JAG FLYTTAR TILL SAN FRANCISCO ÖVER VINTERN

JAGDRARTILLSAN FRANCISCOOKT-JAN

Japp. Om tre månader bor jag i San Francisco. Eller, jag vet inte om det är socialt accepterat att använda verben ”bo” och ”flytta” när det handlar om en tremånadersperiod, men det känns så himla stort för mig.

Den elfte oktober landar jag i New York med Felix, mamma och min extrapappa Calle. Där ansluter min storebror Froste och hans fru Dana. I tio dagar ska vi göra NY (äta promenera äta handla gå på museum äta), och sedan vinkar jag hejdå till mamma, Calle och Felix och följer med Froste och Dana till San Francisco, där de bor. Och så stannar jag där i tre månader.

Jag tänkte skriva, blogga, fotografera, hänga runt och bara ha det göttigt. Kommer såklart sakna Felix o-er-hört mycket men jag tror att det är viktigt att göra saker på egen hand också. För att växa som individ och inte enbart som duo. Men förhoppningsvis kommer han och hälsar på en sväng, för annars går jag eventuellt sönder litegrann.

Froste och Dana är snälla och erbjuder mig en sovplats i i deras enrummare till en början, men jag ska försöka hitta ett rum att hyra så snabbt jag kan. Är supertacksam för boendetips! SF är den stad som har dyrast hyra i hela USA har jag hört, så jag behöver alla tips och all hjälp jag kan få.

Och, och, och! Om det är någon som vill bli min kompis i San Francisco – plz hör av dig!

Translation: I’ll be spending October-January in San Fransisco, where my brother Froste and his wife Dana lives. During my stay, I’ll blog, write, wander around and really get to know the city. Can’t wait. If you know any rooms or apartments in SF for a reasonable price,  let me know! And also – if you want to be my friend in SF, plz contact me! :))

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Hej Flora! Jag flyttade till San Francisco för lite på två månader sedan från Finland och stormtrivs verkligen här. Folk är öppna och trevliga och känns som om det alltid finns något nytt att göra och se. Om du vill träffas och ta en fika någon gång skulle jag bli superglad! Du verkar vara en så inspirerande och jordnära person och vi delar en hel del liknande intressen. Det är bara att mejla mig om du känner för det ([email protected])!

  Mia 2015-10-17 05:02:52 http://mittabo.ratata.fi
  Svara
 • Vad synd att du åker hem igen typ precis när jag åker dit :/

  Johanna 2015-09-15 07:32:46
  Svara
 • OMG vilken dröm! Ska bli superkul att följa dig där! Lycka till!!! :’D

  Yay 2015-08-01 10:01:56
  Svara
 • FAN vad stolt jag blir!! skitkul ju. jag har en vän som bor där, skriver på fb när jag är i stockholm igen woopwoop <3 <3 <3

  hevin 2015-07-31 22:24:38
  Svara
 • Shit vad avis jag blir!! Jag vill också bara dra iväg för ett tag, göra min egen grej och inte tänka på någon annan än mig själv. Men jag stannar här, för att han är här. Hälften av tiden trivs jag inte ens. Det är alldeles för litet och det känns som jag kvävs. Inte fysiskt, men att jag liksom kväver min själ och mitt tänk och mitt utvecklande. Jag vet att det är helt idiotiskt, att vara kvar pga en person. Men jag vet fan inte vad annars jag ska göra. Är rädd för att jag kastar bort mitt liv, slösar värdefulla år och kommer ångra det här längre fram.

  Emma 2015-07-31 19:26:41
  Svara
 • Roligt! :D
  Tror också det är viktigt att göra saker själv. Men modigt att våga! :) blir roligt att följa detta :)

  Carro 2015-07-31 09:58:40
  Svara
 • Wow vad kul Flora! This will be an amazing adventure for you. I’m from the San Francisco area so it was so crazy to read that you’re moving to my hometown! I’m studying in New York but I’ll be home in December and January. I’d love to meet up for a coffee :) you can contact me at [email protected] (if you need help with anything, let me know!) or find me on facebook.

