LÄRA KÄNNA-LISTAN

IMG_1394

1. Hur gammal är du?

Tjugoett.

2. Hur gammal känner du dig?

Som en typisk tjugo-någonting, dvs en person som hela tiden tänker VEM ÄR JAG, VAD VILL JAG, HUR SKA ALLT GÅ. Ena benet i ungdomen, andra benet i vuxendomen. Ni vet: Ibland när jag är ute på klubb snor jag ölslattar (som vissa tonåringar) men ibland köper jag dyra linnehanddukar (som vissa vuxna).

3. Var bor du?

Just nu bor jag ju i San Francisco. Fram till 4 januari närmare bestämt. Jag har fått låna en källarlägenhet i Richmond District som tillhör min storebrors kollega. Så himla glad för det. Lägenheten är megamörk, wifi:t funkar inte och jag har ingen täckning på mobilen, så jag har noll kontakt med omvärlden när jag är hemma = lite jobbigt.  Det är ovant att bo själv. Laga mat till enbart mig själv, somna ensam, sådana saker. Men det tar sig snart. Det vet jag.

4. Vad har du gjort i dag?

Idag är det onsdag och jag har:
1. Sprungit upp och ner för backarna i mitt kvarter medan solen gick upp.

2. FaceTime:at med Felix två gånger och börjat gråta varje gång för det gör så jävla ont att vara ifrån honom.

3. Tagit bussen till Mission för att sitta på café och jobba. Skrivit två artiklar och ett blogginlägg.

4. Mött upp Filippa för en kompisdejt (obs, spana in hennes portfolio – hon är grym). Vi klickade (haha åtminstone tycker jag det?) och så ba säger hon ”jag flyttar härifrån på fredag”. Lite heartbroken över detta.

5. Nu sitter jag på ett café i Castro, dricker grönt te (pga urinvägsinfektion och får inte dricka kaffe enligt min läkare) och njuter av att jag kan sitta utomhus i t-shirt. Ikväll ska jag nog bara titta på film. Skriva lite kanske.

DSC_5338

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Vår. Maj månad. För då kommer människor ut ur sina skal; gatorna fylls av människor, folk blir kära och det spritter i varenda träd.

6. Är du beroende av någonting?

Min telefon, vet alltid var den är. Felix kanske? Troligtvis, vi har ju bott ihop i tre år.

7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

1. Jag gör ganska mycket miner när jag pratar, när jag typ lever mig in? En gång sa Antina: ”Det är så roligt med dig Flora, du är så söt men ibland gör du miner som är så himla fula”. Obs blev enbart glad för detta.

2. Jag lyssnar typ aldrig på musik om ingen annan sätter på det.

3. Jag har sjukt många regler i sängen. Alltså sovsängen inte sexsängen, om ni fattar. Typ: Måste ha egen kudde, kan inte dela täcke, vill inte krypa ner i en uppvärmd säng, inga jeans i sängen (PÅ sängen är okej) och måste sova på rygg.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Just i detta nu njuter jag av att vara 1. precis på detta café 2. i precis detta väder 3. i sällskap av mig själv. Men det hade såklart varit fint om Figge satt bredvid.

9. Vad är du på för humör just nu?

Känner mig skör. Pirrig och gråtig på samma gång, på något vis. Plus stressad inför Halloween! Det är ett sånt jäkla pådrag när det kommer till halloween här och min utstyrsel är så dålig :((

DSC_4765

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Just nu: Reese’s Peanut Butter Cups. Kan detta slå i Sverige också tack?

11. Vilken är din favoritaffär?

Monki och typ Cos. Och och och! Wholefoods. Blir tokig när jag är där inne.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Båda. Jag är en sån där störig typ som kliver upp direkt när larmet ringer på morgonen, men jag är gärna uppe sent på kvällen också.

13. Har du blivit sydd någon gång?

Nä. Jag borde kanske ha sytt min haka när jag var sju och ramlade, men såret tejpades istället så nu har jag ett ganska stort ärr där.

14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Froste och Dana. De körde mig till läkaren när jag hade urinvägsinfektion, de visar mig runt, de bäddar gästsängen med mjuka lakan, de fixar en cykel till mig, de tar med mig på helgäventyr. Är så glad att jag har dem.

DSC_6396

15. Är du blyg?

Ibland kanske. Typ nyss här på cafét när en kille kom fram och började fråga mig om mina foton (han såg att jag redigerade bilder). Men i allmänhet är jag inte en blyg person, snarare en pladdrig sak. (Btw så visade snubben såklart upp sina bilder, trots att jag inte frågat. Så classic.)

16. Vad heter du i andra namn?

Ethel (efter mormor) Teresa (efter min moster) och Ingeborg (efter både mormors och farmors mammor). Flora Ethel Teresa Ingeborg Wiström, det låter som en släkting till Pippi Långstrump.

17. Vill du gifta dig?

Tror det. I Hälsingland.

18. Har du något smeknamn?

Min mamma kallar mig ibland för Dorsing och Dollbär av den knäppa anledningen att hon tyckte att jag var så söt när jag var liten att jag behövde ett fult smeknamn för att väga upp. Annars så kallas jag ibland för Florpan, Floris, Flow, Florbert, Floran, F, Florre, Flow Ridah, Blomman osv. När jag var en kiddo kallades jag inte alltför sällan för Florasmör eller blomboken.

