MINA TOPP 5 DRÖMRESEMÅL

Önskerubrik kommer lastat! Sedan jag anlände i SF så har jag fått blodad tand när det kommer till resande. Det finns så sabla många platser som jag vill besöka. Här är i alla fall ett litet försök till att sammanställa fem platser som jag längtar efter att kunna upptäcka.

Ej i inbördes ordning:

Japan

Japan.

Det här är något som jag och Felix pratar om ofta ofta. Att åka till Japan i en månad eller så, och hänga runt i Tokyo och Kyoto. Plus andra platser som jag inte känner till. Kanske Fuji? Skönhetsgraden på det där landet alltså! Helt sinnes.

Lissabon

Lissabon, Portugal.

Lissabon verkar ju vara livets stad? Tycker så himla mycket om arkitekturen och pittoreskheten (japp det är ett ord). Baserat på vad Google förmedlar dårå.

Cuba

Kuba.

Jag har velat åka till Västindien sedan jag var en liten knodd, och nu när det har blivit lättare att ta sig till Kuba så kan jag inte sluta tänka på’t. Vill bada i klarblått vatten, dansa och åka veteranbil.

Indien

Indien.

Vegomaten. Bergen. Tågen. Jag vet inte. Är bara så himla sugen på detta enorma land.

Grekland

Grekiska öar.

Vill äta FETAOST och OLIVER. Bada i havet. Skriva. Dricka Ouzo. Sådana saker.

Vilka är dina drömresemål? Låt höra.

Translation: 5 countries I want to visit. Japan, Portugal, Cuba, India and Greece. Where do you want to travel? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • island, road trip i USA (vill se allt från landsbygd till storstäder), barcelona, sydafrika & berlin är mina resedrömmar!!

  Ida 2015-11-17 12:42:08
  Svara
 • Jag skulle vilja besöka Norden och Australien pga jag är fascinerad av extreme värme och kyla och tycker om natur mer än stora städer.

  Elena 2015-11-16 10:48:12
  Svara
 • ÄLSKAR västindien!

  Mina fem önskeresemål:

  – Island
  – Lofoten (Norge)
  – Nya Zeeland
  – Seattle (US)
  – Vancouver (Kanada)

  Emma 2015-11-15 21:03:39 http://www.emmae.se
  Svara
 • Hehe har typ prick samma förutom Kuba och Indien (skulle ju självklart inte säga nej till dom heller om chansen skulle uppenbara sig) + istället Island, San Fransisco och Marocko. Fast alltså stressigt med så himla många fina ställen att drömma om.

  Kaneli 2015-11-12 22:24:58 http://spicegirl.ratat.fi
  Svara
 • Jag är extremt sugen på att åka till Marrakech! Kan annars bara instämma i det grekiska ö-livet, hade världens finaste slappaste vecka på Kefalonia med mina kompisar förra sommaren. Åk dit!

  Hedvig 2015-11-12 18:53:04
  Svara
 • Nepal. Marocko, Island, Lofoten, Italien, Alperna

  Julia 2015-11-12 18:46:39
  Svara
 • Indonesien, San Fran, Island, Marocko och Indien!

  Cajsa 2015-11-12 17:39:10
  Svara
 • Vill verkligen åka till Island, det hade varit drömmen!

  Agnes 2015-11-12 14:53:28 http://kapitulera.blogspot.se/
  Svara
 • vill så hiiiimla gärna till kuba! även buenos aires, belgrad, mozambique, transsylvanien och åka transsibiriska järnvägen (obs, inte så sugen att stötta ryssland för tillfället så det får bli senare!) har varut i lissabon och det var så jäkla fint! fasdaerna, havet, kullarna (även om det var fett jobbigt att promenera runt, upp, ner, upp, ner, i 35 gradig värme..)

  maria 2015-11-12 13:09:23
  Svara
 • Lissabon är väldigt drömmigt men också väldigt litet. Du får allt som Lissabon har att erbjuda + otroligt mycket mer i Brasilien!!!

  Emma 2015-11-12 08:18:16
  Svara
 • Albanien och Japan.

