Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FRÅGOR & SVAR #30 – FOTOTIPS & BÄSTA OMRÅDET I SAN FRANCISCO

DSC_3258

Hej flora! Hoppas du trivs i San Fransisco :) Blir så sugen på att åka till USA när jag löser din blogg! Funderar lite på dana, om hon kan prata eller förstå lite svenska? Försöker du lära henne lite? Kram!

Dana pluggade på SFI när hon bodde i Sverige så hon pratar en del svenska! Vi borde nog prata mer men det är så lätt att hoppa över till engelska… Jag ska bli bättre på att träna svenska med henne! Såhär kan en sms-konversation mellan oss se ut (jag i blått och hon i grått):

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 22.01.31

Hej Flora! Du har/tar så otroliga fina och athleticska bilder! Vad använder du för kamera och vad använder du för filter? älskar din blogg, podcast och instagram. x

Hej! Hihi athleticska. Fint. Jag fotar med Nikon D750 + Nikkor 50 mm f/1.4 (här har jag skrivit om hur jag tänker när jag fotar). Alla instagrambilder är tagna med min iphone 6 och jag redigerar dem i VSCO CAM, främst med filtret F5. Här visar jag på ett ungefär hur jag redigerar mina mobilbilder. Tack för all pepp!!

Vadå ”lyssnade på klassisk musik ur radion (who am I)”? Klassisk musik är fan det bästa som finns, don’t discriminate please! Den genren är nog föraktad som den är.

Alltså haha gud jag menade bara att det är så olikt mig att lyssna på det?? Inget förakt alls!

Åh vad myyyys allt ser ut!!! Undrar bara om ni ofta blev leggade när ni typ drack drinkar på restauranger osv? ska till NY i sommar med familj/släkt och är flera som är typ 19-20… vill ju kunna dricka bottomless mimosas med dom liksom!! tack för tips iaf :)))

Jag blir leggad typ nio av tio gånger här i USA, så det kan nog bli svårt det där… Men försök vetja! På restaurang brukar det vara lite lättare.

Hej! Får jag fråga var Yrsa färgar sitt hår? Snygg färg!

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 21.57.16

Ganska fint:’) hur träffades ni? (Yrsa och jag)

Vi är båda kompisar med Jaana, så det var typ genom henne! Men också för att vi började chatta om skrivarkurser (Yrsa ansökte till Jakobsbergs folkhögskola som jag hade gått, och behövde råd). Den 15 januari 2015 träffades vi över en kaffe, sedan började vi skrivhänga och sedan ickeskrivhänga och på den vägen är det!

Hej Flora! Jag och pojkvännen har precis bokat en resa till Kalifornien i februari. Är mycket peppad! Vi kommer nog spendera minst fem dagar i San Fransisco. Var tycker du att vi ska bo? Vilka områden är najs? Är det nån idé att ha hyrbil i SF eller är det bara krångligt? Hoppas på en bra San Fransisco guide så småningom! Tack för en fin och alltid inspirerande blogg!

Hej där! Åh gud vad NICE. Jag kommer garanterat skriva ihop en SF-guide i januari, så spana efter den. När ni är i SF behöver ni inte ha en bil, men om ni vill åka utanför (typ hajka) så är det ju nice. Jag skulle bo i Mission eller Castro, alternativt Pacific Heights eller Haight! Kram och tack för att du läser.

Åh San Francisco är så fint! Jag har varit där 2 gånger och båda gångerna reagerade jag på hur mycket människor det är som bor på gatan, tigger, knarkar och annan kriminalitet som vi blev varnade för. Kan ju ha att göra med att ”city” är ganska kompakt, men det kändes som det var mer än i andra amerikanska städer jag besökt. Är det något du reagerat på?

