PULKAÅKNING! VEGOSKANDAL! GULLIGA KOMPISAR!

felixflora

Såhär såg jag och Felix ut min första dag i Stockholm det här året. Allt var liksom spännande. Notera Figges lugg <3

flora.metromode.se, @florawis

Vi åkte ut till Enskede för att hänga med hans småbröder. Snö och sol innebär pulka.

flora.metromode.se, @florawis

Kolla gulliga.

flora.metromode.se, @florawis

Påtal om gulliga. Bröderna Berg <3

yrsajaanaflora

Och så har jag ju hängt med dessa två. Om ett par veckor är vi i London tillsammans!

saraflora

I torsdags åt jag lunch med Sara på Pom & Flora. Hon är en jäkligt briljant person om ni inte visste det.

flora.metromode.se, @florawis

Vi åt frukost till lunch för det får en göra när en är vuxen. Jag tog chiapudding med asmycket nötsmör och frukt, plus en avokadomacka.

mother

På kvällen gick jag och Felix gick på öppningen av den nya restaurangen Mother som drivs av F12-gruppen. Melker Andersson och hans kocksquad pratade om Mothers fokus på hälsosam mat och preachade deras vegorätter.

Men av de sex rätter som serverades under kvällen så var bara en vegetarisk. Trodde vi. Senare kom det nämligen fram att den innehöll räkpasta. Alltså SERRI, hur kan kockar, när de får frågan ”är den vegetarisk”, svara ”ja” när den uppenbarligen innehåller skaldjur? Så oproffsigt. Men tack för cavan, den var god.   

flora.metromode.se, @florawis

Och så har jag haft poddmöte med dessa heta. Felix och Frida.

kaffeverket - flora.metromode.se, @florawis

Plus ätit god vegansallad på Kaffeverket. Två gånger på samma vecka till och med.

flora.metromode.se, @florawis

Och: Jag har fått blommor! Av Yrsa! För att något jäkligt stort har hänt. Jag lovar att berätta nu i veckan!

iiiiih så peppad.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Egentligen tycker jag inte den stora skandalen är att veggosar (är ocksà veggo) blir tvingade att äta kött i det här fallet, utan att det finns personer som är VÄLDIGT allergiska mot skaldjur och faktiskt riskerar att bli väldigt sjuka eller till och med dö av en allergisk chock pga ignoranta/inkompetenta kockar. En kock màste verkligen veta vad hen serverar och kunna informera personer som fràgar om detta. Livsfarligt annars. Hoppas verkligen du/ni sa till att den INTE är vegetarisk, nästa som fràgar är kanske inte veggo men allergisk.

  Kooky 2016-01-18 10:45:15
  Svara
 • NYFIKENHET!!! luggen förövrigt <3<3

  ISA 2016-01-17 23:46:13 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Många vegetarianer äter ju både kyckling och fisk så man förstår ju att det kan vara förvirrande för restauranger. :/

  daniella caspian 2016-01-17 20:40:51 http://forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • fina flora, det hade varit förbaskat fint om du någon gång under våren gjorde ett till ”hitta en resekompis”-inlägg. fantastiskt hade det varit!! kram

  Flora 2016-01-17 19:04:35
  Svara
 • Såå spent på kva som har skjedd!

  Synnøve 2016-01-17 15:01:37 http://itadakimat.com
  Svara
 • Åh kan man få veta vad vegansalladen bestod av? Så dålig matinspiration just nu :/ och blä för puckade kockar.