  Nova 2015-11-11 22:48:02
  Svara
 • kuba är vackraste platsen jag varit på typ. ÅK BA. själv vill jag till barcelona (så orimligt att inte ha varit här än???), berlin (ba vart när jag var liten bebbe), moskva eller st petersburg, rio och chillaxa i sydostasien. VAR ÄR MIN TID var är mina pengar är nu frågan som återstår

  Vicky 2015-11-11 20:46:44 http://vickys.se/
  Svara
 • Var i Indien i 5 veckor över jul och nyår senast och det var så himlahimla fint. Verkligen. Och billigt! Som sjutton. Ett privat dubbelrum på ett hostel för 30kr.
  Jag skulle så himla gärna vilja åka till södra Afrika, typ Mozambique och Zimbabwe. Pluggade ett halvår i Sydafrika och det var amazing och jag fick verkligen mersmak! Låt mig vinna på triss plz

  Anna 2015-11-11 20:03:09
  Svara
 • Jag trivs så himla bra hemma nu men någon gång vill jag lätt vandra i Mayrhofen, se kullerstensgatorna i Edinburgh plus fika på caféet där J.K Rowling skrev Harry Potter, och åka tillbaka till Paris.

  Sandra Leone 2015-11-11 19:54:14 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Med risk för att låta som en besser men skit samma.. Bilden högst upp till höger, på ”Kuba” är faktiskt Monterosso i Italien (en av byarna i Cinque Terre). Magiskt vacker liten by, fantastiskt fin strand, svingod mat o.s.v. Om nån skulle vara sugen på att besöka den fantastiska miljön på bilden tänker jag, så är det Italien ni ska söka er till.

  Köss!

  Isabelle 2015-11-11 19:06:19
  Svara
 • I Grekland dricker man ouzu. I Turkiet dricker man raki. blanda inte ihop oss plz

  V 2015-11-11 18:33:49
  Svara
 • Vill också åka till Portugal.

  Emma 2015-11-11 18:25:07 http://emiz.se
  Svara
 • Hej Flora!
  Var i Kuba i våras och det var helt amazeballs, så fint som det är på bilderna är det irl och bara en sådan sak, sådan galen upplevelse med allt från turkosa hav till vattenfall i bergen till svettiga salsaklubbar i Havanna, tips är dock att åka dit ”snart” eller vad man säger innan priserna höjs och det blir mer kommersiellt nu när portarna öppnas för amerikanerna :)

  anna 2015-11-11 18:10:01 https://instagram.com/annastenler/
  Svara
 • Jag är inte alls säker på det här. Jag har nyligen insett att jag verkligen inte är en sån person som älskar att resa. Jag älskar tanken på andra städer, kulturer och upplevelser, men jag är så så rädd för att flyga och ännu räddare för att inte förstå andra när man pratar med dem, att sovplatsen ska bli så fel eller inte finns eller ja, gud vet vad. Är otroligt, otroligt rädd för det där och mitt kontrollbehov är ju töntigt stort. Men om jag skulle våga, ha råd och verkligen känna för det är jag sugen på Edinburgh, San Fransisco (där du ju är nu! hehe), Marocko, Sevilla i Spanien och något av de länderna som ligger i norra delen av medelhavet men inte är Spanien, Italien eller Frankrike, typ! Eller varför inte bara en fet Europa-tour typ?

  Beatrice 2015-11-11 18:00:59 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
  • Svar på Beatrices kommentar.

   Den rädslan försvinner ju fler erfarenheter i livet du får och ju mer du reser. Startsträckan kan dock vara mer eller mindre lång för olika människor, och om du känner att du nog aldrig kommer njuta av att resa kan du ju lika gärna hoppa det! :) Men det är värt att utmana sina rädslor, för när man väl reser och är lugn medan man gör det, så är det det allra bästa som finns. Lite av tjusningen ligger också i det du beskriver, att man inte vet man som ska hända och att man aldrig kan vara 100 % bekväm eller bekant med situationen.

