HUR LIVET KÄNNS I MIG JUST NU

DSC_5124DSC_5128

Klänning härifrån och skor härifrån (adlinks).

Och så blev det augusti. Jag går runt med ett flimmer över bröstkorgen, en irrationell nervositet som dyker upp då och då. Missar deadlines och klantar mig och är otrevlig mot de som stryker mig medhårs. Tar på mig för många jobbuppdrag kanske. Jag vet inte. Magknipsskrattar den ena stunden och trycker telefonen mot örat och gråter den andra.

Men okej: Nu är Froste och Dana i Stockholm. Äntligen. Vi har inte setts på nästan ett år. Jag tänker kura upp mig i storebrorsfamnen, gå på barrundor, dansa under bar himmel, teckna, ligga, flytta in i min och Fridas nya ateljé, städa fint, bocka av saker på att göra-listan, bjuda på middag, ta kvällspromenader, äta saffransglass. Ungefär så. Det blir bra hörni.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Massa pussar och kramar till dig! <3 <3

  Mirre 2015-08-03 13:59:07 http://medeia.webblogg.se
  Svara
 • samma over here, fast mest ångest över livet och en liten liten släng med magknipsskratt

  Ellinor 2015-08-01 22:31:17
  Svara
 • Hej! :)

  Du är bäst och jag hittar alltid pepp och inspiration när jag kikar in på din blogg, men jag har ett problem. Hur gör en för att inte må dåligt av att visa sig i badkläder? Du är ju döläcker och så jäkla smart så du har kanske inte sån ångest, men tyvärr har jag det.

  Det är nämligen så att min pojkvän och jag ska snart åka utomlands och det innebär pool- och strandhäng i hans släktingars hus i ca en vecka. Jag vet att HAN tycker att jag är vacker precis som jag är (det säger han till mig varje dag och varje gång jag drar på mig min bikini) men JAG gör det inte. Jag får ångest och blir kallsvettig så fort jag tänker på att magen veckar sig, låren dallrar när jag går och att jag inte kommer kunna göra annat än ligga platt på rygg i min bikini med risken att någon tittar på mig… Alltså. Jag och min kille har varit utomlands massa gånger och inget av detta kommer från honom, utan jag har bara fått sån panik över semestern för att jag inte kommer kunna njuta p.g.a rädslan att han släktingar kommer döma mig för min kropp. (Typ tänka: Usch, hon är så himla tjock, varför vill han vara med henne? Hur kan hon visa sig i bikini? Hur har hon kunnat låta det gå så långt?)

  Alltså, antagligen är detta helt absurt, så skulle de aldrig tänka, tänker väl du, men tänk om?! Alla mina kompisar är smala och ser ut som modeller i sina badkläder, men jag gör det inte vilket innebär att jag helst undviker (och har gjort i många år) att följa med att bada eller göra något annat som innebär att man ska klä av sig. Så egentligen har jag samma problem varje år och inte bara inför denna semestern, men ångesten är extra stark nu när det bara är ett par veckor kvar tills vi åker.

  Så hur gör en för att inte få panikångest över att gå runt i bikini när någon tittar på en? Hur gör en för att kunna hänga med kompisarna utan att dö av skam vid sjön? Hur ska en göra för att bli nöjd/acceptera sin egen kropp? Vad ska jag göra för att inte känna att min högsta önskan är att bli smal, för då borde jag ju bli lycklig? (Till saken kanske hör att jag har brottats med ätstörningar och kroppsångest sedan jag gick i åk 3-4 på mellanstadiet, är 21 år idag. Numera är jag dock fri från ätstörningarna sedan flera år tillbaka och det var i samband med att jag blev av med ätstörningarna som jag började gå upp i vikt.. Och här är jag nu, frågar dig om råd.)

  Hoppas du mår bra och har en fin sommar. Puss och kram <3

  hejhej 2015-08-01 17:57:05
  Svara
  • Svar på hejhejs kommentar.

   jag kände likadant som du för några år sedan. badade inte på fyra år pga kroppsångest och en överväldigande skam. led också av ätstörningar, ”kunde” inte bada med min pojkvän eller hans vänner i början när vi blev ihop. är också 21 nu.

   så snårigt område, men såhär, för mig har det enda som hjälpt varit följande:
   1. slutade konsumera bikinibilder på typ modeller osv i den mån det gick
   2. pratade med min pojkvän om hur jag kände
   3. läste allt jag kunde komma över om feminism, könsnormer etc
   4. bara gjorde det en gång. badade. solade på rygg. satt på en handduk trots vecken på magen. överlevde. gjorde det en gång till. njöt till och med.

   din kropp är fantastisk som kan göra massa fantastiska grejer som att bada och njuta av varma solstrålar mot bar hud. det är ditt liv och din kropp och du får göra vad fan du vill med den!! och om din killes släktingar mot förmodan dömer dig för det så är det INTE ditt problem. du har ingen skyldighet att ha en viss typ av kropp för att pleasea hans himla släktingar (eller någon annan whatsoever). förstår att det känns svårare än vad det låter, eller alltså, det ÄR svårare än vad det låter. men det går. och du förtjänar det. det är inget inget inget fel på din kropp, det är fel på samhället med sina patriarkala pissnormer.

   det sista jag vill få in är att ingen tänker på din kropp ändå, alla har fullt upp med annat, typ sin egen kroppsångest eller känslan av myggbett som kliar eller vad som helst. lycka till och ta hand om dig! och om kroppsångesten blir för stor tycker jag att du ska prata med någon professionell, typ en kurator eller terapeut. <3

   m 2015-08-03 00:25:47
   Svara
 • känner samma <3 men du värmer

  Nike 2015-08-01 16:01:36
  Svara
 • kram braiga du <3

  yrsa 2015-08-01 14:49:32
  Svara
 • kram!

  Emilia 2015-08-01 11:00:46 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Dum sak att säga när du är trött och stressad men denna text innehåller ett ganska olyckligt syftningsfel.. :)
  Hur som: din blogg är bäst.

  Rebecka 2015-08-01 09:23:42
  Svara
 • Åh fina, ta det lungt <3 <3 <3

  Elin 2015-08-01 09:12:04
  Svara
 • så fin klänning!! Ska beställa men vad har du för size? :)

  Anonym 2015-08-01 08:53:27
  Svara
 • lägg till vila i listan fino. vill inte att du mattar ut dig själv. <3

  Sara Edström 2015-08-01 08:09:38
  Svara
 • Snygg klänning.

  Johan 2015-08-01 07:52:18 http://finest.se/soulful
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!