FÖDELSEDAGSMIDDAG & FREDAGSLÄNKAR

DSC_9716

Hej hej hallå! Idag tänkte jag att vi skulle kika på hur min måndagskväll såg ut. Jag var nämligen hemma hos mamma för att ha något så lyxigt som en födelsedagsmiddag. Vet inte hur socialt accepterat det är att vara 21 och ba ”mamma, vilken dag ska vi fira min födelsedag egentligen?” (mvh spoiled brat), men det verkade i alla fall som att mina familjemedlemmar tyckte att det var en trevlig anledning att hänga. Här är jag och min mormor iklädd sin ”yogadräkt”.

output_adI8QJ

Men först infogar jag en gif från EXAKT DENNA MINUT för att ni ska känna lite närvaro. Sånt är ju viktigt tänker jag. Här sitter jag i ateljén och skriver. Hej hej!

DSC_9674

Okej, tillbaka till födelsedagsmiddagen. Mamma hade förstås dekorerat min plats med blommor. Pappa och Jo hade smugit åt mig ett kuvert som innehöll pengar till ett tält! Så snart kommer jag vara värsta tältproffset. Tack ska ni ha, blev så glad!!

DSC_9678

Temat för middagen var Italien, vilket föll väl mig i smaken. Bokstavligt talat. Mamma och Calle hade gjort caprese på hemmaodlade tomater (I know, vad har jag ens för föräldrar), och så var det kombinerat med buffelmozzarella och hundra liter olivolja.

DSC_9697

Hej mamma! Hon hade även gjort Tagliatelle burro e salvia vilket är en hysteriskt god rätt som innebär pasta med svinmycket salvia som liksom har blivit friterat i två ton smör. Här är receptet. Laga det, bara gör det!

DSC_9702

Hej farmor!

födelsedagskalas

Andra gäster var Calle, min faster Anna, Jo, min lillasyster Eloise, pappa, min lillebror Sander, och så Felix förstås.

Och i vanlig fredagsordning vill jag tipsa om allt kul som vi har publicerat på Creative i veckan. En blandning av hångel, kjolmani, vänskapspepp och en prosalyrisk text. Glöm inte att följa oss på Bloglovin’.

♥ Vad gör man med en dålig kyssare som man gillar?
Sandra svarar på en läsarfråga.

♥ En text av Yrsa Keysendal: Augusti
Yrsa Keysendal skriver om en augustinatt som övergår i en septembermorgon.

♥ 10 höstkjolar vi älskar
Snart slår hösten ut i full rödgul blom och då förälskar vi oss i kjolar i mörka färger och mönster. Den här säsongen inspireras vi av nittiotalets mer avskalade stil mixat med sjuttiotalets sötare knäppningar och silhuett. Dessutom finns det inget finare än kjolar ovanför knät som sticker fram under en ullkappa, men det visste ni väl? Matcha med over knee-strumpor, tjocka strumpbyxor och kängor. Vi har valt ut våra tio kjolfavoriter som du hittar i butik just nu.

♥ En rejäl dos vänskapspepp
Creative har samlat ihop en bunt vänskapsrelaterade länkar. För vänskap är life.

Glad fredag hörni!

Translation: Birthday dinner with my family (we had tagliatelle burro e salvia <33333) and a couple of Creative posts from the previous week. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Himla fint hur Du klippte in GIF:en sådär! Närvaro = kärlek

  Tiffany 2015-10-03 11:07:25 http://Camelhoe.blogg.se
  Svara
 • klart som tusan man ska kräva b-day firande av familjen ;) supermys ju!

  ISA 2015-10-02 23:29:05 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Hej bästa flora! Skulle du inte kunna göra ett inlägg med all utrustning du använder för dina illustrationer ? Och vart man skulle kunna få tag idet. Typ bästa färg och pensel osv
  Kram

  Maja 2015-10-02 22:39:53 http://Www.pinterest.com/majarosenlind
  Svara
 • haha åh, gullig gif bara sådär!

  johanna 2015-10-02 21:51:59
  Svara
 • Fast alltså.. Jag är 24, flyttade hemifrån för fem år sedan och har en unge, men jag har ändå födelsedagsmiddag hemma hos föräldrarna varje år. Så ännu ligger du i lä :)

  Linn 2015-10-02 15:09:37
  Svara
 • Va? Vadå konstigt att vilja dra ihop familjen och fira en? I vinter när jag fyller 25 får jag sätta mig på tåget/bussen i tre timmar ENDAST för att min familj ALDRIG skulle förlåta mig om jag inte kom till min hemstad och lät dom fira mig (blir visserligen en vecka innan min födelsedag, för på min faktiska födelsedag är jag i Paris with my man). Mer födelsedagsfirande!

  linda 2015-10-02 15:03:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!