7 SÄTT ATT HJÄLPA NYANLÄNDA

creative3

Hej hörni. Förra veckan skrev jag en artikel till Creative om olika sätt att hjälpa nyanlända på. Det finns så många organisationer som behöver volontärer. Ett sätt är exempelvis att anmäla sig till en kompisgrupp (finns i 25 svenska städer) för att spela biljard, läsa läxor, fika, öva språk eller bara hänga runt med de barn och unga som kommit ensamma till Sverige. Så himla fin och bra grej ju. Läs mer här.

creative

I övrigt så har vi tipsat om New Yorks bästa brunchhak och några kreativa sätt att piffa upp badrummet (som ju annars är bostadens tråkigaste rum).

creative2

Dessutom: Ett svar på en läsarfråga om att känna sig hatad, och en lista av våra favoritsminktrender just nu. Hoppas ni läser!

Och ni vet väl att vi tacksamt tar emot kåserier, serier, spellistor, kortfilmer eller andra kreativa/feministiska/peppiga verk? Maila [email protected] (eller [email protected] om det mot förmodan skulle studsa tillbaka). Vi läser allt. Och du! Följ Creative på Bloglovin HÄR.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej! Jag läste precis artikeln om sminktrender vi inte kan få nog av, såg att ni promotar Lime Crime där. Ville bara säga dom senast i slutet av sommaren fick varningar av olika instanser på grund av att dom hade giftiga, icke gokända ingredienser i sina läppstift. Menar absolut inte att vara otrevlig eller så, men tänkte bara så ni på creative vet om det när ni promotar det märket.

  Ha en superbra dag och tack för en grym blogg! :)

  Ida 2015-11-04 08:15:20 http://everydayhappiness.blogg.se
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Enligt deras hemsida är läppstiftet godkänt i europa, men inte i usa: https://www.limecrime.com/fda/
   tack för din kommentar! :) kram!

   Flora Wiström 2015-11-06 00:31:30
   Svara
 • Jättefint med hur man kan engagera sig absolut. Vill också lyfta att alla ensamkommande barn behöver ha en god man som stöd i asylprocessen för att faktiskt få hjälp att stanna här också och det är stor brist på dessa. Finns säkert massa duktiga och unga som skulle vara grymma som detta! Kontakta överförmyndarförvaltningen för att sedan gå en kurs!

  Elin 2015-11-03 20:55:53
  Svara
 • Har precis börjat hålla i en läxhjälp för en grupp nyanlända ensamkommande killar. Verkligen bland det bästa jag gjort! Ger mig så otroligt mycket, och vet att jag kan göra en stor skillnad i deras liv bara genom att prata svenska och hjälpa till med skoluppgifter några timmar i veckan. Ena minuten pratar vi om favoritmusik och den andra om flykten från deras hemland. Skratt och sorg. Är så imponerad av dem! Och rekommenderar verkligen ALLA att göra något liknande

  T 2015-11-03 20:29:57
  Svara
 • Jag anmälde mig precis som frivillig i röda korsets ungdomsförbund och det känns grymt, tack för tipset!

  Sofia 2015-11-03 18:55:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!