  Fanny 2016-01-17 12:16:19 http://Fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Flora behöver lite hjälp! Bor i en ny stad sedan i höstas för att plugga, 70 mil hemifrån. Älskar staden, husen ät fina, bor jättebra och rätt lyxigt för att vara student. Men har så jättemycket hemlängtan. Tårarna bränner under ögonlocken, har en klump i bröstet, gråter flera gånger i veckan av ingen anledning. Saknar mamma och pappa och min syster och mina fina vänner. Har liksom inte slagit mig till ro här. Människor hör i min klass är snälla. Men de vill bara bara bara festa. Jag blir osäker och orolig och kan inte ty mä till nån, kan inte lita på de känns de som. Vi delar inte riktigt intressen känns det som. Vågar inte släppa loss så att säga. Börjar gråta när jag FaceTimear med syster.
  Ska jag bita ihop? Älskar ju utbildningen så mycket. Men orkar ibte vara så hopplöst ledsen och osäker hela tiden. Du som bodde i USA kanske kan hjälpa?

  Emma 2016-01-17 12:00:59
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   var bor du? lovar att det finns fler som känner som du. det kan bara ta ett tag innan du hittar dem. ge det lite tid! det kommer bli bättre LOVAR!

   ellinor 2016-01-22 16:03:02
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Engagera dig i någon förening på skolan så kommer du träffa massa nya människor. Tex idrottsföreningen om du gillar sånt, någon musikförening, i studentkåren eller något helt annat. Det är ett jättebra sätt att träffa personer utanför sin klass och sitt program.

   Tänk också på att du pluggar för att få en bra framtid, inte för att skaffa kompisar. Du pluggat för din egna skull så är detta något du verkligen vill så är det bara att bita ihop och göra det bästa av situationen :) Kämpa på och lycka till!

   Charlotte 2016-01-18 00:00:17
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Kände exakt så där när jag hade flyttat för att plugga. Kände inte alls så exempelvis när jag flyttade för att bo i Paris ett år, men tror att det berodde på att då kändes det inte på allvar som när man börjar plugga. Var ju också lite mer exotisk stad då. Jag visste också att det bara var nio månader medan denna utbildning var tre år. Men det blir bättre! Efter ungefär en termin började jag vänja mig. Jag gick också och pratade med en kurator på universitetet och hon sa: ”du kommer inte känna så här sen, du kommer inte alltid ha hemlängtan.” Trodde henne inte alls då men det stämde! Och jag festar knappt alls, umgås med två tjejer i klassen några enstaka gånger. Men kan även bero på att jag är ganska lat och gillar att vara hemma och ensam i lägenheten haha. Men det hjälper också att fokusera på studierna och plugga, jag gillade inte utbildningen så mycket i början men nu skulle jag inte vilja byta.
   Men ville med detta bara säga att jag känner igen mig i det du skriver och att det blir bättre! Ge det lite tid, men så klart om du inte trivs om säg några månader så behöver du ju inte stanna kvar och plugga.

   Ia 2016-01-17 20:25:29
   Svara
 • Åh pulkaåkning! <3
  Tack för awesome blogg. Den muntrar upp sega och ångestfyllda söndagar!

  Anna 2016-01-17 11:22:23
  Svara
 • Ååh vad dåligt?! Ofta restorangen inte har mer respekt för sina kunder. Men i övrigt ser det ut som en supermysig dag!

  Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg 2016-01-17 10:53:28 http://www.mariaekblad.se/blogg
  Svara
 • SKARU SKRIVA BOK?!?!? Fick ba den känslan så hoppashoppashoppas <3

  Clara 2016-01-17 10:04:26
  Svara
 • Helt otroligt dåligt. Bara ignoranta personer tycker att skaldjur/fisk är vegetariskt… Jag som dessutom, förutom att vara vego, blir jättesjuk av skaldjur hade ju varit dubbelglad. *Not*

  Linda 2016-01-17 09:24:56
  Svara
 • Å nej:((( fick dem bli varse skandalen eller är dem lyckligt ovetandes? För att se positivt på hela grejen (förutsatt att kunderna reagerar!) nu finns ju chansen att göra om göra RÄTT!

  Amanda 2016-01-17 09:22:44
  Svara
 • Nej fy! Så jävla pinsamt för restaurangen. Kan inte fatta att så creddiga kockar/najsa restauranger fortfarande inte bryr sig om att laga vegetarisk kost.

  Johanna 2016-01-17 08:59:44
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!