SOLIGA STOCKHOLMSLÖRDAGEN

DSC_0201

Min sista Sverigedag var rätt fin faktiskt. Dagen började med att vi åt opp det sista av vad som fanns i kylskåpet och skafferiet. Det fick bli quinoagröt med Felix äppelmos och granola. Plus te med honung och ingefära för att lindra ett begynnande halsont.

DSC_0200

Här kommer han och kramar om mina ben medan jag står på stolen och fotograferar frullen <3

DSC_0229

Vid elvatiden mötte jag upp min styvmamma Jo och min lillasyster Eloise!

DSC_0217

Vi gick till Vasaparken för att klättra i klätterställningarna, hoppa på studsmattorna och köra lite lastbil.

DSC_0219

Älskar den här ungen så mycket att ni fattar inte. Hon är så himla tillgiven och rolig och knasig. AHHH.

DSC_0227

Min lillebrolla Sander (eller Baby Ander som Eloise säger) låg i vagnen och chillaxade. :’)

DSC_0249

Efter några timmar begav jag mig hemåt igen. Jag och Felix tvättade ett ton kläder (därav den klassiska inga lakan i sängen-bilden) och pausade med film mellan omgångarna.

DSC_0253

Notting Hill! Älskar!

DSC_0252

Plus åt Felix kastrullpoppade popcorn.

IMG_4544

Vid sjutiden mötte jag upp My för att äta middag på 800 grader. Deras tallegiopizza är helt insane. Lätt den godaste pizzan i Stockholm.

IMG_4541

Vi pratade exempelvis om vikten vid att drömma i ställe för att sätta upp mål, och på så vis uppnå någon form av långsiktigt välmående i stället för att bara checka av. Att säga ”jag ska skriva” i stället för att säga ”jag ska skriva en novell”, eller ”jag ska spela teater” snarare än ”jag ska komma in på scenskolan”. För det är så himla viktigt att se på sina passioner som något lustfyllt snarare än prestationsfyllt. Att inte checka av, utan att njuta av det en älskar.

Sen kramades vi hårt, hårt, för nu ses vi inte förrän i januari.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • gullesyskon! den där lekparken har man ju varit i X antal ggr med barnvaktskidsen ;)

  ISA 2015-10-15 23:34:24 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Hallå flora!! Vet du om Felix har några speciella knep för att poppa popcorn i kastrull eller hur han gör i allmänhet? Pappan min försöker o försöker men de blir alltid för brända eller för hårda eller för sega mvh testkanin

  Elsa 2015-10-15 21:28:53
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej!! Jag lärde mig i somras, så här gör jag: Häll lite olja i kastrullen, typ så att det täcker botten. Ställ på medelvärme på spisplattan. Lägg i 3 popcornkärnor och på med locket. Sen väntar man tills de 3 kärnorna poppats. Då tar man av kastrullen från plattan, tar ur de tre popcornen och häller på så mycket popcornkärnor man vill ha. På med locket och låt stå bredvid plattan i ca 30 sek så att alla kärnorna hinner värmas upp. Sen på spisplattan igen! Och sen bara skakar man om kastrullen med jämna mellanrum under poppningen så att popcornkärnorna kommer ner till botten. Blir så gott!! Om man gillar smör så är det dödsgott att smälta lite vid sidan om, hälla på tillsammans med saltet och röra om. Mmmm mvh älskar kastrullpopcorn passionerat

   Ellinor 2015-10-16 13:26:37
   Svara
 • Måste bara säga att jag verkligen beundrar dig Flora. Min pappa har hittat en ny, en mycket yngre och snart skall de få barn (tvillingar!) och jag kan inte säga att det gör mig särskilt lycklig. Känns mest konstigt att han skall börja på en ny kula nu när jag är 20 år. Alla undrar om jag inte längtar till att bli storasyster (är ensambarn) men jag kan ärligt säga att jag faktiskt inte känner någonting alls. Är jag otroligt barnslig, eller är det någon som känner igen sig?

  T 2015-10-15 14:15:10
  Svara
 • Hej finaste Flora! SÅ gulliga bilder på dina syskon. Eloise är verkligen lik dig! Ska bli väldigt roligt att följa dig i SF! Njut.

  Tänkte fråga ifall du & My har samma relation nu som förut? Märker inte av henne på din blogg lika mycket längre. Samtidigt är det inte min ensak att lägga mig i det. Jag är bara genuint nyfiken. Känns lite som att jag är kompis med dig, och att läsa din blogg är som att gå och fika med dig hehe. Det är det jag älskar med din blogg, att vi läsare kommer så nära dig & ditt liv. Du öppnar upp dig på ett sånt härligt och ärligt sätt!

  Ha det så bra. Mängder av kramar!

  Ebba 2015-10-15 13:58:56
  Svara
 • Dina syskon <3<3

  Daniella i Edinburgh 2015-10-15 12:42:33 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Står på stolen för att fota frukosten! Jag känner att detta definerar ett bloggliv så himla väl, hih :)

  Jennifer 2015-10-15 12:35:50 http://isolatedyouth.blogg.se
  Svara
 • Do you know the name/brand of the white with blue flower pattern china bowls in the first picture? I remember seeing them all the time when I lived in Denmark but I can’t get them in England. Tack sa mycket!

  Jenny 2015-10-15 11:41:53
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   It’s a famous swedish design by Rörstrand called Mon Amie, http://www.rorstrand.com/index.php/news/mon_amie/

   Linnea 2015-10-16 00:10:44
   Svara
 • Alltså, du gör så mysiga saker jämt! Till och med tvätta låter ju nästan mysigt om man gör det ihop och pausar med film mellan? Stort plus för dina otroligt gulliga småsyskon och pizza med ost-baserad fyllning!

  Beatrice 2015-10-15 09:45:48 http://herbariumet.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!