idag. jag har mött undersköterskor med 25 års arbetserfarenhet med en lön på 24,000 kr. förjävligt. och de ansvarar, precis som jag, dagligen, för liv och död. jag tycker att en keramiker (hell, vilken kulturarbetare som helst!!) trist att ha undersköterskelönen som dröm men förstår vad han menar. det borde inte vara något att drömma om :'(
  f.ö – han gör ju så sjukt fina grejer, vill ha ALLT. borde investera i några pastatallrikar!

  e 2015-06-18 09:16:52 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!