VÄXTHUSMIDDAG, STOREBRORSKRAMAR OCH HUNDBEGRAVNING

Oj. Bloggen låg nere igår så de blev en ofrivillig tystnad här. Men kanske lika bra det, för då hann jag bruncha, dricka sangria och dansa till Seinabo Sey i stället. Men mer om det i morgon.

DSC_5412

I början av månaden tog jag och Felix båten ut till mina föräldrar. Fattar inte varför vi inte gör det oftare – båtarna går flera gånger om dagen från stan och tar kortare tid än bussen. Jag tror att vi gör en favvo i repris idag.

DSC_5522

Anledningen till att vi samlades där ute var för att Dana och min storebror Froste (som vanligtvis bor i SF) var i Sverige! ÅH ÄLSKLINGAR.

DSC_5427

Dana och jag plockade blåbär från skogen bakom huset och pratade om min kommande San Francisco-vistelse. Jag är så nervös och så pepp.

DSC_5429

Och så förberedde vi middagen.

DSC_5415

Sedan gick vi ner till växthuset. Där har mamma gjort det så jäkla fint.

DSC_5416 DSC_5418 DSC_5420DSC_5587

Min storebror Viggo hade kommit från Västkusten med sina söner. Här är Mio, Viggo och vår lillasyrra Eloise. <3

DSC_5441

Mio! Eloise! Elver!

DSC_5451

Äntligen matdags. Vattenmelonsallad, potatissallad, grillade grönsaker (hamburgare för köttisarna) och halloumi. NOM.

DSC_5478

Vi slog oss ner. Passar på att lobba lite för min pappas företag Sweden Green House som har gjort detta prima växthus.

DSC_5494

Farmor var där. Queen.

DSC_5502

Och pappa med systrarna Wiström.

DSC_5437

En sorglig men fin grej med den här dagen var att vi skulle begrava Boris, nu när vi alla var samlade och mamma hade hittat en lämplig plats i trädgården. Jag vet inte om ni minns honom, men han dog för två år sedan. Jag skrev om det här.

DSC_5529

Botte har bott i den här urnan sedan dess. Kolla vad begravningsfin Froste var.

DSC_5556

Mamma hade grävt en grop intill en sten.

DSC_5563

Och så sjöng vi.

kummelnäs

Elver var så jäkla gullig hela kvällen, han försökte förstå dödsbegreppet genom att fråga oss om Boris, om var han är nu, om hur han kan bo i en trälåda, om vad som händer när han blir begraven. Jag tänker att det är bra för barn att uppleva djurbegravningar på det här sättet, för det bäddar liksom för framtida erfarenheter med döden.

DSC_5531

Eloise sprang såklart runt som en jäkla tornado. Jag vet ingen unge med så mycket spring i benen, pappa får jaga henne konstant.

DSC_5536

Jo och min lillebror Sander. Erkänn söt bebbe.

DSC_5571

Okej nu håller ni på att somna pga bara en massa interna bilder på min familj, men ni får leva med det.

DSC_5603

Fast okej det är helt omöjligt att sova när en sådan här gullig bild dyker upp. AVLIDER.

DSC_5577

Sedan åt vi blåbärspaj, vilket förstås var heaven.

DSC_5620

Efter gos med kattungar och fina konversationer åkte jag och Felix in till stan igen. Och det var den lilla familjemiddagen! Är så himla glad att pappa och mamma är så bra kompisar att vi kan hänga allihopa på det här sättet, trots att de är skilda. Det är en ynnest, det förstår jag.

Translation: My brother Froste and his wife Dana came to Sweden (they live in SF) and we had a family dinner in mum’s green house. It was such a cozy evening.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Kanske lite sent att kommentera detta inlägget men så himla fint växthus!! Intressant att höra barns tankar kring död ! Förra sommaren begravde vi min gammelfarfar och min femåriga kusin frågade precis efter begravningen om han hade med sig sin rullstol i skatt-kistan :’) <33

  nike 2015-09-13 17:31:44
  Svara
 • Ser superhärligt ut! Har alltid drömt om ett stort växthus att ha middag i! Kikade in på din pappas sida, hur fint som helst! Mina föräldrar umgås också trots att de är skilda och det är så himla nice, vi åker på semester ihop varje år hela familjen och ses ofta allihopa! :)

  Agnes 2015-08-31 10:43:05
  Svara
 • åh vilken dag! och nej det är inte alls tråkigt att se så mycket bilder på din familj, bara mysigt tycker jag :) jag fällde precis en tår när jag såg bilden på lilla vovven :(, så jobbigt sånt där, påminner mig om mina djur jag haft genom åren. KRAM på dig, din blogg är bäst <3

  isabelle 2015-08-31 09:44:51 http://isabelleburlin.devote.se
  Svara
 • Vi hade en tax förut som hette Botvid. Vi kallade honom också för botte. <3

  linnea 2015-08-30 16:29:53
  Svara
 • Så fint att ni kan hänga hela familjen så där, både mamma och pappa ihop. Har också sedan länge skillda föräldrar, men scenen som ni har där skulle aldrig infinna sig i min familj, tyvärr. Fint att se att det går i alla fall! Ger mig ändå lite hopp om en gemensam jul eller liknande om någon årtionde. :)

  Malin 2015-08-30 16:00:08 http://silverparlor.devote.se
  Svara
 • Herlige bilder!

  Caroline 2015-08-30 15:29:02
  Svara
 • Detta är så fint! Hur ni kan vara tillsammans allihopa och ha det fint! Älskar dessutom dina fotografier, så vackra på alla sätt!

  Emilia 2015-08-30 15:17:44 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Så fin familie! Ser ut som en fin (og litt trist sikkert) dag.

  June 2015-08-30 14:10:27 http://juneiversen.com
  Svara
 • Wow, blir så rörd av att ni umgås allihopa sådär, med både din mamma och pappa samtidigt. Ända sen jag var liten och mina föräldrar skildes har de knappt kunnat/velat prata med varandra och undvikit att ens stöta på den andra så jag har alltid fått medla mellan dem och försöka dela upp alla storhelger o.s.v. så att båda blir nöjda… Riktigt jobbigt.
  Jag tycker Dana och Froste är så sjukt fina ihop också, det lyser verkligen om dom. Det vore jättekul om du kunde göra en sån där kompisintervju eller nåt med dom, är nyfiken på vilka de är och så :)

  Malin 2015-08-30 12:20:36
  Svara
 • du verkar ha en så himla fin familj, och som det säger: så härligt att dina föräldrar kan umgås! en riktig stjärnfamilj!

  lena 2015-08-30 12:16:11
  Svara
 • Så himla fine bilder, du har virkelig en superfin familie :-)

  M 2015-08-30 11:48:19
  Svara
 • So sorry for Boris.
  But likes like you had simply a wonderful day!
  xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-08-30 11:45:51 http://Www.dressedwithsoul.com
  Svara
 • Ååh din familj är såå himla fin!! Alla små gosiga barn är så söta att jag inte vet var jag ska ta vägen. :))

  Myhrans 2015-08-30 11:44:50 http://myhrans.devote.se
  Svara
 • Jättehärliga bilder! Blev rörd av begravningsbeskrivningen också :’)

  Anna ML Holm 2015-08-30 11:30:55 http://annamarialouiseholm.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!