   Rebecka 2015-11-12 07:50:33
   Svara
 • Åh, vill också till Lissabon! Någon i kommentarsfältet som har varit där?

  Indien är spännande. Men också jobbigt. Jag kunde inte gå tio meter på gatan utan att bli kallad på, varnad för att vistas utomhus… Träffade underbara människor med, SÅKLART. Kände mig lite instängd dock. :|

  Alice 2015-11-11 17:47:05
  Svara
 • New York
  Japan
  Texas
  Island
  Och älskade älskade Norrland. Att bo i Skottland (eller London, som innan) är jobbigt om vintern när vi inte har snö.

  Daniella Caspian 2015-11-11 17:41:53 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Mina drömresemål just nu är Sydkorea och Iran. Har en hel del vänner i Sydkorea som jag vill besöka men så tycker jag det verkar vara ett så spännande och fascinerande land. Iran för att jag har en vän därifrån vars familj bor i Iran (lite säkrare) och för att jag är så knäpp att jag vill testa på hur det är att leva i ett land som är så olikt Sverige. Också för att jag har hört hur jäkla vackert det är där.

  Sara 2015-11-11 16:31:09
  Svara
 • Mina drömresemål just nu är Irland och Montenegro. Irland pga verkar så himla häftigt och fina landskap. Hyra en bil och åka runt och titta på landskapen, ta en tur på hästar och känna hästens muskler som arbetar genom den irländska terrängen. Montenegro för klarblått vatten, drinkar i solen, sand mellan tårna och kyssar i solnedgången. Vill åka på dessa två resor med min älskade pojkvän.

  Jennifer 2015-11-11 16:05:53 http://jenniferjohansson.forme.se
  Svara
 • Men åååh, Lissabon ser ju magiskt ut på de här bilderna! Blev inte direkt mindre ressugen än jag var för fem minuter sedan av det här inlägget. Himmel!

  Klara 2015-11-11 15:30:07 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • Japan har varit mitt drömresemål i evigheter och för några månader sedan åkte jag och min kille dit. Det är MAGISKT. Tokyo och Osaka är som att vara i ett tv-spel, Kyoto är så häftigt med sin kultur och historia, och vi såg till och med riktiga geishor efter flera timmars väntande och letande (det går runt massor av ”fakes”). Vi åkte till Kawaguchiko, en stor sjö vid Mt Fuji och bodde på ett hotel med utsikt över sjön och berget. Hade extrem tur med klarblå himmel och kunde se hela berget. Nara som någon annan sa är helt galet, massor av rådjur som man kan mata. Var på några andra ställen också, det var den bästa resan jag har gjort. Kulturen, japanerna som är världens gulligaste, MATEN (oh my god maten), alla små barer, plommonvin, ja listan är oändlig!

  ems 2015-11-11 15:26:37
  Svara
 • ÄLSKLING vad säger du om att vi bokar en resa till Grekland o luffar runt med båt? MISS U

  my 2015-11-11 14:47:57 http://myshorna.blogspot.se
  Svara
 • Fuji ligger precis utanför tokyo så dem kan du ta på samma gång ;). Åk dit!
  Tror du skulle älska nara i Japan också, en stad där det går runt lösa rådjur. Ska dit igen för tredje gången när min kille fyller år.

  Anna 2015-11-11 14:44:20
  Svara
 • Oh, yes these are wonderful countries. Thanks for sharing the pictures and I’m dreaming about to travel to Tibet.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-11-11 14:41:16 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara
 • åh! Ska till Indien med skolan nästa höst och tror det kommer bli så himla himla fint.
  Annars drömmer jag om att åka till Island, Costa Rica, USA, Bhutan, Nya Zeeland och cirka alla andra länder jag inte varit i ännu. Resor är verkligen världens bästa grej<3

  Elina 2015-11-11 14:37:02 http://glitternirvana.tumblr.com
  Svara
 • åh, grekland är verkligen så fint! har varit där men skulle vilja båtluffa runt på lite olika öar.
  annars så vill jag resa till usa, island, scottland och brasilien.

  linda 2015-11-11 14:32:23
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!