FLORA & FRIDA – AVSNITT 1: SEX

flora frida podcast

Nu är dagen äntligen här! Den senaste tiden har jag och Frida jobbat på att lansera vår alldeles egna Podcast. Vi kickar igång med att prata om det allra heligaste: Sex. Hur var våra första ligg? Hur har porrbranschen påverkat vår syn på sex? Och hur reagerar en egentligen på att få en använd kondom snärtad i ansiktet? Hoppas hoppas hoppas ni gillar’t. Hör gärna av er med feedback.

Vi är svinglada att Natural Cycles sponsrar det här avsnittet. Det är ett hormonfritt preventivmedel i form av en termometer. Varje morgon mäter du din temperatur i munnen. Sedan för du in datan i en app på din telefon. Natural Cycles kan då räkna ut vilka dagar som du är fertil eller inte, dvs vilka dagar du behöver använda kondom som skydd. Så sabla bra att slippa proppa kroppen med en massa hormoner! Obs. Precis som p-piller så skyddar inte Natural Cycles mot könssjukdomar.

Om ni är sugna på att testa (vilket ni borde vara) så kan ni anmäla er via den här länken. Då får ni tjänsten till rabatterat pris och dessutom en månad gratis. Lyssna på podden direkt i webbläsaren, i iTunes eller i din podcastapp. Prenumerera och betygsätt gärna!

Tack till Felix Berg för klipp, Frida Sundqvist för fotografi och Johanna Frostling för musik <3

Translation: The day has come when Frida & Flora is released! It’s is a podcast by me and Frida, unfortunately in Swedish. In the first episode, we talk about sex. Our first sexual experiences, how we feel about the term virginity and how the porn industry has effected our view upon sex. This episode is sponsored by Natural Cycles, which is an a natural birth control with a 99.9% accuracy.  Click here to sign up with discount and get the first month for free.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Hej! Poddtips på tema sex är allt från Ligga med P3. Robert Jacobsson som varit deras sexolog i en massa år ska sluta och har därför gjort några temapoddar med allt han har lärt sig, de heter sexbibeln och de jag har lyssnat på är hur bra som helst. Gillar också att de är inkluderande (i alla fall ur mitt cis-norm-perspektiv) och pratar om alla sorters sex och en ganska stor del av podden ägnas åt just normativitet :) De vanliga avsnitten som heter fråga Robert innehåller också en novell på slutet, inläst av en av radiopratarna. Okej puss och hej!

  Ellen 2015-08-08 12:12:37 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Hej flora!
  Här om dagen slog det mig så hårt gällande att ha känslomässigt bagage när man går in i ett nytt förhållande. Saker man varit med om tidigare som påverkar hur man vågar möta, öppna sig & hänge sig till en ny människa. Har inte någon stans läst eller hört så mycket om det, men det känns som något alla har varit med om mer eller mindre & att det därför är viktigt att prata om. Hoppas ni har det i åtanke när ni planerar podavsnitt. Kram

  Nora 2015-08-02 13:10:57
  Svara
 • Heja!!!! Gud så bra. Kanske dags för en tävling där man kan vinna en natural cycles ”kartong”?

  A 2015-07-28 21:04:16
  Svara
 • Hej! Måste bara skriva och kommentera att åh så bra podden var! Hade önskat att den var en timme istället för en halvtimme och att jag hittat den efter att ni kört i typ ett halvår så att jag hade kunnat lyssna i timmar. Mer mer mer!

  Ethel 2015-07-28 12:03:54 http://Ethel.blogg.se
  Svara
 • Halloj! Bra podd men vill som många andra bara påpeka några grejer. För det första håller jag med om att det känns som att ni pratar lite för fritt, tex att frida pratar väldigt utförligt om sin sexdebut medan flora får några minuter i slutet. Det skulle vara skönare att lyssna om ni hade en tydligare struktur. Dessutom pratar ni väldigt normativt kring just sexdebut och vaginalt samlag, men ni är ju båda vettiga människor så ni fattar säkert detta! Slutligen vill jag bara tipsa om att det finns sexnoveller på spotify! https://open.spotify.com/album/3cEz97bupLnkdPj9sZgZ7F KRAM

  astrid 2015-07-28 01:06:24
  Svara
 • keep going grrls är allt jag kan och vill säga<3

  rebecca 2015-07-27 17:47:56
  Svara
 • jaa va kul!! bra första ämne och roligt att höra era röster. det är också skönt att ni flamsar lagom mycket. tycker vissa hemma-poddar är skitjobbiga av den anledningen att det känns som att poddmakarna är rädda för att vara allvarliga. ibland behövs flams och ibland behövs allvar, liksom.

