MINA BÄSTA APPAR

minabästaappar

Såhär ser min startskärm ut. Jag orkar inte riktigt med en massa små ikoner över hela skärmen så jag samlar dem i mappar högst upp. Tror att det var My som introducerade det för mig för en sisådär tre år sedan. Tackarrr! Snabbast tillgängligt har jag meddelanden, telefon, kamera och Instagram. Det livsnödvändiga med andra ord.

Jag har inga mobilspel av den enkla anledningen att det stjäl för mycket tid. För några år sedan var jag helt besatt av Bakery Story och kunde ställa klockan mitt i natten för att jag skulle *ta ut mina bakverk ur ugnen så att de inte skulle brännas vid*.  INTE OK.

sociala medier

I mappen med datorikonen samlar jag mina sociala medier. Mail, Bloglovin, Facebook, Snapchat (behåller den privat btw) och Pinterest. Här är en guide till Pinterest förresten.

resa

I mappen med en bilikon finns reserelaterade appar. Typ Google maps (bättre än iPhones egna ”kartor”), Res i Sthlm (för kollektivtrafiken) och YR, som enligt mig är den allra bästa väderappen.

planera

Sedan har vi mappen för allt som har med planering och inställningar att göra. Förutom de appar som följer med telefonen och internetbanken så har jag förstås Swish och BankID. Hörni skaffa dem NU om ni inte redan har dem. Det är det bästa som har hänt mig i appväg.

Juste! Wunderlist är den bästa appen för synkroniserade listor. Dvs: jag och Felix skriver upp våra gemensamma utgifter i en delad lista, och räknar sedan ut vad var och en har handlat för i slutet av månaden (eller okej, ibland går det ett halvår innan vi orkar räkna ihop det, men ändå).

fota

I fotomappen har jag mina favvoredigeringsappar: VSCO och Snapseed. Såhär redigerar mina mobilbilder med VSCO.

blandat

I saxofonmappen blandar jag musikgrejor (brukar ha Spotify och Spontano här också men det har försvunnit av någon anledning) med lite annat. Några receptappar med smarriga bakverk (Green Kitchen Stories och HippieLane), Blocket samt Storytel. Har ju en ny vurm för ljudböcker. Här har jag recenserat dem.

Vilka är era favoritappar? Plz berätta!

Translation: My favorite apps. Which ones are yours? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej!

  Riktigt kul att läsa om hur du lagt upp det med dina appar och vilka du använder. Intressant för mig då jag skriver om just appar (på min sajt) och det är kul att veta hur folk förhåller sig till dem.

  Ha det bra =)

  Joakim Johansson 2016-12-22 09:07:59 http://www.appfokus.se
  Svara
 • Bra tips! Tackar man för…

  Staffan 2016-06-11 09:28:46 http://nordbon.blogspot.se
  Svara
 • Tips: Jag använder Splitwise för att dela kostnader med min pojkvän, då behöver man inte hålla koll eller räkna ut nåt själv (easy peasy!)

  Jess 2015-07-18 12:53:55
  Svara
 • min bästa app i sommar är Kvitter, så att en kan kolla upp vilka fåglar en har runt omkring sig baserat på deras fågelsång :))))) #nörd

  Agnes {Cashew Kitchen} 2015-07-17 15:38:44 http://cashew-kitchen.com
  Svara
 • väckarklocka för att vakna lättare och mjukare: sleep cycle
  roligt och lugnande spel vid ex. stress/panik: harmony
  app som håller koll på mensen: clue
  världens roligaste spel: card wars

  r 2015-07-17 00:43:09
  Svara
 • Det finns diverse mens-appar, dvs en app som en fyller i när mensen börjar och när den slutar, och sedan efter x antal mensar börjar appen få ett hum om ens cykel och skickar påminnelser när det är dags. Det är inte vattentätt, såklart, men för någon som mig som inte har ett tydligt schema/regelbundenhet så är det superbra.

  Hanna 2015-07-16 18:14:51
  Svara
 • ok måste bara tipsa om världens bästa dela-på-utgifterapp: Splitwise! Man fyller i utgifter och så håller den koll på hur balansen ser ut, vem som är skyldig vem och hur mycket. Så praktiskt! Bästa är att man kan göra grupper med flera personer, så om en t ex är ute och reser eller äter med flera personer blir utgiftshanteringen så smidig!

  Hedda 2015-07-16 17:39:30
  Svara
 • då har vi nog liknande gäng av appar. jag har en del träningsappar också (nike + run tex som e najs!) men annars. bra tips med storytel, måste kolla upp helt klart. finns dock sååå många poddar så lite tid osv. fint även med emojinamn på mapp! puss!

  Vicky 2015-07-16 15:49:13 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej Flora! Jag har en liten fråga som inte alls har med det här inlägget att göra. Men först, tusen tack för en världsbra blogg <3 Okej såhär, jag är född och uppväxt i Umeå och har i hela mitt liv tänkt att "så fort jag har tagit studenten ska jag härifrån, usch vill aldrig bo här igen" osv osv. Och nu är det två år sedan jag tog studenten och alla vänner flyttar och pluggar i andra städer och det skulle jag också vilja göra. MEN, min älskade mamma, min syster och hennes son bor ju här. Att flytta från mamma och min syster känns tungt men möjligt, men det är den där lilla knutten Eddie och hans framtida småsyskon som gör att det tar emot så jäkla mycket. Vi har en jättefin relation och jag är så rädd att den ska försvinna om jag byter stad. Du har ju småsyskon och funderar på att flytta från Stockholm om jag förstått saken rätt, hur tänker du kring det här?
  Puss och kram!

  Enya Wetterhorn 2015-07-16 15:49:04
  Svara
 • flora! jag har en fråga: hur gör du med acnatac? använder du det på sommaren? har nämligen fått det utskrivet av en läkare som knappt visste vad produkten var utan snarare bara ville bli av med mig snabbt (??!), blir osäker på om det är dumt att börja använda kuren nu eller vänta med tanke på att man tydligen blir väldigt solkänslig? vore så tacksam för svar/uppdatering kring din behandling :) kram!

  mikaela 2015-07-16 15:45:29
  Svara
 • Hej Flora!

  Vill bara tipsa dig om att skaffa ett Ica-konto. Jag och min sambo har det och det funkar alldeles utmärkt! Man har ett gemensamt konto men två kort. Nu har vi bestämt att vi lägger in pengar där för enbart för mat men det är så himla smidigt. Det blir inga listor på hur mycket vi la ut, utan vi lägger in lika mycket och betalar alla matköp med det kortet :).

  Kramar

  Katja 2015-07-16 11:49:19
  Svara
 • Bloglovin’, Yr, Facebook-appen som bara är för meddelanden, SR play (för att ladda ner sommarprat och lyssna på radio) och Shazam där man kan ta reda på vilken låt som spelas. De fem är mina favoritappar. Two dots tycker jag är ett kul spel och man får ett liv var 20 minut och har max fem liv så man kan inte spela hur mycket som helst. Sen vill jag slå ett slag för att Svenska akademins ordlista finns som app gratis.

  Ingrid 2015-07-16 10:52:26
  Svara
 • Tack flora för tipset om att sortera allt i mappar sådär. Har fixat min mobil så nu och känner mig väldigt strukturerad.

  Mirjam 2015-07-16 10:41:00
  Svara
 • Any.Do är bästa appen för att-göra-listan! Enkel att använda!

  Jasmine 2015-07-16 08:17:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!