ATT PLOCKA KANTARELLER

DSC_4775

Häromkvällen, när vi fortfarande var i Hälsingland, gick jag och Felix på kvällspromenad. Lyckligt ovetandes om hur brutalt myggigt det skulle vara.

DSC_4765

Det hoppade runt små grodbebisar överallt på stigarna. Du vet: Du upptäcker en groda och inser sedan att det KRYLLAR. Nästan lite creepy. Men också gulligt.

nygg

Vi gick bort till Arbrå kyrka, tittade på familjegraven och kliade maniskt på våra nya myggbett.

DSC_4791

Sedan hittade vi små, små kantareller! Katsching! Så vi satte oss på knä och rafsade runt längs med vattenkanten.

DSC_4793

Och hittade större kompisar också! Vi fyllde min tröja med små bulliga kantareller. Överallt där marken var fuktig fanns dem!

DSC_4785

*BORT MYGGJÄVLAR BORT*

DSC_4796

Hittade de här svamparna också, som vi förstås åt upp omedelbart :-)

DSC_4816

Sedan började solen gå ner över älven och aaaaahhhh det var en jäkla syn hörni.

DSC_4836

Vi hittade en mycket bra utkiksplats och satt där en stund innan jag vrålade ”Nä Felix nu måste vi gå hem innan jag blir galen!!!” (pga myggen alltså).

DSC_4818

Natti natti vackra älven.

DSC_4868

Eventuellt är det inte helt enligt regelboken att norpa kantarellerna när de fortfarande är så pluttiga, men vi kunde inte låta bli. Flåt flåt alla svampproffs där ute.

DSC_4875

Vi lyssnade på Herman Geijers och Nina Hemmingsons sommarprat medan vi borstade och skar bort och rensade. Med små avbrott för att klia på våra myggbett. Och så gjorde vi kantarelltoasts med en massa grädde, vitlök och persilja. Livets mat kanske.

Translation: The other day, when we found chanterelles in the woods. The food of life.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • alltså så så så fina bilder! herregudars. ser himla mysigt ut också, er lilla promenad. (förutom myggen förstås :)
  kram till dig bästa flora!

  hanna - ackribi 2015-08-01 19:50:17 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Heje Flor! Först och främst, superbäst blogg ju, en absolut favorit! För det andra, kan inte du berätta mer om din racer? Jag har varit på jakt efter en i över ett halvår men, som jag har för mig att du också skrivit, är ju alla så himla stora och passar bara folk över 180 :((((. Skulle vara himla kul om du berätta typ hur mycket den kostade, var du köpte den, ramstorlek, om det är en singel/fixie/växlad, om du behövde fixa något på den osv osv?? Du får mig ändå att ha kvar något slags hopp om att en dag hitta en som passar oss lite kortare, dödliga. Kram!

  Karin 2015-07-31 13:46:36
  Svara
 • Kommenterade på ditt inlägg om tågluffen men det var så längesen så jag är osäker på om du ser det. Skriver därför samma fråga här:
  Det jag undrar över är om man kan ha en vanlig resväska med hjul som är hård eller om det är viktigt att ha en mjuk rygga? SÅ svårt att veta när man inte rest på det sättet tidigare. Vore supersnällt om du kunde svara :D Kram

  Elsa 2015-07-31 11:56:10 http://elsawinge.devote.se
  Svara
 • Ååå kantareller, det beste i verda!

  Synnøve 2015-07-31 10:53:50 http://itadakimat.com
  Svara
 • Sånna små grodbebisar. Så söta ju! Va fint att det börjar bli svampsäsong! Jag brukar aldrig va ute och plocka svamp och bär men i år känner jag att det skulle va väldigt kul att hinna göra det faktiskt.

  Fredrikapåvinden 2015-07-31 10:32:26 http://Fredrikapavinden.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!