DRÖMPLAGG, 5 FEMINISTISKA BÖCKER & INSPIRERANDE LÄSNING

Inspirerande läsning, vassego!

Rebecca Larsson 2

Rebecca Larsson är 22 år och går konstlinjen på Munka Folkhögskola i Skåne. Hon fotograferar sig själv när hon gråter, adopterar bort sticklingar och går ingenstans utan sitt skissblock. Vi på Creative vill veta mer. Läs intervjun här.

bild2

5 feministiska böcker du måste läsa.

Naelia Salas Amnér 1

Naelia Salas Amnér: ”Jag vill få fram kvinnors power genom mina bilder” Läs intervjun här.

bild1

Hur gör man när den man gillar inte är ”ute efter något seriöst”? Läs Sandra Beijers svar här.

fyra-plagg-trend-2106-varens-trender-2016

Det nya året gör oss sugna på förnyelse. Äta mer vegetariskt, läsa böcker i stället för att titta på serier och våga säga emot. Eller kanske skaffa ett par nya braxor. Här är fyra plagg som vi på Creative vill bära bums. Läs artikeln här.

bild1

8 tips som hjälper dig ur orkeslösheten. Sandra Hjort guidar dig till hur du kan må lite bättre under årets mörkare månader. Läs artikeln här.

bild1

Den här månaden har vi tagit oss djupt in i Spotifys gömmor och grävt fram en rejäl dos nittiotalsindie till er. Vik upp blåjeansen, snöra din Dr Martens, knäpp din Fred Perry-piké och sätt på ett avsnitt av Daria till tonerna av listan som kommer få dig att önska att du var tonåring under blandbandens och indiepopens tid. Lyssna här.

Sarah Kay

Sarah Kay är poet och grundare av Project V.O.I.C.E, en grupp som arbetar för att använda spoken word som ett verktyg för utbildning och inspiration. I sitt TED-talk från 2011 pratar hon om den typ av poesi som kräver att få höras – inte bara läsas. Så jäkla inspirerande. Se talet här.

Ps. Ni vet väl att vi tacksamt tar emot kåserier, serier, spellistor, recept, kortfilmer eller andra kreativa/feministiska/peppiga verk? Maila [email protected]. Vi läser allt. Och du! Följ Creative på Bloglovin HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Flora och stort stort grattis till boken! Vilken grej! Så himla häftigt.
  Jag undrar om du inte skulle kunna skriva ett till sånt inlägg för personer som vill hitta nya kompisar i sin nya stad. Jag sitter just nu i ett vitt och tomt studentrum i en stad där jag känner typ tre personer – och jag tänker att det nog finns fler personer här som känner samma sak som jag eftersom att det är terminsuppstartstider och så. Jag skulle uppskatta det så himla mycket. Kram. Och grattis igen!!

  Elsa 2016-01-19 11:29:14
  Svara
 • Hej Flora!!
  1. Du äger. Men det hoppas jag du vet redan. 2. Jag behöver hjälp!! Eller egentligen min kompis men aja. Det är såhär att en av mina närmsta vänner snart ska ha 20årsfest och hon och jag försöker komma på ett bra tema att ha. Vi vill gärna att det ska vara rätt lätt att kunna klä ut sig, alltså att man inte ska behöva lägga en förmögenhet på en outfit, men det ska liksom även synas att man har ett tema. Och hon gillar inte årtalstema. Så jag tänkte att jag frågar dig Flora, och alla ni som läser, ifall ni har några tips? För tycker att de festerna som du och dina vänner har alltid verkar så jävla roliga och påhittiga!

  Tycker även att du någongång skulle kunna göra en typ festguide! Ni verkar alltid göra så roliga grejer på era fester, som typ när ni hade photoa booth och fiskedam och sånt där! Och alltid bra teman och utklädnader! Är lite trött på att det alltid är samma visa när jag går på fest liksom så hade gärna fått lite nya tankar på vad man kan hitta på, kanske något roligt spel eller lek man kan göra?

  Puss på dig och fortsätt vara så grym som du är!

  Ps grattis till din roman!!!!!! <3

  Tora 2016-01-19 08:05:38
  Svara
 • Har du slutat skriva två inlägg om dagen?

  Maja 2016-01-18 19:10:01
  Svara
 • åh älskade den intervjun! verkar så himla vettig och bra person!

  anna 2016-01-18 16:37:38 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora (och alla andra människor i cyberspace). Skriver detta i hopp om att någon ska se det och ba JA DET HÄR VILL JAG VARA MED PÅ!
  Såhär är det: Jag håller i skrivande stund på med nr 2 av min tidning BOOM. Jag råkar även veta att det finns en hel drös med folk som sitter och håller på massa bra material. Jag vill ha er med i min tidning. Fotar/Illustrerar/Skriver/Filmar du eller gör du allt det här? Vill du vara med i en tidning som kommer bli fet? Hook me up.
  Min mail är [email protected], på Facebook heter jag Amanda Karlsson och på twitter och insta är det amandaragna. Bor i gbg om någon vill ses över en kaffe utföra stordåd tillsammans.

  Amanda 2016-01-18 13:52:23 http://amandaragna.se
  Svara
 • Svarar ni också även om ni inte är intresserade?

  Kaj 2016-01-18 10:57:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!