STOCKHOLMSTIPS – ATT GÖRA I STOCKHOLM PÅ SOMMAREN

DSC_3228

Hej Flora!

Tack för en grym blogg! Du är så duktig på att hela tiden lyckas hålla det intressant! Din blogg är alltid den första jag går in på när jag ska kolla igenom alla bloggar jag följer, är alltid mest nyfiken på dina inlägg! Nu är det andra gången jag skriver till dig för att få lite tips! Du verkar vara en så påhittig och kreativ person, dessutom har du en väldig koll på Stockholm!
Jag och min bästa vän åker till Stockholm på söndag och stannar till onsdag! Därför undrar jag vad vi absolut INTE får missa i Stockholm under dessa dagar. Det kan vara allt ifrån restauranger till aktiviteter eller liknande. Uppskattar verkligen att du tar dig tid att läsa mitt mail! (kan tänka mig att din inkorg är full) Tacksam för svar! Ha det fint!

Kram,
Josefine

Hej Josefin. Tack så jättejättemycket <3 Det är klart att du ska få Stockholmstips! Vädret verkar bli bra också, hurra! Här kommer en somrig Stockholmsguide i miniformat:

DSC_2809

☞  Åk skärgårdsbåt. Alltså Stockholms skärgård är såå-ÅÅ vacker. Ta med lunch och badkläder och hoppa av var som helst, exempelvis Möja eller Grinda. Båtarna går exempelvis från Slussen och Strömkajen.

DSC_4978

☞ Ät frukost på Pom & Flora, som ju är mitt favvocafé. Eller på Kaffeverket vid St:Eriksplan.

DSC_1684

☞ Picknicka i Ivar Los park. Vackraste utsikten i hela jäkla Stockholm. Picknicken kan du förresten köpa på den enorma ekologiska mataffären Paradiset som ligger precis intill!

wowpreparty

☞ Drick öl på Mosebacketerrassen eller uppe i champagnebaren på Södra Teatern.

DSC_0034

☞ Promenixa! Jag tycker om Norr Mälarstrand och Kungsholmstrand, Djurgården, promenadstråket mellan Skanstull och Hornstull (längs med Årstaviken) och Hagaparken (Stockholms största och kanske vackraste park).

a57a0a5df25d3ab70dcfaf14bbf1f84a_980x0_c_85_ns_v4

☞ Dansa på Trädgården, Fasching, Celezte eller Strand. Har även hört att Slakthustaket ska vara nice – 200 kr för en flaska cava och fri entré. Kom tidigt för att undvika en lång och tråkig kö.

de968dde0aecaa1c9c5b9647e36a03de_980x0_c_85_s_v4

☞ Käka hamburgare på Flippin’ Burgers (de har även en god vegovariant). Obs! Det är dödsviktigt att du dricker en milkshake till maten! Kom tidigt, vid fyra-femtiden, så slipper du köa. Update: sommarstängt till den 6 augusti.

DSC_3011

☞ Se Hertha Hillfon-utställningen på Liljevalchs.

DSC_6574

☞ Åk ut till Rosendals Trädgårdar och fika.

DSC_1072

☞ Ät pizza på 800 grader. Helt sinnessjukt god.

DSC_5253

☞ Häng i sofo. Dvs söder om Folkungagatan. Ät glass på Nytorget, drick öl i Vitabergsparken, prova klänningar på Beyond Retro, titta på vackra saker på Grandpa och spana in alla snygga självmedvetna Stockholmhipsters. Och just det: Shoppa på Götgatsbacken.

DSC_2355

☞ Nu missar du tyvärr det här, men någon annan kanske blir glad av att läsa det: Utomhusbio i Rålis, 12-14 augusti. Det här året är det rymdtema!

Och du, läs även mina andra Stockholmsguider:
Restaurangguiden (obs, den skrev jag innan jag blev vegetarian)
Vegetariska restauranger i Stockholm
Caféguiden (behöver uppdateras, men den funkar)
Klubbar och barer i Stockholm.
Stockholm på en dag.
Och förstås: alla andra Stockholmsrelaterade inlägg som jag har samlat i kategorin Floras Stockholm.

Puss och kram och ha det så fint i vår huvudstad. Och just det, om ni andra har tips på roliga events som pågår i veckan (eller resten av sommaren) – skriv dem gärna i kommentarsfältet nedan!

