FÖRSTA STOCKHOLMSDAGEN 2016

DSC_3165

Hej hörni. Jag råkar fortfarande prata engelska ibland och har försökt tända lampan på fel ställe (dvs på väggar motsvarande min bostad i SF), men det är nästan läskigt hur snabbt jag vänjer mig vid att vara hemma. Att möta Felix vid porten på tisdagskvällen var så skakigt och pirrigt och surrealistiskt och nervöst. Återförening är det finaste jag vet.

DSC_3157

I onsdags klev vi upp, vadade igenom havet av smutskläder och utspridda plagg från min resväska och dukade fram finfrukost. Fruktsallad och avokadomacka för mig,

DSC_3161

Och ostmacka för honom. Plus julklappar!

DSC_3182

Här är han! Så jävla fint att få skeda igen, trängas i köket igen, duscha tillsammans igen och stanna uppe till sent för att PRATA. Har längtat efter det.

Flora Wiström - flora.metromode.se

Sedan pälsade vi på oss och gick ut i SOLEN och GLITTRET. Jag bar kängor från Dr Martens, jeans, väska och jacka från Monki, halsduk och mössa från Dr Denim. Och Felix gamla vantar.

P1180174

Äkta Stockholmsvy.

P1180182

Allt var liksom spännande. Snön. Butikerna. Kaffet.

P1180188

Vi provade kläder och köpte lyxig duschtvål och så gick vi förbi spårvagnen som fick mig att tänka på Fröken Frimans krig (som ni måste se om ni inte gjort det än).

Flora Wiström - flora.metromode.se

Hej!

P1180200

Solen gick ner 15.30 för det gör den tydligen i det här landet, så då begav vi oss mot Vasastan igen. Vi gick och handlade veganska grejor, typ sojafärs och havremjölk och popcorn, och sedan traskade vi hemåt.

Oumph! med blomkålspuré - flora.metromode.se

Och så lagade vi Oumph! med blomkålspuré efter det här receptet av Malin. Oumph! är veganskt sojaprotein (finns i frysdisken på min Ica) vars konsistens veeerkligen liknar grillad kyckling. Jag tror inte ens att köttätare skulle märka att det är en vegansk produkt? 250 gram kostar 49 kr, och jag räknade ut att hela maträtten gick på 100 kr, och den räcker till tre eller fyra portioner. Ändå bra pris tycker jag! Nästa gång tänker jag tillsätta muskotnöt i purén och någon slags liquid smoke-sås i Oumphen.

Resten av kvällen tillbringades i horisontellt läge med en Coppolafilm och mitt huvud på hans bröst.

Translation: My first day in Sweden this year. Felix and I exchanged christmas gifts and had a really nice breakfast, and then we spent the day strolling around the streets of Stockholm. We had Oumph! (vegan soy protein) for dinner and that’s that. So happy to be with him again. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Alltså kära nån. Så mycket bra veganmat! Jag älskar Oumph! Och blomkålsmos, fy fasen.

  rebecca 2016-01-11 18:50:23 http://www.rebeccalarsson.com
  Svara
 • Välkommen tillbaka! Ska bli mysigt att läsa om vad du hittar på i vinter-Stockholm :)

  LisaMarie 2016-01-10 14:42:25 http://lisamariesvarld.blogg.se
  Svara
 • asså utsikten i er lägga är ju helt amazeballs!! haha blir nästan rörd när jag får se er tillsammans igen vilket är sjukt eftersom jag inte känner er men haha ja det är ju härligt iallafall!

  anna 2016-01-09 19:28:09 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Så jävla fint!

  hmle 2016-01-09 11:25:02 http://respirato.blogg.se
  Svara
 • åh att komma HEM är ju bland det finaste. Uppskattar allt till max<3

  ISA 2016-01-08 23:47:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Vad fint! Känner så igen mig i det du skrev om att ALLT var spännande på nåt vis, prick så kändes det när jag flyttade tillbaka till min hemstad efter ett år utomlands.

  Kaneli 2016-01-08 13:31:11 http://spicegirl.ratat.fi
  Svara
 • Åh, jag är typ kär i eran kärlek<3 Så himla fint!

  Helen 2016-01-08 12:40:25
  Svara
 • Alltså Flora, jag har älskat att få följa med på dina äventyr i sf men jag blev så rörd av det här inlägget. Känns jättefint att du är hemma i Sverige igen!

  Sandra Hjort 2016-01-08 08:24:48
  Svara
 • Men har du provat pulled oumph?! Den är redan smaksatt med någon BBQ-aktig sås så man behöver inte tillsätta ngt själv, bara stek den på låg värme. Såå gott!!

  Tove 2016-01-08 07:32:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!