Ja, det är så otroligt sorgligt hur många som är hemlösa här. Folk tältar på gatan och i parker, knarkar öppet och ligger däckade mitt på trottoarerna. Speciellt i kvarteret Tenderloin. Hyrorna i innerstan har gått upp till 40 000 kr (!!!) pga många flashiga och välbetalda techföretag (Google, Twitter, Airbnb osv) betalar sina anställdas hyror (alternativt betalar ut svinhöga löner). Detta skapar förstås enorma klyftor i samhället. Jag har även hört att många hemlösa dras till Kalifornien för att det är varmare att bo utomhus här, men jag vet såklart inte säkert. Det sociala skyddsnätet i USA är i alla fall katastrof. De tar inte hand om sina psykiskt sjuka, och är du fattig och blir sjuk så sitter du i skiten. Det är inte klokt.

DSC_6726

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Flora! Jag undrar hur du och Felix gör för att klara av att vara ifrån varandra så länge? Min pojkvän ska åka bort i tre månader snart och jag undrar hur man på bästa sätt ska klara sig igenom en sån tid. Detta kanske mest är en fråga till Felix egentligen eftersom jag blir kvar i Sverige precis som han. Jag menar, du får ju en helt annan typ av vardag där allt är helt nytt och medan Felix liksom är kvar i samma land, samma lägenhet och samma vardag fast utan dig. Tänker mig att tomrummet kanske märks mer när man är kvar hemma? Eller jag är rädd för det i alla fall. Undrar därför vad han, och du också för den delen, har för knep för att det ska kännas lite lättare? Kramis.

  Matilda 2015-11-29 18:07:56
  Svara
 • Tips ang hemlöshet i San fransisco –> läs Righteous Dopefiend. En antropolog som hängde med knarkare på gatan där ca 10 år och berättar om deras liv. Dessutom har en fotograf tagit massa starka bilder på dessa personer. Kanske inte det mest lättlästa, men garanterat välgjort och väldigt gripande!

  Clara 2015-11-28 16:23:48
  Svara
 • Hej hallå! Här kommer en liten fundering/problem: jag, 19 år, är ihop med en kille (A) sen ett år. Nu har jag börjat på en ny skola och träffat många nya människor. Där finns en kille (B) som jag lärt känna och som för ett par veckor sedan helt plötsligt förkunnade att han är kär i mig. Jag har också känt något för honom och plötsligt blev jag liksom kär i honom, sen han sa att han var kär i mig. Jag och min pojkvän (A) har haft det sjukt problematiskt på senaste tiden, bråkat mycket och jag är bara allmänt otänd på honom, men känner mig fortfarande beroende av honom och skulle mista min allra bästa vän om vi gjorde slut. För några dagar sen hånglade jag och B. Detta har jag inte berättat för A. Hur fan gör man! Älskar när du bara typ delar med dig lite av dina tankar kring såna här grejer så vore så underbart om du kunde det nu med. ////osäker tjej_96

  Julia 2015-11-28 14:25:11
  Svara
 • Intressant det du skriver om SF! Bor i Dublin, Irland och exakt samma sak hander har ): Samma amerikanska foretag som drar upp hyran i hela staden, familjer som blir hemlosa, ingen tar hand om folk som hamnat fel etc. Narmare sverige an man tror. Efter att ha bott utomlands inser man verkligen hur sjukt bra sverige ar nar det galler att ta hand om folk. Saklart finns rum for forbattring vid alla fronter, men i jamforelse herregud, sverige ar rena rama paradiset.

  Emma 2015-11-28 12:42:27
  Svara
 • Hej flora! Här kommer en fråga som absolut inte har någonting med detta inlägg att göra. Jag skulle behöva tips på restauranger i främst Vasastan, men också i andra delar av Stockholm. Födelsedagsfirande i vår kära huvudstad står på schemat, så tips mottages med tacksamhet. Ha det gott! /Linn

  Linn 2015-11-28 10:59:43
  Svara
 • Det höga antalet hemlösa i San Fran beror också på att Ronald Reagan, guvernör i Kalifornien under 60-70-talen, valde att stänga ner en hel rad ”mental institutions”, vilket ledde till att dessa patienter hamnade på gatan utan någon som helst tillsyn och vård. Väldigt sorgligt.

  lina 2015-11-28 10:55:38
  Svara
 • I didn’t know so far that there so many people without a home … This is really bad.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-11-28 10:01:09 http://Www.dressedwithsoul.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!