Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

DSC_9096

Jag skulle vilja påstå att den randiga, långärmade tröjan är ett av mina signaturplagg. Om nu sånt existerar.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Jag gillar hur den ser ut ihop med ett par jeans. Hur mjuk och lagom varm den är. Hur det är det perfekta jag-vet-inte-vad-jag-ska-ha-på-mig-plagget. Hur den känns sextiotalig och tidlös på samma gång.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Uppe från vänster: Jumperfabriken, Marimekko, Ebay, Monki.
Nere från vänster: Cos, Dr Denim, Dr Denim, Busnel/vintage, Monki.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Vi tar en närmare titt på några av dem.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Först ut är den här som jag klickade hem från Ebay.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Använder den så himla ofta.

Flora Wiström, http://florasblogg.se

Sedan har vi den här mjuka, slinkiga historian. Den är ny och kommer från Monki.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Men den här tröjan från Marimekko är min främsta favvo. Den köpte jag dagen efter att han hade dött, och jag sa till felix:
– Nu köper vi något dyrt.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Ett tröstplagg. Jag gillar trekvartsärmen, båtringningen i halsen, färgkobon (rött och rosa <3) plus det mjuka bomullstyget. Vill ha den i fler färgkombinationer.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Här är några andra donnor i randigt. Bildkällor via min Pinterest.

NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 1: DEN RANDIGA TRÖJAN

Och här är ett gäng tröjor du kan köpa online:

1. Asos. 2. Filippa K. 3. Gina Tricot.
4. Asos. 5. Asos. 6. Steve J & Joni P.
7. Asos. 8. Mango. 9. Asos.

(Annonslänkar så att ni vet)

Har ni något signaturplagg?

Translation: The key pieces of my wardrobe, part 1. The striped shirt. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej Flora! Verkligen jättefina plagg du visar upp här. Vet inte om du svarar på kommentarer på gamla inlägg, men jag är jätte nyfiken på var du har köpt den randiga toppen du bär på bild 2 i första spalten på ditt lilla collage. Den ser ut att vara vinröd/rosa med rund hals och långa ärmar. Du ”slänger” med håret på bilden. Tycker den ser jättefin ut och precis efter nästa randiga topp jag söker med rund halsringning och låna ärmar. :)
  Har du tid att svara blir jag glad! Kram

  Martina 2016-04-18 12:17:07
  Svara
 • Så bra nyckelplagg!!
  Commes des garcons tröjan, hur lång tid tog det för dig att få hem den från ebay? Har spanat på den ett tag där men inte riktigt vågat slå till än då jag inte vet hur det ligger till med frakt och leveranstid osv. Gick det enkelt för dig? :) :)

  ebba 2015-09-24 17:39:59
  Svara
 • Men vad fint att se någon som har mängder av randiga tröjor! Jag får alltid dåligt samvete när jag köper fler men nu ska jag sluta med det för det är ju verkligen världens bästa plagg!

  Lisen 2015-09-18 08:32:10 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • Måste bara skriva att det var ett SÅ BRA inlägg!!! Njöt av varenda bild och ord. Du e grym!!!

  tilde 2015-09-17 20:40:35
  Svara
 • Vad sökte du på när du köpte tröjan med hjärtat från eBay? Har letat efter den aslänge men vet ej vad den heter exakt!

  Och jag har nog inget riktigt signaturplagg, utan snarare en signaturfärgkombo i form av svart/vitt.

  Mikaela 2015-09-17 20:13:49
  Svara
 • Hej, åh i samband med detta inlägg måste jag erkänna en grej. Nån gång i våras så var jag på Stadsmissionen i hopp om att hitta ett par fynd. Försöker sen en tid tillbaka handla främst second hand när det gäller kläder (känns som win-win-win då det är billigt, miljövänligt och pengarna går till en bra sak). Så hittade jag en fin röd-vit-blå-randig polotröja. Jag ba oj: en Flora-tröja. Så köpte jag den och tänkte att jag skulle skicka den till dig. Sen tänkte jag: men hallå, vad håller jag på med? VEM ÄR JAG? Skämdes lite. Så nu har den legat nerpackad nånstans sen dess. (Den är för liten i storlek för mig) Vet inte riktigt vart den hamnat. Så märklig grej.

  L 2015-09-17 17:47:47
  Svara
 • Definitivt helsvart kjol/byxa och tshirt/polo + färgglad jacka och basker till.

  Agnes 2015-09-17 12:03:42
  Svara
 • ja mitt signaturplagg är verkligen också randiga tröjor! Man kan aldrig få för många :)

  Erika 2015-09-17 11:26:06 http://www.sparvel.webblogg.se
  Svara
 • mitt Dani-plagg måste vara alla mina Hogwarts/gryffindor/Harry pottan i generellt-T-shirtar <3

  daniella i edinburgh 2015-09-17 10:32:29 http://forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Striped tees and sweaters are my favourite too! COS and H&M do the best in my opinion :) x

  Daria 2015-09-17 10:29:16 http://www.dotdaria.com
  Svara
 • Mitt signaturplagg måste vara polon. Använder det varje dag från september till april/maj typ. Behöver aldrig frysa om halsen och det är ju så himla snyggt, lagom uppklätt men ändå passande till vardags liksom! Har typ sju st tror jag, alla i olika färger ❤️

  ellen 2015-09-17 09:23:49
  Svara
 • Men åh, älskar också randig långärmat! Men har bara en, kan dock tipsa om att jag köpte den på lindex för ca ett år sedan och den verkar hålla sig jättebra. Ekologisk tror jag också till på köpet! Prova storlekarna bara, har som sagt en randig och en helvit från samma storlek och modell, den randiga passar perf och den vita är för stor? Pusshej

  Ellen 2015-09-17 09:04:41 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Sååå himla fint inlägg!

  Rebecka 2015-09-17 08:57:32
  Svara
 • Den randiga tröjan är också mitt soignaturplagg. När jag är någonstans med mina föräldrar säger de ibland att de inte hittade mig för att jag inte hade en randig tröja på mig ^^

  Hanne 2015-09-17 08:35:04 http://rougeimaginaire.com/
  Svara
 • De flesta av mina randiga tröjor har blivit lite förstörda i tvätten, så jag drar mig lite för att köpa randigt nuförtiden.

  Therese 2015-09-17 08:03:14
  Svara
 • Vilket passande inlägg, jag är på jakt efter den perfekta randiga tröjan men tycker det är så himla svårt att hitta den som har sådär precis lagom tjocka ränder och rätt passform. Tack för inspo!

  Linnéa 2015-09-17 07:31:18 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!