ETT PODCASTTIPS & ETT FILMTIPS PÅ TEMA SPÄNNING

Producer Sarah Koenig on Balitmore-set 'Serial,' a global podcast hitadnan1

PODCAST – SERIAL

I janauri 1999 försvinner Hae Min Lee, sjutton år gammal. En månad senare hittas hennes döda kropp. Adnan Syed, Haes expojkvän, arresteras för mordet och döms till livstids fängelse. Anklagelsen mot Adnan är baserat på ett vittnesmål från kompisen Jay, som menar att han hjälpte Adnan att begrava Haes kropp efter dråpet. Men Adnan hävdar att han är oskyldig.

Under tolv avsnitt får vi följa journalisten Sarah Koenig när hon intervjuar Adnan och andra människor om vad som egentligen hände den där dagen. Vissa avsnitt är brutalt spännande och medryckande. Jag vill rekommendera alla att lyssna på Serial. Göre! Det är dessutom den mest nedladdade podden genom tiderna.

movie-scene1 Ex-Machina-Download-Wallpapers

FILM – EX MACHINA

Caleb är programmerare och jobbar för Bluebook, som är en fiktiv motsvarighet till Google. När han vinner en tävling på jobbet får han åka till sin chefs hus uppe i bergen. Väl där måste Caleb skriva under ett kontrakt om att han inte ska berätta för någon om vad han ser. Chefen, Nathan, har samlat ihop information från hela världens telefonsamtal och Bluebooksökningar och skapat en robot med artificiell intelligens, Ava. Caleb får i uppdrag att testa hur verklig Ava upplevs. Och där slutar jag berätta.

Jag är vanligtvis inget superfan av sci-fi, men eftersom detta liksom utspelar sig i vår värld, i vår tid, så känns det inte överdrivet eller spejsat. Den här filmen är helt sjuuukt spännande, och Alicia Vikander är helt strålande. Se den nu nu nu!

♣ Se fler filmtips här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Jag såg ju inte vad du skrivit som spoilade, men jag vill ändå tipsa om att det finns en fortsättning på serial. den heter ”undisclosed: the state vs. adnan syed” och görs av Syeds advokater. kolla här: http://undisclosed-podcast.com/ Den finns också som vanligt i podcaster-appen på iPhone.

  Svara
 • Men nej! Är mitt i Serial och ville ju inte läsa här hur det slutar!

  Gabriella 2015-08-23 20:45:43
  Svara
 • Men asså spoiler alert?!?!?? Är mitt i lyssnandet och blev jättebesviken nu juuuuuuuuu åååååhhh :((((

  lisa 2015-08-23 20:21:15
  Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   FÖRLÅT. Tänkte inte så. Tänkte mer att jag inte ville ge podcasten full poäng eftersom jag blev besviken över den grejen (som jag gärna velat veta själv eftersom det var antiklimax). FLÅT FLÅT FLÅT!

   Flora Wiström 2015-08-24 07:59:14
   Svara
 • Hur och var såg du ex machina? Den går ju ej på svenska biografer :(

  Anna 2015-08-23 20:11:56
  Svara
 • Såg Ex Machina häromkvällen. Både jag och min kille tyckte den var jäääättebra!

  Klara 2015-08-23 19:22:44 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • men hallå! Du kan ju inte avslöja hur det slutar ?!

  Hedvig 2015-08-23 19:01:23
  Svara
 • ex-machina var sjukt bra! får väl ta och lyssna på serial snart då, nu när jag sett den tipsas om på fjortonmiljoner ställen. http://singmyspring.blogspot.com

  e 2015-08-23 18:27:37 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!