  Andrea 2015-07-31 02:29:33
  Svara
 • Hej, vad kul det låter! Jag bor i L.A, har precis flyttat hit så om du har svängarna förbi här någon gång kan du höra av dig! Ska nog till San Francisco en sväng om mamma och pappa kommer och hälsar på så då kanske jag frågar dig om tips! Kram

  Iris 2015-07-30 23:54:09 http://whitevisions.devote.se
  Svara
 • Hej! Du borde se filmen ”Milk” med Sean Penn innan du åker (om du inte redan sett denna). Jag tycker att man får bra feeling för en stad om man får bevittna en folkrörelse (typ) som hänt i staden, för folket är ju liksom staden!

  Jag ska plugga i NY under hösten! Hör av dig om du vill köra en Amerika + Kuba (man får ju passa på) – roadtrip! Jag är helt OK trevlig! :)

  Julia 2015-07-30 21:14:56
  Svara
 • Bra början! Testa tre månader nu, och sen kanske lite längre. Det TAR nämligen tid, bara att känna sig hemma.

  Alva 2015-07-30 21:12:41
  Svara
 • Jädrans va najs att bli borta över jul & nyår!

  Amanda 2015-07-30 20:42:40
  Svara
 • Wow vad kul! :D

  Alex 2015-07-30 16:05:00 http://wickedkidscantdie.blogg.se
  Svara
 • Shit vad spännande!! lycka till kommer blir fantastiskt att få följa med hur det går :)

  kaneli 2015-07-30 14:57:59 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Så gøy! :D

  June 2015-07-30 13:08:47 http://juneiversen.com
  Svara
 • Åh vad roligt :D

  Boel 2015-07-30 12:45:20 http://musicwithboelish.blogg.se
  Svara
 • Åh vad roligt! Ser fram emot att följa med och upptäcka staden via dig. Är för övrigt överlycklig att ha hittat till din blogg idag, har suttit i kanske tre timmar och bara SCROLLAT och njutit av de sjukt fina bilderna, och drömt om inredning och mat. Känns som om jag mediterat. Tack för detta!! <3

  Hanna 2015-07-30 12:43:28 http://helh.blogspot.com
  Svara
 • Åhh lycka till Flora!! Jag ska också ha långdistans med min pojkvän då jag flyttar utomlands och du får så himla gärna komma med tips om hur man ska få det att fungera! Kram <3

  Sara 2015-07-30 12:19:24
  Svara
 • I visited San Francisco earlier this year. Make sure you visit Orphan Andys for lunch or doughnuts. It’s right near the top of Castro Street (which you should obviously spend a lot of time exploring). The waiters are very friendly and the food was lovely and it was full of nice things. :)

  Lorna 2015-07-30 11:24:05
  Svara
 • Alltså wow!!! En vecka i USA är drömresan men så jäkla dyrt. Ska bli kul att få följa dig!!!

  dani 2015-07-30 11:09:55 http://Vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Hallå gud vad kul!! Najs plan, lycka till :)

  Agnes 2015-07-30 10:49:56 http://www.astrologen.blogspot.com
  Svara
 • Åh, vad kul! Ska bli skitkul att läsa! Jag har en önskan om tips. Jag tänkte ta med min man och mitt barn till London till våren. Ingen av oss har varit där innan. Min son kommer att vara 1,5 år då. Du kanske kan tipsa om hur vi på bästa sätt gör staden med en liten i vagn? Och jag fattar VERKLIGEN om du inte pallar, eftersom det nog inte är det alla dina läsare efterfrågar hela tiden!

  Pauline 2015-07-30 10:40:51
  Svara
 • Har så så så så länge velat plugga mitt sista år på gymnasiet i nairobi (ska börja tvåan nu). Å d har känts omöjligt ofta, men nu ba wow ->>>> KLART JAG SKA DRA <3<3 d blev så självklart.

