VILKA JAG HÄNGDE MED & VAD VI ÅT

I onsdags lyckades jag ta en luta-huvudet-i-handen-bild på alla jag hängde med! Och jag hängde med rätt många, eftersom jag ville säga hejdå innan jag drar till Amerikatt.

Salong 2

Min första dejt var mormor. Vi möttes upp på Salong 2 och pratade om hennes kommande Parisresa, könshår och förlagsbranschen.

Salong 2

Hon beställde frukostpaketet och jag tog en cappucchino och en chokladboll, pga hade ätit frukost hemma.

Babel Deli

Nästa person att krama om lite extra var Kajsa. Det känns fett hårt att inte träffa henne på tre månader. Vi har umgåtts så mycket på sistone och ja, ni vet, det är alltid jobbigt med hejdån. UPPDATERING: Hon har köpt en fakking flygbiljett!!! Hon kommer och hälsar på mig i december!!! PRISA GUDARNA!

Babel Deli

Vi åt på det godaste stället jag vet, dvs Babel Deli. Och så pratade vi om parterapi och drömlägenheter och skrattade åt olika filmklipp. Så högt att bordsgrannarna hoppade till. Sedan gick vi i armkrok längs med Hornsgatan med solen bländande som en strålkastare.

Moodgallerian

Vid tretiden åkte jag in till city för att hänga på hemslöjden och Akademibokhandeln med min farmor. Vi gick länge, länge mellan hyllorna och jag fick välja vilken bok jag ville (det blev Vi kom över havet av Julie Otsuka). Sedan gick vi till Moodgallerian för att ta en kopp java.

Moodgallerian

Vi pratade exempelvis om hur viktigt det är med fysiska bokhandlar (en vill ju kunna klämma och bläddra och spontanköpa böcker som känns bra i handen) och när vi sa hejdå och jag sa ”Jag älskar dig” i kramen så växte något hårt i min hals. ”Nu tar du hand om dig riktigt jäkla ordentligt tills jag kommer hem”, sa jag och spände blicken i henne. ”Du med, flicka lilla. Du skulle bara veta hur mycket du betyder för mig”, svarade hon.

Kom hem till den här mjuka personen en stund senare.

Currygryta

Jag lagade currygryta med kokosmjölk, grönsaker och linser, och så drack vi rosévin och pysslade med ditten och datten. Han lagade cykeldäck, jag säkerhetskopierade min dator, han överförde fotografier, jag pillade med min portfolio. Ungefär så.

Translation: The people I met this Wednesday, and what we ate. My mother’s mother + breakfast at Salong 2, Kajsa + vegan meze at Babel Deli, my father’s mother + coffee and cake, Felix + curry with veggies, lentils and coconut milk.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Ett grymt NY tips är föreställningen ”sleep no more”! Man vandrar runt i ett helt hus som inrett hur grymt som helst och helt plötsligt spelas det upp en scen. Gå! Du kommer inte att ångra det :)

  Sanna 2015-10-10 15:26:23
  Svara
 • flora!! ett tips inför SF är hemsidan Yelp, det är typ som tripadvisor där man genom deras app kan checka in, lägga upp foton o recensera främst restauranger o barer men även affärer, museum och allt möjligt :) men största anledningen till att jag tipsar om det är för att jag nyligen upptäckt att det även är liksom ett community för foodies, olika yelp-are fixar ibland lite events på nyöppnade ställen eller lite allt möjligt och det finns en chatt där folk är himla hjälpsamma för nykomna! själv ska jag gå på mitt första yelp-event här i lyon på måndag på ett nyöppnat hamburgarställe och jag är svinnervös för det kommer vara jag med min halvknaggliga franska + 11 native fransoser, men det ska nog gå vägen. KRAM! :)

  julia 2015-10-10 00:22:14
  Svara
 • Alltså din mormor verkar HELT jäkla fantastisk <33333

  Sofia 2015-10-09 20:23:35
  Svara
 • Blev varm i hjärtat av det här inlägget.

  Ellen 2015-10-09 12:28:44
  Svara
 • Fy sjutton med hejdån till de gamla. Jag spänderade tre månader utomlands i vintras. Det sista jag viskade i min mormors öra var att snälla snälla håll ut till april, då ses vi igen. Lovar du?
  Det gjorde hon men oj vad jag var orolig när mamma ringde och berättade att hon åkt Till sjukhuset igen… Nu har hon precis fyllt 85, haft storkalas och är superlycklig.

  Frida 2015-10-09 12:00:21
  Svara
 • Har precis läst klart vi kom över havet fast på orginalspråk, den är verkligen helt fantastisk och ett superbra bokval!

  Nicole 2015-10-09 09:22:58 http://nicolewall.devote.se
  Svara
 • Vilken mysig dag du verkar ha haft!

  Tiffany 2015-10-09 09:17:42 http://Camelhoe.blogg.se
  Svara
 • Åh, att säga hejdå kan vara så jobbigt. En klump i halsen och brännande ögonlock. Just när jag läser det här inlägget där du träffar din mormor och farmor får jag också en klump i halsen. Fram till min mormors död bodde vi i olika länder och har därför delat ganska många, tunga hejdån. Och det tyngsta var det som jag visste var det sista någonsin. Fint att du verkar ha en fin relation till både din mormor och farmor, även om det också betyder att du nu måste säga hejdå.

  Mikaela 2015-10-09 09:04:31
  Svara
 • Den där tiden är så himla speciell, när man i princip bara väntar på att få åka (på gott och ont) och kör hela hejdå-racet. Det verkar onekligen som du gör det bästa av den!

  Linnéa 2015-10-09 08:21:52 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Så mysigt inlägg! Och så snygg header <3

  Sandra Hjort 2015-10-09 07:52:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!