Hej hörni. Jag råkar fortfarande prata engelska ibland och har försökt tända lampan på fel ställe (dvs på väggar motsvarande min bostad i SF), men det är nästan läskigt hur snabbt jag vänjer mig vid att vara hemma. Att möta Felix vid porten på tisdagskvällen var så skakigt och pirrigt och surrealistiskt och nervöst. Återförening är det finaste jag vet.
I onsdags klev vi upp, vadade igenom havet av smutskläder och utspridda plagg från min resväska och dukade fram finfrukost. Fruktsallad och avokadomacka för mig,
Och ostmacka för honom. Plus julklappar!
Här är han! Så jävla fint att få skeda igen, trängas i köket igen, duscha tillsammans igen och stanna uppe till sent för att PRATA. Har längtat efter det.
Sedan pälsade vi på oss och gick ut i SOLEN och GLITTRET. Jag bar kängor från Dr Martens, jeans, väska och jacka från Monki, halsduk och mössa från Dr Denim. Och Felix gamla vantar.
Äkta Stockholmsvy.
Allt var liksom spännande. Snön. Butikerna. Kaffet.
Vi provade kläder och köpte lyxig duschtvål och så gick vi förbi spårvagnen som fick mig att tänka på Fröken Frimans krig (som ni måste se om ni inte gjort det än).
Hej!
Solen gick ner 15.30 för det gör den tydligen i det här landet, så då begav vi oss mot Vasastan igen. Vi gick och handlade veganska grejor, typ sojafärs och havremjölk och popcorn, och sedan traskade vi hemåt.
Och så lagade vi Oumph! med blomkålspuré efter det här receptet av Malin. Oumph! är veganskt sojaprotein (finns i frysdisken på min Ica) vars konsistens veeerkligen liknar grillad kyckling. Jag tror inte ens att köttätare skulle märka att det är en vegansk produkt? 250 gram kostar 49 kr, och jag räknade ut att hela maträtten gick på 100 kr, och den räcker till tre eller fyra portioner. Ändå bra pris tycker jag! Nästa gång tänker jag tillsätta muskotnöt i purén och någon slags liquid smoke-sås i Oumphen.
Resten av kvällen tillbringades i horisontellt läge med en Coppolafilm och mitt huvud på hans bröst.
Translation: My first day in Sweden this year. Felix and I exchanged christmas gifts and had a really nice breakfast, and then we spent the day strolling around the streets of Stockholm. We had Oumph! (vegan soy protein) for dinner and that’s that. So happy to be with him again.
Alltså kära nån. Så mycket bra veganmat! Jag älskar Oumph! Och blomkålsmos, fy fasen.
Välkommen tillbaka! Ska bli mysigt att läsa om vad du hittar på i vinter-Stockholm :)
asså utsikten i er lägga är ju helt amazeballs!! haha blir nästan rörd när jag får se er tillsammans igen vilket är sjukt eftersom jag inte känner er men haha ja det är ju härligt iallafall!
Så jävla fint!
åh att komma HEM är ju bland det finaste. Uppskattar allt till max<3
Vad fint! Känner så igen mig i det du skrev om att ALLT var spännande på nåt vis, prick så kändes det när jag flyttade tillbaka till min hemstad efter ett år utomlands.
Åh, jag är typ kär i eran kärlek<3 Så himla fint!
Alltså Flora, jag har älskat att få följa med på dina äventyr i sf men jag blev så rörd av det här inlägget. Känns jättefint att du är hemma i Sverige igen!
Men har du provat pulled oumph?! Den är redan smaksatt med någon BBQ-aktig sås så man behöver inte tillsätta ngt själv, bara stek den på låg värme. Såå gott!!
så pepp på att prova! tack!