Listan hittade jag i mitt gamla bloggarkiv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • alltså reese´s var seriöst det ENDA jag åt i godisväg i london. saknar så mktt!!! vet att det finns på lilys burgers i stockholm men fett jävla dyrt

  hevin 2015-11-01 16:43:08
  Svara
 • reeses finns på hemmakväll!!!!!!!!!!! så inihelvete goda

  manda da manda 2015-10-31 11:01:26 http://mandadamanda.blogspot.com
  Svara
 • Åh, äntligen någon som delar samma hysteriska (enligt min kille iaf) regler angående sängen!

  Linnea 2015-10-31 00:52:52
  Svara
 • fina du! har varit i USA x-antal gånger (har familj där). det är annorlunda, men på ett bra sätt. jag tycker så mycket om att se världen från olika platser. du kommer nog ha 3 jobbiga och underbara månader. och det där med reese’s peanut butter cups. det finns hur många olika sorter som helst på USA godis i Skrapan, hint hint! kram

  Julia 2015-10-29 18:16:41
  Svara
 • Distansförhållande.. inte kul, men det är bra att vara ifrån varandra fast man längtar ihjääääl sig. Själv bor jag i Finland (typ norra österbotten) och my love i Stockholm. Fast det inte är världens distans så är det ändå så svårt att träffas (ekonomi, jobb, skolor..). Men kämpa på! Älskar verkligen din blogg och följer spänt med dig på denna resa. Pssss.. reese’s finns på Lidl

  therese 2015-10-29 16:35:00 http://nouw.com/thereselindlof
  Svara
 • Reese’s finns på ganska många ställen i Stockholm. ICA Maxi-butikerna brukar ha en amerikansk hylla med en massa konstiga grejer och där finns de i regel alltid :)

  amanda 2015-10-29 16:22:16
  Svara
 • Haha åh… Funderar på att plugga i San Francisco en termin nästa höst, kommer jag klara att alla verkar ta kontakt med en hela tiden? Tror jag skulle bli så bothered av att någon kommer fram och pratar hela tiden. Verkar inte matcha USA i detta!!

  Hanna 2015-10-29 11:38:29 http://helh.blogspot.com
  Svara
 • Åh jag börjar typ gråta för din skull , det är ju så sorgligt att sakna sin partner! Men du är så himla grym som gör detta, och det är så kul att få följa din blogg även när du är där borta :) Mitt bästa tips när man känner sig lite ensam och sorgsen är att ha en serie (helst en riktigt lång, typ Friends eller How I met your mother) att följa just när deppen slår till. För mig känns det som att jag blir den sjunde medlemmen i friends eller den sjätte i himym, så kan jag skratta och gråta med dem. Vips så är jag inte lika ensam! Men du kommer ju ha en grym tid där borta, göra massa roliga saker och lära känna roliga människor. Heja dig!

  Mika 2015-10-29 10:30:35
  Svara
 • Hej!

  Är det okej att låna en bild och länka till din blogg? Jag sammanställer en lista på Sveriges bästa vegetariska blogg-recept åt Naturskyddsföreningen, och jag tycker att din vietnamesiska vårrullar med jordnötsdipp skulle platsa utmärkt där! Listan kommer att läggas upp på vår facebooksida och även på hemsidan för vårt energisparverktyg http://smergy.se/

  Annie
  Praktikant Naturskyddsföreningen

  Annie 2015-10-29 10:00:06 http://smergy.se/
  Svara
 • Kan köpa Reese för 5 kronor här i alla affärer <3 så glad

  Daniella i Edinburgh 2015-10-29 09:45:19 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • reese’s finns på coop! i hyllan där det finns typ asiatisk mat och utländsk mat (förlåt för ordvalet men det är ju liksom två olika hyllor så vet inte hur jag ska förklara?!?!). (iaf i örebro) :):):):) där finns även pancake mix, maple syrup, och äcklig mac’n’cheese i låda när usa-hem-längtan slår till.

  Victoria 2015-10-29 09:34:03
  Svara
 • ÄLSKAR ATT VI DELAR NAMN

  Ethel 2015-10-29 09:28:49 http://ethel.blogg.se
  Svara
 • hahaha älskar din mammas smeknamn. dorsing! så fult. love it. http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-10-29 09:22:48 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Reese’s Peanut Butter Cups finns i Göteborg att få tag på!!!!! Så goda <3

  e 2015-10-29 08:43:18
  Svara
 • Kram Dorsing! Älskar detta inlägg.

  Ebba 2015-10-29 08:15:58
  Svara
 • Så bra lista, jag kanske lånar den inom en snar framtid om det är okej? Vad skönt också att du fått tag på en lägenhet i San Francisco. Förstår om det är saknigt och jobbigt så här i början men det kommer bli bra! Och det verkar som du är duktig på att fylla dina dagar med roliga saker för att tänka på annat och det är bästa sättet för att få allting att gå lite lättare. Kram!

  Julia 2015-10-29 07:59:04 http://prick.blogg.se
  Svara
 • peanutbuttercups finns i sverige också jööö! och dom är bannemej svingoda tycker jag med!

  Isabelle Burlin 2015-10-29 07:29:23 http://isabelleburlin.devote.se
  Svara
 • ”ett fult smeknamn för att väga upp” <3

  mimmi 2015-10-29 07:28:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!