EN SÖNDAG SÅ SOM SÖNDAGAR SKA VARA

DSC_1974

Hej det är jag! Såhär såg jag ut i söndags. Efter lite piff om jag ska vara ärlig – mitt bakisfejs var inte så smickrande. När jag vaknade sträckte jag ut armen, tog upp telefonen, kisade mot skärmen och sms:ade Vicky:

IMG_7531DSC_1902

Och så bestämde vi träff på Eddie’s Café på Divisadero. Vi kom gående från varsitt håll precis samtidigt, och jag tänkte på hur fint det hade varit att se våra gps-prickar förflytta sig mot varandra, från varsin sida av stan.

DSC_1903

Hej hej Vicky!

DSC_1915

På Eddie’s serverar typisk amerikansk soul food. Jag beställde en omelett och grits, som är en mannagrynsaktig gröt gjord på majsmjöl. Mycket bra bakismat pga det smakar liksom precis som en tror att det ska smaka.

DSC_1909

Och så drack vi kaffe ur omaka koppar och pratade om föräldrar, psykisk ohälsa och skrivandet.

DSC_1918

Vi fick in notan innan vi ens hade ätit hälften av våra portioner vilket talade sitt tydliga språk (dvs snabb rullians), så efter någon timme gick vi ut i söndagssolen igen. Vi gick igenom en farmers market och provsmakade körsbärstomater som såg ut som juveler och torkade persikor som smakade hur sött som helst.

DSC_1923

och Kaliforniska jordgubbar.

DSC_1925

Och så gick vi och pratade om huruvida SF är en bättre vegostad än Stockholm (när det kommer till fejkkött – ja, när det kommer till andra vegoalternativ vill jag hävda nej). Och mitt i diskussionen såg vi någon som hade varit *galen* och taggat ”vegan” i marken.

DSC_1928

Vi gick upp för backar.

DSC_1932

Och ner för backar.

DSC_1938

Tills vi kom till Castro. Denna dag var så jäkla varm förövrigt. Svettades i skjorta och jeans.

DSC_1949

Vi passerade Dolores Park som är den hipstrigaste parken i hela SF. Där är det alltid fullt av folk på helgerna som jonglerar/picknickar/leker med sina hundar/dricker öl/röker weed/raggar.

DSC_1952

Jag glodde på alla gulliga bebisar och Vicky glodde på alla gulliga hundar. Hon utbrast ”iiih!” när hon såg denna och var tvungen att attackklappa.

DSC_1956

Gick förbi Women’s building som är så pangfin. ”The Women’s Building is a safe place focused on women’s issues. Here everyone can come together and find their own confidence and strength. We offer everyone the tools and resources to create better lives for themselves, their family and their community.”

DSC_1966

Vi styrde stegen mot Stuff, som är en asstor vintagebutik fylld av möbler som jag hade köpt om jag vore en rik San Francisco-bo.

DSC_1964

Allt där är fint nästan.

DSC_1962

Exempelvis den där i jeansjacka.

DSC_1971

Sen promenerade jag hem och höll på att smälta ihop i en liten pöl. Hejdå Vicky! Hejdå bloggen ses i morgon!

Translation: My Sunday included brunch with Vicky at Eddie’s Café, a walk around Castro and Valencia and a visit to the vintage shop Stuff. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • åh bästa Vicky! älskar hennes ”iihh” när hon ser söta hundar, eller små djur i allmänhet. total lycka liksom. och så fint du har fångat henne på bild!

  Wilda 2015-11-27 22:24:30 http://reaktionista.wordpress.com
  Svara
 • gu va mysigt! <3

  chrissy 2015-11-27 09:58:00 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara
 • ÅH det är så fint att följa dig i SF, och jag längtar så tillbaka till min smekmånad i Kali. Jag vill bara se mer mer mer! Älsk på dina uppdateringar <3

  made by mary 2015-11-26 15:32:49 http://www.madebymary.se
  Svara
 • Av nån anledning får jag för mig att Vickys röst är lite hes o rasslig… Stämmer det? Vet att det är konstigt men fick bara den känslan…

  veronica 2015-11-25 00:44:49
  Svara
  • Svar på veronicas kommentar.

   haha hej, vicky här — långt ifrån! här finns några vloggar där jag babblar. har riktigt ljus och ettrig röst! https://www.youtube.com/channel/UCXM5hHt3zwhBJ7ZZ6zBai8Q. kram!

