TORSDAG I SANTA CRUZ – OM MIN HALLOWEENKOSTYM OCH ATT BADA I MEGASTORA VÅGOR

Processed with VSCOcam with e2 preset

I torsdags morse plockade Dana upp mig med bilen. Honk honk, dags att åka!

IMG_5913

Förra året åkte jag och min familj norrut längs med Route 101, men denna gång skulle jag och Dana söderut. Vi stannade till för utsikts- och kisspaus. Det är så jävla vackert att åka längs med kusten på det här viset.

Processed with VSCOcam with e2 preset

När vi kom in till Santa Cruz svängde vi upp på New Leafs parkering och gick in för att köpa lunch (motsvarighet till Whole Foods, med massa närproducerade och ekologiska matvaror). Dana pluggade på universitetet i Santa Cruz och den här mackan med baked tofu var hennes standardmat, så den skulle vi såklart äta. Till den klunkade jag tranbärskombucha.

DSC_1157

Och så satt vi och spanade in de som surfade. SC är nämligen surfstaden numero 1. Jag utbrast ”åh shit” och ”iiiih” när jag såg dem rasa fram över vågorna, för jag har aldrig sett surfare up close förut. Så jävla imponerande.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Sen åkte vi hem till Danas kompis Kayla, där vi skulle få bo över helgen. Vi plockade ner handdukar, badkläder och iskall öl i en väska och begav oss till stranden.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Där försökte Dana lära mig hur jag ska hantera vågorna – nämligen genom att dyka under dem. Alltså det är SÅ svårt att bada i så stora vågor!? Något som en Stockholmsbo som jag aldrig behövt lära mig, trots otaliga somrar i Bohuslän. Tumlade runt runt runt i vattnet.

Sandy Grease Halloween Costume

Sen åkte vi hem igen. Fram med locktång, ansiktsfärg och gyllene braxor – det var dags att göra oss i ordning inför kvällen! Jag var utklädd till Sandy.

Sandy Grease Halloween Costume

Jävligt okreativt, men ja. Så får det vara ibland. Brände för övrigt av mig halva håret för att åstadkomma denna frippa???? Måste vara kombinationen blekt hår + saltvatten + locktång. Det är helt stripigt och konstigt nu. Jaja.

halloween santa cruz

Sen tog vi en Uber till Downtown för att gå på Danas kompis halloweenfest. Så HIMLA roligt var det.

IMG_6004

När vi kom hem någon gång miss i nassen så länsade vi kylskåpet på mat, lämnade ett smiley face till Kayla som skulle iväg till jobbet tidigt samma morgon, och somnade troligtvis innan huvudet ens hamnat på kudden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Det første bildet! Åh, så fint.

  Nora 2015-11-07 00:42:25
  Svara
 • Min kille är från Australien, så han är van vid surf och stora vågor (till skillnad från mig som spenderade somrarna i Lysekil som kid). Så när vi är ute och reser försöker han gång på gång att lära mig att ”dyka under vågorna, för du måste kunna hantera vatten Emma”. Förstår aldrig någonting och sväljer på tok för mycket havsvatten varendaste gång. Hur kan det vara så svår egentligen?!

  Emma 2015-11-05 09:14:51
  Svara
 • alltså drömmen att vara utklädd till Sandy. Jag och mina kompisar var Spice Girls, älskar att vara en idol för en kvöll.

  Embla 2015-11-04 22:30:43 http://www.sotvatten.blogg.se
  Svara
 • Så snygg du var som Sandy! Älskar dessa USA-inlägg!

  Emilia 2015-11-04 19:01:37 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Du är väldigt ung och jag förstår att du har hemlängtan, däremot så tror jag att det är nyttigt för alla unga som gamla att komma bort från sitt hemland och få perspektiv på livet. Jag har också bott utomlands / rest under långa perioder i livet och man lär sig att hantera ensamhetskänslorna. Du har ju faktiskt familj att umgås med så helt ensam är du ju inte. Tre månader är väldigt kort tid och när du väl sitter hemma i Stockholm i januari kommer du att sakna SF. Så njut av tiden, och kom ihåg att livet är kort!

  My 2015-11-04 14:25:13
  Svara
 • Fick världens frihetskänsla av det här inlägget! Allt är möjligt. Världen ligger där ute.

  Emilia 2015-11-04 13:41:11
  Svara
 • Jag flyttade till Perth i västra Australien för lite mer än 3 år sen, och en av de sjukaste grejerna med det nya livet var att inse att det faktiskt kan vara SVÅRT att ta en simtur i havet. Jag kände mig som en socka i en tvättmaskin för det mesta och har fortfarande inte vant mig. Som du skriver, Sverige förbereder en inte så väl för megavågor. Men, man vänjer sig vid vågorna och även att leva på andra sidan jorden. Det är så värt det! Kram på dig

  Anneli 2015-11-04 12:29:47
  Svara
 • enlighted cosmic cranberry! alltså vilket hippemekka!
  måste måste måste till SF någon gång i livet

  Linnea 2015-11-04 11:02:27 http://peasandunderstanding.blogg.se
  Svara
 • Ser så härligt ut! Verkligen ute på äventyr :)

  Emma 2015-11-04 10:47:39 https://emmahildestrand.wordpress.com
  Svara
 • Vilka fina bilder! Hur är det att umgås ensam med Dana? har ni blivit ”egna” kompisar nu? :) kram!

  Christina 2015-11-04 09:52:09
  Svara
 • elsker å følge bloggen din mens du er på reise (og ellers da såklart!). og må bare få si at du ser så hiiimla bra ut i den badedrakten! klem

  M 2015-11-04 09:45:27
  Svara
 • I see you enjoy it in the best possible way!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-11-04 08:29:50 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!