NÄR VI VANDRADE I BIG SUR – PT. 1

Så himla knäppt och fint att vara tillbaka i Stockholm igen. Sova i lakanen som jag valt ut, tvätta håret med mitt vanliga schampo, köpa Oatly på Ica och kolla rean på Cos. Och hångla med min person <3333

P1180100

Men mer om det senare, nu tittar vi på hur min nyårshelg såg ut. Den 29 december ställde vi klockan på 06.00 och stuvade in oss i bilen. Sedan körde vi söderut medan solen sträckte på sig i horisonten.

P1180102

Vi stannade till på Happy Girl Kitchen i Monterey för att äta frukost och kolla karta.

P1180104

Fröbröd (sånt här!) med avo, morötter och asmycket svartpeppar. Plus fruktsallad och mandelmjölkscappuccino. YAS.

P1180117

Sedan åkte vi vidare längs med kusten. Alltså JÄVLAR I HAVET vad den här staten är vacker. Kan inte få nog.

P1180119

Skulle kunna stå där och glo hur. Länge. Som. Helst.

P1180123P1180129

Fotade dessa gulliga som sa ”your blog readers will think that we kiss each other all the time”. Och jag ba jepp.

P1180131

ÄLSKAROM.

P1180133

Att köra längs med highway 1 är obligatoriskt om ni någonsin befinner er i Cali. Så att ni vet.

Processed with VSCOcam with e2 preset

Någon timme senare befann vi oss vid Big Sur Station. Vi skulle tälta tre nätter så vi bar väskor fulla med trail mix, vattenrenare, tält, skavsårsplåster och annat nödvändigt.

P1180143

Froste pluggade till fjäll- och vildmarksledare för några år sedan så han är proffs.

Processed with VSCOcam with e2 preset

Vi gick uppför asbranta backar och nerför zickzackande stigar.

P1180149

När vi kom fram till Sykes, där vi skulle tälta, höll solen på att gå ner. Det var så förbannat kallt. Minusgrader på natten, kolsvart redan kl 18.00 och dessutom eldförbud. Plus rätt mycket folk vilket var lite ofeeling. Men dödsvackert såklart!

P1180145

DOCK är Sykes känt för att ha hot springs (snarare warm springs – det var inte riiiiktigt så varmt som vi hade velat), dvs naturligt varma källor. Så vi badade flera gånger om för att utstå kylan. Det funkade nästan men alltså våra fingrar och tår var isbitar halva vandringen.

Processed with VSCOcam with e2 preset

Trots att jag hade en triljard lager kläder så sov jag dåligt pga kylan, så när det äntligen blev morgon så var jag en lycklig mänska.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Efter ett morgondopp i den varma källan (skakade så mycket innan jag klev ner) så lagade vi havregrynsgröt på gasköket. Mat smakar 100 gånger godare i vildmarken om ni inte visste det. Obs att Dana dricker kaffe ur en konservburk instoppad i en strumpa (för värmeisolering) på den här bilden.

IMG_9498

och sedan tog vi en dagstur uppför kullarna. Stannade till bland redwoodträden och pratade om vad som är viktigast för oss här i livet, om förväntan på framtiden och huruvida det är möjligt att bo både i Sverige och Kalifornien (en fråga vi inte kunde få bukt på).

Vi lagade spaghetti med vegofärs till middag och campade på samma plats en natt till. När jag inte kunde somna (pga kylan) så tänkte jag på faktumet att jag skulle återförenas med Felix några dagar senare, men då blev jag ännu piggare. Var så till mig att jag inte kunde hålla ögonen stängda.

 Translation: Froste, Dana and I went on a backpacking trip in Big Sur/Ventana Wilderness. It was freezing cold but sooo beautiful. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Alltså så sjuuuukt fint. Jag har typ aldrig direkt haft någon jätteinspiration eller lust att åka till USA, men nu blir jag bara ”måste dit” direkt. Galet fint!

  LisaMarie 2016-01-10 16:23:45 http://lisamariesvarld.blogg.se
  Svara
 • Så fint! Fryser dock bara av tanken på hur mycket ni frös, haha. Men det ser ut som att det var värt det :)

  Nike 2016-01-07 17:06:37 http://nouw.com/nikelinds
  Svara
 • Boktips! Gudarna av Elin Cullhed. En precis nuytgiven roman för unga vuxna. Handlar om feminism, hämd och att växa upp. Så här står det om den:
  ”Vi är Bita, Lilly och Jane. Den här boken handlar inte om att någons mamma dör. Den handlar inte om kärlek mellan två ungdomar som har cancer. Den handlar inte om another kille som är kär. Den här boken handlar om oss.”
  Den har liknats vid Fucking Åhmål och Moa Martisson författarskap. Läs, ba!

  Sara 2016-01-07 16:49:31
  Svara
 • Hej Flora! Jag undrar hur det egentligen ”blev sen” med din hy efter Acnatac? Är det liksom meningen att acnen ska vara borta *forever* efter att man använt det? Skulle gärna veta hur din hud är nu? då jag själv har bokat tid till läkare för att bli av med acnen jag haft flera år. Tack<3

  Evelina 2016-01-07 13:38:50
  Svara
 • så vackert!

  Emilia 2016-01-07 12:17:59 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Ser heilt fantastisk ut!

  Synnøve 2016-01-07 12:10:55 http://itadakimat.com
  Svara
 • Åh Flora, kan du inte ha ett brevvän/hitta-nya-kompisar-inlägg snart? Flyttar snart till andra sidan jordklotet och jag tänker att flera kanske är i samma sits med nya året! Välkommen hem till Sverige förresten <3

  Carro 2016-01-07 11:03:04
  Svara
 • USCH vad sugen jag blir på att vandra. SUPERSUGEN.

  Julia 2016-01-07 11:00:53
  Svara
 • Underbara bilder! Fattar jobbigt med kylan när man ska tälta, men låter som att det överlag var väldigt fin vandring ändå :) Har en liten fråga, ser på första bilden att du ha på dig vanliga gympadojor. Hur tycker du det fungerade? Fick du ont i fötterna eller var det svårt att gå på underlaget? Jag har ett par vandringskängor men vet inte om jag vill packa ner dem och släpa runt på för att bara vandra cirka 2 dagar! Pratar helt hypotetiskt då resan till kalifoniern inte är bokad med planen är att åka dit nästa jullov, hehe spara måste man länge som student ;)

  Emilia 2016-01-07 09:34:41 http://themountainsound.blogspot.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!