   Vicky 2015-11-25 02:52:02 http://vickys.se/
   Svara
 • hej, fina du.
  vet att du har stort litteraturintresse, men visst stämmer det att det även delas av din farmor? försöker nämligen spåna idéer till julklappar och böcker är ju bland det finaste och roligaste man kan få. vill nämligen ge min egen farmor en bok, men vet inte vilken. har verkligen ingen idé över huvudtaget! tänkte om du kanske kunde komma med något grymt förslag?
  tack snälla.

  hilda 2015-11-25 00:25:10
  Svara
 • Hej Flora!
  Tack för en fantastisk blogg, min absoluta favorit!
  När jag såg Women’s Building så kom jag på att jag var tvungen att tipsa om caféet Tartine som ligger lite längre ner på samma gata (om jag minns det rätt) som säljer FANTASTISKT surdegsbröd o croissants + bra kaffe! Tips, tips, tips!!

  Amanda 2015-11-24 23:58:25
  Svara
 • så fint att ni hänger med varann, hon verkar också va en riktig *pangbrutta* :)

  ISA 2015-11-24 23:49:23 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Idag då jag satt i kollektivtrafiken kom jag att tänka på dig. Jag tänkte på hur glad jag är att du ALDRIG (så länge jag kan minnas i alla fall?) har skrivit något överhuvudtaget som relaterar till bantning/viktnedgång/”tänka-på-formen”-tråk. Jag är så HIMLA HIMLA HIMLA tacksam för det! Du är typ den enda jag kan tänka på som aldrig skrivit något sådant eller talat om din egen kropp i dåliga dager, eller talat om din kropp som ett slags projekt som skulle kunna ”förbättras”. (Tänker på mänskor som bara ”ska tighta till lite blabla”) Tänker att det väl är ganska allmänvanligt att man uppmanar andra att älska sina olika kroppar som de är, men att normerna istället lyser fram i hur man kommenterar sin egen kropp, oavsett hur den ser ut. Och också att du aldrig ursäktar dina jävla matval!! Det är såå jävla befriande!!!!!! Det finns många bloggar som talar för att kroppar ska få se ut på många sätt, men sedan kan det ändå slinka in någon liten kommentar, som har noterats i alla fall i min lilla ängsliga hjärna. Andra feministbloggare har t.ex. skrivit ”Om jag tränar kan jag äta vad jag vill” och ”jag har lärt mig att älska min lilla mage” då det inte finns nån jävla mage. Jag förstår självfallet att de som människor har sådana tankar, tror inte att någon av oss undgår kraven som finns på våra kroppar, men att de skriver ut det får i alla fall mig att bli lite ängsligare. Därför är jag så himla himla glad att du konsekvent är så pro kroppen utan att ha några som helst ”dolda kroppsrädslor” bakom, om du förstår vad jag menar? Hoppas att jag inte är för flummig… Hur som helst, ville bara säga att jag tycker att detta är FANTASTISKT. Jag är verkligen så glad och tacksam för att du har detta fina forum fritt från kroppshameing. TACK <3

  Evelina 2015-11-24 23:34:42
  Svara
 • Måste måse till SF!

  Emilia 2015-11-24 21:47:21 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Oj, det låter ju FÖR awesome! Att orka göra det på en bakisdag, wow!

  Mrs Müller-Sandvik 2015-11-24 20:06:27 http://juliamullersandvik.se
  Svara
 • tack för bästa söndagsstarten (och det blev en eddies-text på eftermiddagen!) puss.

  Vicky 2015-11-24 18:34:01 http://vickys.se/
  Svara
 • Älskar dina vardagsbilder! Och lagomt avis på ert väder. Mvh norrland-bo

  Fanny 2015-11-24 18:07:53 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Jag och pojkvännen har precis bokat en resa till Kalifornien i februari. Är mycket peppad! Vi kommer nog spendera minst fem dagar i San Fransisco. Var tycker du att vi ska bo? Vilka områden är najs? Är det nån idé att ha hyrbil i SF eller är det bara krångligt? Hoppas på en bra San Fransisco guide så småningom!
  Tack för en fin och alltid inspirerande blogg!

  Marie 2015-11-24 17:12:15
  Svara
 • Åh san francisco är så fint! Jag har varit där 2 gånger och båda gångerna reagerade jag på hur mycket människor det är som bor på gatan, tigger, knarkar och annan kriminalitet som vi blev varnade för. Kan ju ha att göra med att ”city” är ganska kompakt, men det kändes som det var mer än i andra amerikanska städer jag besökt. Är det något du reagerat på?

  Madeleine 2015-11-24 15:17:50
  Svara
 • Alltså sista bilden på Vicky, så snygg!

  Sandra Hjort 2015-11-24 14:38:33
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!