TORSDAGEN DÅ DET REGNADE

Processed with VSCOcam with e5 preset

Torsdagen förra veckan började med att jag och Kajsa åt smoothie framför julkalendern och dog lite över hur gullig Cleo är. Denna artikel sätter ord på det.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Sedan tog vi bussen till Hayes Valley, som är ett väldigt fint snobbhipstrigt kvarter fullt av butiker som säljer Acnekläder, strumpor för 30 dollar paret och leksaksaffärer med pussel och gosedjur i lugna färgskalor.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Vi tittade snällt i alla butiker men det regnade så mycket så efter någon timme fick vi nog.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Då gick vi till Ananda Fuara som är en helvegansk restaurang där personalen är klädda i något som liknar sjukhusscrubs och hela stället känns väldigt ~zen~. Vi beställde varsin smarri vegorätt och sedan delade vi på en sötpotatiskaka med pekannötter till efterrätt. Omg you guys, den var så himla god. Tänk er en morotskaka men med riven sötpotatis istället.

Processed with VSCOcam with e5 preset Processed with VSCOcam with e5 preset

Sen promenerade vi genom Financial District och hukade för regnet.

Processed with VSCOcam with e1 preset

Varpå vi hamnade i Chinatown. Jag gillar verkligen hur de olika kulturerna och nationaliteterna har sina egna områden här, både i SF och NYC. I Sverige pushar vi så mycket för att ”försvenska” människor som kommer från utlandet, men varför inte låta fler kulturer ta plats? Mycket irri på detta fenomen.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Klada :) Vi fingrade på små kinesiska souvenirer, köpte en kortlek, drack Boba och promenerade gatan fram arm i arm.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Till sist hamnade vi i North Beach, som är San Franciscos Little Italy. Little Italy är förresten mitt favoritord nu för tiden. Smaka på det bara. Little Italy. Det bara rullar på tungan.

IMG_8449

Kyparen serverade kaffe ”as dark as my soul” och Kajsa drack kanske tre koppar te. Vi spelade vändtia och stress och dam och till sist poker med läkerol som spelmarker. Jag vann trots att jag var nybörjare.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Vilket inte var så poppis.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Sen promenerade vi tillbaka till busstationen, förbi italienska tavernor.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Och spanade på vackra byggnader, innan vi åt middag med Froste och Dana. Sen tog vi en uber till Mission för att MINGLA.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Dock inte så bra mingeldag för vi var typ de enda kunderna. Men det var lika bra för vi hade det så himla himla fint Kajsa och jag. Pratade om vad som gör oss lyckliga och om vår vänskap och stirrade in i varandras ögon och sa JAG ÄLSKAR DIG. Den här bilden är för övrigt tagen i en soffa som stod mitt på trottoaren, bara sådär.

Slut på torsdag!

 

LÄS ÄVEN:

KAJSA! PALMER! LAND’S END! SKÅL FÖR ETT ÅR AV NÄRA VÄNSKAP!
DJUNGELPARK & KAJSA & GODASTE VEGOMATEN
KATTYOGA OCH LEOPARDHIMMEL

 

Translation: On Thursday, Kajsa and I went to Hayes Valley to browse through some fancy hipster stores, then we had lunch at the vegan restaurant Ananda Fuara before walking through Financial District and China Town. We played poker with breath mints as game chips and drank coffee as dark as my soul. Then we had dinner with Froste and Dana and went to Mission to have a couple of drinks. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Självklart är det bra att låta fler kulturer ta plats – men jag förstår inte varför china town eller andra kvarter baserade på land/religion skulle vara bra? Har bott utomlands i snart två år – både nära muslimska och judiska kvarter. Det blir mer en ”vi och dom” känsla, och jag har alltid tyckt att människorna som bor i dessa kvarter undviker personer som inte tillhör deras ”grupp”. Det finns säkert flera skäl bakom detta – men när dom har chansen att undvika alla som tänker och tycker olika för att dom har tillgång till allt nödvändigt inom sitt egna område, av personer som är väldigt lika dom själva, upplever jag bara att dom blir mer isolerade från övriga samhället och att en trångsynthet skapas – från båda håll.

  fanny 2015-12-14 19:20:06
  Svara
 • vad bra att ni gick till ananda fuara, tänkte säga till dig om det! har aldrig varit där men verkar ju vara bra. men kommer nu aldrig våga gå dit pga tindermatchat med en som jobbar där HEHE

  Vicky 2015-12-14 04:12:08 http://vickys.se/
  Svara
 • HUR uttalar du Little Italy? amerikanskt eller brittiskt kram

  sara 2015-12-13 23:07:37 http://piratn.blo.gg
  Svara
 • Flora! Du måste äta på den italienska Tvernan med det schackrutiga golvet som du visar på en vild ovan! Såååå fantastiskt god mat, bland det bästa jag åt när jag var i San Fran!

  Amanda 2015-12-13 12:06:52
  Svara
 • flora, jeg elsker din blog og glæder mig så meget til hvert nyt indlæg!
  du er så god til at sætte pris på alle de små ting i livet :)

  rebecca 2015-12-13 00:47:48
  Svara
 • hur kan man ens få en regnig dag så fin? lär mig!!

  ISA 2015-12-12 23:54:50 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • If you listen to the latest episode of 99 % invisible you might want to reconsider your conception of China Town as authentic and un-americanized, though I do share the sentiment that we too often force minorities to loose their culture in order to be absorbed and accepted by the mainstream. Here’s a link to the podcast: http://99percentinvisible.org/episode/pagodas-dragon-gates/

  A 2015-12-12 18:16:47
  Svara
 • Hej Flora! Du är grym, din blogg är grym och därför borde dina läsare också vara det. Kan inte du göra ett häng/brevväns-inlägg snart igen? Det vore topp!

  linnea 2015-12-12 17:17:43
  Svara
 • vill bara tipsa om City Lights bookstore (du kanske redan vet om denna, men men) som ligger precis i korsningen mellan Broadway och Columbus Avenue! min absolut bästa bokhandel i tre våningar med knarrande trägolv och huuur mycket spännande böcker som helst!

  Hanna 2015-12-12 16:02:13
  Svara
 • cleo <3333

  Elina 2015-12-12 14:30:05 http://glitternirvana.tumblr.com
  Svara
 • åh cleo är julkalenderns fröjd <3 älskar för övrigt de olika fonten på caféfönstret i Lt Italy, så mysiga!!!

  Linnea 2015-12-12 10:18:10 http://peasandunderstanding.wordpress.com
  Svara
 • För att ”försvenska” är ett sätt att integrera folk i samhället.

  Elin 2015-12-12 08:58:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!