FYLLEMISSTAG: MIN KOMPIS LÅG DÄCKAD BREDVID NÄR JAG KYSSTE HENNES STOREBROR

fyllemisstag bild

Fyllemisstag. Hur många har jag inte gjort genom åren?

Jag tänker på gången pappa hittade mig hopsjunken i tvättstugan. Det var första gången han såg mig full. Jag var tretton. Jag minns hur han skakade på huvudet, backade bakåt och sa: Nej nej nej det är inte sant. Hur han frågade mig vad jag hade druckit och jag kom med bortförklaringar och han sa: Sluta skrik, jag hör dig. Och jag trodde att jag hade viskat.

Jag tänker på gången då jag vaknade upp med trasiga jeans och skrubbsår på knäna utan att minnas hur jag fått dem.

Jag tänker på gången då Felix fick tvätta mitt hår för att jag omöjligt kunde göra det själv. Hur jag satt på duschgolvet med armarna om knäna och vaggade fram och tillbaka medan han schamponerade mig.

Jag tänker på gången då vi var tretton och tittade på The Shining. Vi blev så fulla att vi knappt kunde ta oss upp för den knarrande trappan. Min kompis låg däckad bredvid när jag kysste hennes storebror.

Jag tänker på gången då jag var femton och åkte moppe. Jag minns hur de vita strecken gick ihop och blev till ett. Jag väste mellan tänderna när en polisbil körde mot oss, för vi var tre stycken på samma moppe och ingen av oss hade hjälm.

Jag tänker på gången då jag vaknade upp med huvudvärk och en känsla av att något var fel. Hur kuddfodralet var svart av mascara. Hur han tittade på mig och sa att jag hade gråtit flera timmar i natt och gång på gång frågat om han verkligen älskade mig.

Jag tänker på gången vi badade vid Bergsundstrand efter klubbens stängning och en bekant till mig sa: När vi var tonåringar och fyllebadade så drunknade min kompis.

Alkohol har fuckat upp så många gånger. Idag kan jag kontrollera mitt alkoholintag. Inte alltid – det är fortfarande lynnigt – men oftast. Jag vet hur mycket jag tål. Men tonåringar vet inte det, de har fan ingen aning. 64 procent av alla 16-åringar som dricker skulle avstå om de inte fick alkohol från någon de känner. Så om ditt syskon frågar dig om du kan köpa ut i jul eller på nyårsafton – säg nej.

Dela med dig av din historia på instagramkontot @fyllemisstag eller genom att maila [email protected].

Inlägget är ett samarbete med Systembolaget.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • I’m lucky enough to not have problems with alcohol and most of the time I have a little voice inside my head that tells me when it’s getting too dangerous for me and let me stop. But sometimes I have not listened to that voice and made bad choices. Everyone makes mistakes. I hope you have a lovely Christmas! :) x

  Daria 2015-12-17 11:34:21 http://www.dotdaria.com
  Svara
 • Så bra samarbete!!!

  Hanna 2015-12-17 09:18:43
  Svara
 • Fantastiskt att någon som du Flora, som har en så stor plattform, tar upp ämnet alkohol och skriver om det såhär öppet!

  Emma 2015-12-17 08:28:16
  Svara
 • I’m asking myself so often why it is necessary to drink alcohol. Personally I stopped drinking alcohol a few years ago and I know for sure my life is now much better.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2015-12-17 08:17:57 http://www.dressedwithsoul.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!