HEJ HEJ HALLÅ

DSC_2614 flora

Hej det är jag. Ville mest bara kika in och säga HEJ. Kom precis hem efter att ha druckit X antal öl med Kajsan och ska snart stupa i säng. Såhär såg jag ut för fem minuter sedan när hon fotade mig när jag försökte facetimea med Felix. Men han satt i ett möte :(((

Nåväl. Det är fredag vilket är mycket ägigt. Vi ska kanske hajka idag. Kanske öla. Kanske titta på Kobra och göra ingenting alls. Vi får väl se. Så länge tycker jag att ni ska spana in våra Creativeartiklar från de två senaste veckorna:

creative december

1. Krönika: Det finns inget heroiskt att lida i tysthet
Lovisa Palmqvist skriver en text om att våga söka hjälp när allt känns åt helvete.

2. En julkalender med makt
Om det är någon julkalender som du ska följa i år är det Maktsalongens feministiska kalender om makt. Vi tog ett snack med Molly Brundin på Maktsalongen för att få reda på lite mer.

3. Illustratören Freja Istemo gör konst av citat från vegoskeptiker
Hur ställer sig egentligen folk till att äta kött? Illustratören Freja Istemo har samlat på sig citat från ett gäng vegoskeptiker.

4. Månadens spellista
Den här månaden vill vi tipsa om den ganska novemberperfekta spellistan Lost in the Woods. Det är ungefär som om allt melankoliskt och sorgesamt är samlat på en plats och lite som att villa bort sig i en mörk saga. Ganska perfekt att ha i hörlurarna när du skapar, skriver eller måste plugga hårt till något knivigt.

5. Så gör du ditt alldeles egna läppbalsam
Häromdagen rörde jag ihop en sats med läppbalsam till frukost. För det tyckte jag var rimligt. Jag är en hopplöst narig person så här års så det var lite av en akut räddningsåtgärd. Du vet när ens läppar börjar spricka i mungiporna. Då vet en att det är dags. Och vad lätt det var, och bra blev det! Jättebra!

6. Soulartisten Brigit Bidder drivs av frigörelse
Vi är lite extra förtjusta i Birigit Bidders storslagna och melodiösa indiesoul. Nästa veckan är hon förband till Bob Hund på Debaser Strand och vi bestämde oss för att ta oss lite längre in i Birgits huvud.

7. Årets mest inspirerande julkalender – en DIY för varje dag
Du har väl inte missat den grymma julkalendern som Sandra Hjort presenterar på sin blogg under december? För att avrunda 2015 på bästa sätt presenterar hon tillsammans med Monthly Makers en adventskalender som innehåller ett roligt DIY-projekt per dag från första advent, fram till jul. 

Skärmavbild 2015-12-04 kl. 10.48.40

8. Och! Mina fem tips för att bli en bättre frilansare.

Hoppas ni får en festlig fredag!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!