Translation: A mini guide to a summer vacation in Stockholm. Translate it here, but remember that the translator might change some of the names. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Vad många bra tips! Hade faktiskt picknick i Ivar Los park i somras, helt sjukt att man aldrig hört talas om den tidigare. Supermysigt :) Vi har listat några av våra favoriter i Stockholm också, som Hallwylska muséet http://blog.wearenodes.com/stockholm-hotspot-a-tour-of-the-hallwyl-museum-with-museum-director-heli-haapasalo/ samt Winery Hotel (http://blog.wearenodes.com/a-private-tour-of-the-winery-hotel-stockholm/)

  We are Nodes Resblogg 2016-09-10 11:32:05 http://blog.wearenodes.com
  Svara
 • Åh det här var precis vad jag letade efter!! Ska till Stockholm med min pojkvän och har haft lite svårt att hitta grejer att göra, har ingen koll på staden sedan tidigare. Skitbra guide!! Men du, skulle uppskatta såsåså om du ville ge ett litet tips till!! Är nämligen så att vår ettårsdag infaller när vi är i Stockholm och vi tänkte såklart fira detta<3 vi vill gå ut och äta på något mysigt ställe, men har letat igenom hela himla internet nu och hittar inget som känns rätt. Har du något bra tips på någon restaurang av det lite mer romantiska/mysiga slaget som har vego-alternativ och inte kostar skjortan?? Vi är två fattiga studenter och allt fancy mysigt italienskt är ju så satans dyrt:(

  Daria 2015-08-04 14:23:49
  Svara
 • ugh, ångrar lite att jag läste detta inlägg nu pga hjärtskär. kom över hit så drar jag med dig på en *att göra i sf i vinter* så kan du ta med mig på detta ^ i sthlm nästa sommar eller så. ok?

  Vicky 2015-08-02 20:22:11 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej Flora!

  Undrar hur du bodde när du och Felix var på franska rivieran för kanske två år sedan. Hyrde/lånade/bodde på hotell? Verkar som en drömvacay som jag och min bf skulle älska! (Har du fler tips tex bästa området eller restaurangen så får du gärna berätta!). Tack – kramar

  Nike 2015-08-02 18:39:11
  Svara
 • Hej!
  Jag vill också tispa om en gratis kulturfestival vid namn Unga Drömmare som kommer arrangeras på Hesselby slott torsdagen den 6 aug. Det kommer bjudas på konst, musik, poesi, stand up, dans u name it och allt detta av ungdomar upp till 25 år. Ett ideellt projekt av unga för unga kulturutövare för att uppmuntra kreativt skapande helt enkelt, men alla är välkomna att ta del av det hela! Kom vettja!

  Länk till evenemanget: https://www.facebook.com/events/835137573234466/

  Svara
 • Hi Flora! I struggle a lot with my blog and I wondered if you had any advices on how you do to post about many different subjects on your blog without it looking all over the place (like mine does). How do you make them feel all ”linked”?
  Lots of love from Montreal xx

  Béatrice 2015-08-02 17:37:18 http://bgbgyeah.blogspot.ca
  Svara
 • Jag tror att även 800 grader även har sommarstängt fortfarande!

  Mika 2015-08-02 15:27:22
  Svara
 • Hejhej! Tänkte bara säga att Flippin’ har sommarstängt tills den 6 augusti!

  Emelie 2015-08-02 14:35:19
  Svara
 • Jag vill även rekommendera Ulriksdals trädgårdscafé som har vegetarisk buffé (155kr) varje vardag som är SÅ JÄVLA GOD och fett värd. Man kan även köpa massa lokalodlade grönsaker och annat gött! Mitt bästa sommartips oavsett väder!!
  Ps. De har dessertbuffé på helgerna hallåååååå
  https://rappne.nu/tradgardscafeet/ PoK

  Bea 2015-08-02 13:19:46
  Svara
 • Wow! Ska pricka av allt på listan innan sommarlovet är slut. Du är fantastisk, puss!

  Nicole 2015-08-02 11:54:11
  Svara
 • Å vilka bra stockholmstips! Men i rålis är det 12-16 augusti!:)

  Julia 2015-08-02 10:01:23 http://juliahedstrom.for.me.se
  Svara
 • älskar sånt här, samlar alltid på bra tips!
  http://radarmagazine.se/beata/

  beata 2015-08-02 09:22:19 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • åh Flora, du gör alltid så himla bra inlägg. <3

  Josephine 2015-08-02 09:21:18 http://bonjourjosephine.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!