  btw, om det är någon som känner sig osäker på detta med natural cycles så kan jag gå i god för att det funkar (och då har jag ändå oregelbunden mens). viktigt bara att man är någotsånär disciplinerad med att mäta på samma tid på dagen och inte om man är bakis eller har sovit typ tre timmar. är man bara det så är natural cycles och andra p-datorer högre makters gåva till fitty och naturen!

  tove 2015-07-27 13:48:26
  Svara
 • Hej!! Superbra podd och ni låter som två härliga tjejer man bara vill vara kompis med! Men vill bara säga att ni borde inte skena iväg så mycket. Tex så började Frida med att berätta första gången hon hade sex. Då förväntar man sig att du Flora ska fortsätta efter henne, men nej. Ni skenar iväg och pratar om så mycket annat tills det är 4 minuter kvar, då får du Flora en kort chans att berätta om ditt första ligg. Det är inte okej tycker jag. Känns som att Frida lämnade för lite plats åt dig. Något att tänka på!

  Nadja 2015-07-27 13:45:04
  Svara
 • gillar er båda så tycker det här är askul!!! har bara en tanke! önskar att ni pratade längre å mer ingående när ni nu har ett specifikt ämne. har känt samma för flera poddar som kört på tema-avsnitt. att pratar ni sex vill jag veta ALLT. vilket är omöjligt obs det fattar jag. men det kliar i mig när det är så mkt som inte blir sagt. nu pratade ni första sexet + hår men resten då?? vill höra om det me ju :))) då kanske en kan ha smalare ämnen i såna fall?? så det blir mer ingående. jaja. det va min tanke bara. jag vill ha mer helt enkelt å det är väl en komplimang hehe puss

  sandra 2015-07-27 08:56:14
  Svara
 • GRYMMA BRUDS. ska lyssna asap. pepp & puss

  Vicky 2015-07-27 05:18:56 http://vickys.se/
  Svara
 • Flora! Superbra!

  Julia 2015-07-26 16:21:25
  Svara
 • Så himla bra! Ni är bäst!

  Victoria 2015-07-26 15:32:27 http://pulsensfrekvens.blogg.se
  Svara
 • Sjukt bra!! Hoppas ni fortsätter :-) Tänkte på en grej bara och det är att det hade varit fett om ni pratade lite mer som att inte normen är att det är kille-tjej som har sex (till exempel så är slicklapp ett alternativ till kådis om man vill undvika könssjukdomar som tjej :-) ) Annars superbra <3

  Erika 2015-07-26 12:10:25
  Svara
 • Jaaaa! Äntligen!!! Så bra. Älskar att ni faktiskt pratar om ett specifikt och intressant ämne, och inte babblar om typ vad ni gjort i helgen. Så bra. Gärna längre!!!! Ni är bäst <3

  Hedvig 2015-07-26 01:39:50
  Svara
 • BÄSTA INITIATIVET! blev så glad av detta! Jag <3 er två!

  Isabelle 2015-07-26 00:49:11
  Svara
 • SÅ BRA

  hilda 2015-07-25 21:54:33 http://www.radarmagazine.se/hildaholmdahl/
  Svara
 • Heja heja! Gillade supermycket!! Jag vill bara säga, precis som Tove häruppe, att det finns massa olika andra typer av sex än just vaginalt penetrationssex. Fattar såklart att ni också vet detta men är bra att säga tycker jag. Tex när ni pratade om ett finger som blev en snopp, ett finger kan ju också vara sex liksom. Eller det kan va sex utan fingrar och snoppar även om man är hetero! Det tyckte jag iallafall var en av de stora upptäckterna runt sex, alltså att sex kan va annat än en snopp i fitty. Ja tänkte bara att det kan va bra att nämna, det hade jag verkligen behövt höra när jag var 15! Ni va iallafall grymma och prata gärna mer om sex pga så himla viktigt!!!!

  Alma 2015-07-25 18:44:40
  Svara
 • Gillade det! Väldigt bra. Men hoppas ljudkvaliten på era röster blir rätt mycket bättre så snart som möjligt :)

  Fanny 2015-07-25 17:37:01 http://Fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Så JÄKLA bra! Pepp på nästa avsnitt!

  Ulrika 2015-07-25 16:47:41
  Svara
 • Queenz. En sak jag tänkte på, det kommer inte alltid naturligt när man pratar med varandra, men det är så skönt när man lyssnar att ni säger varandras namn ibland, så man hänger med på vem som pratar! Innan man är lite mer van vid era röster alltså. Var så glad för hårsnacket. Så viktigt! Ni är så viktiga!