  Jag har följt dig sen jag kanske var 13 år, dvs hela min tonår(<3), å du är en sån himla stor förebild. Ascool ä du.

  Clara 2015-07-30 10:07:19
  Svara
 • That’s so great! I’m almost jelous – okay, I’m jelous A LOT. San Fran will be awesome, cannot wait to see everything on your blog! Good luck! xxx

  Daria 2015-07-30 09:57:47 http://www.dotdaria.com
  Svara
 • Alltså varför blir jag typ rörd när jag läser detta?? Har läst din blogg så himlahimla länge och följt med i (ofc observerat utifrån) din kamp för att göra det du vill, skriva och illustrera och inte tvingas sitta inne på ett kontor och fylla i siffror i formulär. Och som du så jädra bra skrev i någon text ”De senaste veckorna har jag tänkt: fuck heltidsjobb och flera tusen kronor på sparkontot. Låt oss leva knapert, låt oss leva på linsgryta och spaghetti. Låt oss förkovra oss i konsten. Hänge oss till det vi älskar, utan att kompromissa.” DU BARA KÖR och det är så peppande att läsa!!! Antar att du har drömt om att flytta länge, och nu händer det?? Du bara vägrar fylla i siffror i formulär för en slavlön och jag beundrar dig för det! KRAM FLORA DU ÄGER

  Lovisa 2015-07-30 09:30:58
  Svara
 • Wow Flora vad kul!! Tipstips läs The Subterraneans av Jack Kerouac som utspelar sig där så kommer du känna dig som en übercool beat-brud när du vandrar på gatorna :))

  Anna 2015-07-30 09:30:10
  Svara
 • Så himla kul! Vilket bra beslut! Jag var nyss där i sommar för tredje gången och det är definitivt min favoritstad i världen. Du kanske redan känner staden men tipsar lite snabbt om city light bookstore, the mission, haight street, Whole food, China town ( OBS inte turistgatan) japanese Tea garden ( bra för melankoliska ensamdagar) . Lycka till!

  Carolina 2015-07-30 09:13:42
  Svara
 • Så kult! gler meg kjempemasse til å lese om det og sjå bilder derfra. Bra for deg!

  Synnøve 2015-07-30 09:12:51 http://itadakimat.com
  Svara
 • shit vad kul!!! lycka till :)

  moa 2015-07-30 09:01:35
  Svara
 • åh fy vad roligt! peppar att få följa detta! http://singmyspring.blogspot.com

  e 2015-07-30 08:16:23 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Wow, så jäkla coolt! ser verkligen fram emot att få följa dig där – det är ju lyxen med att du har en blogg, ditt lilla roliga blir faktiskt inte bara ditt utan också läsarnas :D grattis!

  Ulrika 2015-07-30 08:15:21 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Åh jisses vad kul Flora, världens bästa stad ju! Jag hänger jättegärna med dig! Är i SF fram till januari för att plugga reklam/kommunikation och skulle älska att umgås med lite andra än de vänner som är gemensamma med min kille (de är jättegulliga men bra med ”egna” kompisar också tror jag).

  Gillar god mat/dryck, upptäcka nya saker, litteratur/film/konst osv och är ofc feminist/antirasist.

  Lägg till mig på FB (Linnéa Berglund, har kort hår och svartvit profilbild) eller mejla på annalinneaberglund (@) gmail.com om du också skulle tycka det var fint att ses.

  Linnéa 2015-07-30 08:13:01 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Nej vad spännande!!!
  Vet att Hanna Persson (bloggaren hanapee) var i San Fransisco någon månad för ett tag sedan. Om jag inte minns fel hyrde hon ett rum hemma hos någon så hon kanske har tips till en bloggsyster om hur man fixar boende!

  M 2015-07-30 07:39:40
  Svara
 • MEN SLUUUUTA! Pallar inte att du bara tar tag i drömmar på det där sättet. Fy bubblan så bra!

  atilio.se

  atilio 2015-07-30 07:32:06
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!