FORMGE FRAMTIDEN

vattenfall

Hörni! Jag har en rolig tävling till er som gillar formgivning och design. Det är nämligen så att Vattenfall  håller på att utveckla framtidens sätt att ladda elbilar, med något som kallas trådlös induktionsladdning. Allt bilen måste göra är att parkera över det elektromagnetiska fältet, så laddas bilen genom luften automatiskt. Lite som att koka vatten på en induktionshäll, om ni vet? Megabra alltså.

Nu vill de ha hjälp att designa symbolen för det här osynliga laddningssättet! Det vinnande bidraget får, förutom att se sin logga i verklighet, två veckor med en Tesla Model S 70D, som är en svinsnabb elbil. Ändå coolt. Få inspiration genom att kika på Vattenfalls Pinterestmapp. Läs mer och skicka in ditt bidrag här.

vattenfall1

Jag har fått äran att vara med i juryn för det vinnande bidraget, tillsammans med några queens inom formgivning. Tävlingen avslutas den 18 augusti och all information finns på medsamladkraft.se. Det ska bli så himla kul att se era bidrag!

vattenfall3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Vet inte ens om jag skulle våga försöka. Är helt såld på Tesla! Både min sambo och jag. Vi sparar till vår första miljon aka en Tesla. Om jag vann skulle vi förmodligen aldrig vilja köra något annat…

  Helén 2015-08-04 16:41:32 http://easyblue.blogg.se/
  Svara
 • Hej Flora! det här verkar ju vara en supergrej! jag är inte designer på nåt sätt och har noll utbildning, förutom massa livserfarenhet då vilket också är värt. jag reagerar ändå lite på priset i tävlingen. har jag förstått rätt om det en vinner är att få låna en bil i två veckor? du som jobbar i branschen, känns inte det sjukt underbetalt? jag tänker att en sån här tävling är kul för nån som kanske inte är färdigutbildad/inte har jobbat så mycket som tycker det är toppen att få sin design använd av ett stort företag. men när tävlingen är över, har inte designern liksom gett bort sitt verk till företaget då? det blir väl inga mer pengar till den då menar jag. en merit i cv:t kanske, tror du det är det som driver? tycker det här är superintressant. ha en go sommar!

  lisa 2015-07-30 08:43:45
  Svara
 • Seriöst nyfiken fråga, när tycker du en får kalla sig illustratör? Jag vill inte bidra till något eventuellt ”bildningskomplex” eller nåt, men ingen skulle kalla sig läkare utan läkarexamen, eller tandsköterska utan en tandsköterske-utbildning, eller genusforskare utan att ja, ha forskat i genusvetenskap ETC. Men illustratör är OK bara för att en har gjort några uppdrag? Asså no hate. Jag håller själv på med konst/design och sånt här diskuterar jag o mina vänner ofta, vore intressant hur du ser på de.

  Eli 2015-07-25 02:34:40
  Svara
  • Svar på Elis kommentar.

   jag tänker att idag är det så himla vanligt med mångsysslare, typ bloggare och musiker osv som jobbar med blogg, krönikor, skriver böcker, gör tv, ritar saker, fotar saker. du kan gå journalisthögskolan men sen aldrig skriva en artikel i hela ditt liv. gå alla möjliga låtskrivarlinjer och musikhögskolor men aldrig bli signad av ett bolag. att ”få kalla sig” illustratör låter knepigt. det är väl vad man känner sig som. jag tycker det känns som att de som har fotat eller ritat grejer som blivit publicerade några gånger börjar känna sig som fotograf eller illustratör. det är väl fint att man kan välja sin yrkestitel själv idag.

   lisa 2015-08-18 05:26:39
   Svara
 • Hej! Kan tycka att sådana här tävlingar är roliga men samtidigt väldigt problematiska. Jag pluggar själv till designer och tycker det är bra att företag vill lyfta fram unga, kanske oerfarna designers och vända sig mot nya grupper för att utveckla företaget eller lansera nya idéer, men samtidigt gör det mig upprörd att sådana här tävlingar nästan alltid ser ut precis just såhär: De vill ha en idé, något du skapat, lagt ner väldigt mycket tid och resurser på, men vinner gör egentligen dem, i slutändan. För priset är att din idé får synas. That´s it. Man måste komma ihåg hur mycket pengar företaget sparar på att arrangera sådana här tävlingar, kontra att anställa researchgrupper, designers, artdirectors osv. Det är ytterst sällan man behåller rättigheterna till loggan, bilden, konstverket eller produkten, inte heller får du en skälig ersättning för tiden du lagt ner, eller för de vinster just din design genererar företaget. Det är tråkigt att synen på kreativt arbete ofta ser ut såhär, folk tycker man ska nöja sig, vara tacksam, göra det gratis, för att man ”ändå tycker det är kul”. Tänk om samma mentalitet utövades i andra sammanhang, inom andra yrkesgrupper?; ”Kan inte du göra min bokföring gratis, du tycker ju ändå det är så kul med siffror”. Bara några tankar. Inget emot dig Flora som deltar i juryn, det är ändå en bra sak att folk får visa sig, och man väljer ju såklart själv om man vill vara med i leken, men jag tycker att företag, särskilt stora som har så råd med det, ger en skälig vinst till den som faktiskt vinner. Kram!

  Lina 2015-07-25 00:27:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!