  Ellen 2015-07-25 16:36:13
  Svara
 • Vaknade, såg att du hade länkat till podden på Facebook, startade den och lämnade inte sängen under hela avsnittet. BRA och KUL! Ser framemot nästa avsnitt, det här kommer ni styra upp galant brudar!

  Sofia 2015-07-25 16:00:16
  Svara
 • Bra podd på massa sätt! Dock kanske ni ska tänka på att sexet ni benämner som ”första ligget” inkluderar bara vaginalt sex vilket är något som vissa aldrig haft och aldrig kommer att ha. Det blir lätt heteronormativt när man pratar om något annat än vaginalt sex som ”bara oralsex” eller liknande för det innebär att man avfärdar många människors sexliv mindre betydelsefullt! Hoppas ni förstår vad jag menar. kram

  tove 2015-07-25 15:46:44
  Svara
 • YEEEES gillar det starkt!

  lisa 2015-07-25 14:42:07
  Svara
 • Bra ju! Jag var initialt skeptisk för jag lyssnar på så många poddar redan att jag trodde mitt behov var mättat. Men icke, ni var ju strålande! Ser fram emot nästa avsnitt.

  Frida 2015-07-25 12:50:52 http://instagram.com/fridamyemilia
  Svara
 • ÅH vilken bra grej!! HEJA ER!!

  Madeleine 2015-07-25 12:27:18 http://made.devote.se
  Svara
 • så himla bra! kände hur all min könshårsångest rann av mig när ni pratade om könshår. är nitton år och är väl ganska nära att ligga för första gången och jag vet liksom hur jag ska göra för att jag själv ska komma och allting, men denna könshårsångest alltså. jag vill inte raka fittan pga har så känsligt underliv, och håret måste liksom vara där för att skydda the goods haha. men sex och könshår känns inte kompatibelt, även fast jag VET att könshår är okej. tack för att ni pratar om det i alla fall. det är guld värt, alltså. puss på er, ni är bäst.

  agnes 2015-07-25 12:23:50
  Svara
 • Baaam vilken poddbild! Älskar den! Så snyggt med det gråsvarta samt typsnittet. Nu ska jag lyssna på denna spännande podd!

  Rebecka 2015-07-25 11:36:06 http://rebeckayes.blogg.se
  Svara
 • Åh, det här blir perfekt bakgrundslyssning medan jag stökar runt ensam hemma med mina två småttingar (kanske inte mest barnvänliga temat, men jag kan garantera att de har roligare saker för sig än att lyssna på mammas poddar…). Och GRYMT att ni har spons till första avsnittet – tror det är lätt att hamna i fällan som ung tjej framförallt att man ”gör en liten podd och hoppas man får lite lyssnare och kanske att någon gillar den litegrann och då kan man kanske tjäna lite pengar” – dvs inget businesstänk alls på nåt man gör professionellt. härligt att se att du gör annorlunda!

  Ulrika 2015-07-25 11:31:48 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • ÅÅÅhh så bra det var!! Fick dock känslan att Frida avbryter dig ganska ofta när du ska berätta något, lite synd!
  Annars otroligt fint och bra :)

  Greta 2015-07-25 11:30:18
  Svara
  • Svar på Gretas kommentar.

   Tänkte också på det! Och lite känsla av att du ”intervjuar” frida :( vill höra dina historier också! Annars asbra!

   Jaaa 2015-07-26 19:02:38
   Svara
 • är så peppad! men jag sökte på den i Player FM och den finns inte där?

  mathilda 2015-07-25 11:00:46
  Svara
 • Åh ja! Va roligt. Ska absolut lyssna :)

  Carro 2015-07-25 10:33:16
  Svara
 • Redan lyssnat! Perfekt start på en regnig sommarsverigedag att ligga och dra sig i sängen och lyssna på er. Tjoho bra ni eee!!

  Sofia 2015-07-25 10:06:44
  Svara
 • fantastisk!! Gler meg kjempemasse til å høyre!

  Synnøve 2015-07-25 09:33:10 http://itadakimat.com
  Svara
 • SÅ HIMLA BRA HÖRNI! Vaknade med världens sämsta dag-feeling men nu är jag på riktigt bra humör. Tack.

  Yrsa 2015-07-25 09:30:10
  Svara
 • Alltså är så orimligt pepp på att lyssna på detta på lunchrasten <3

  Caspian 2015-07-25 09:05:07 http://Vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Wow SHIT va kul!!!!

  Elsa 2015-07-25 08:43:50
  Svara
 • HURRA!!!

  Emm 2015-07-25 08:24:52
  Svara
 • Åh, YAY! Är helt orimligt pepp över det här. Så jäkla kuuul :D <3

  atilio 2015-07-25 07:34:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!