OM ATT REDIGERA ETT BOKMANUS

Flora Wiström's writing spot - flora.metromode.se, @florawis

Alltså TACK för all er pepp angående boken.

Tack.

Jag är fortfarande helt pirrig, nervig, spattig, vadihelvetehänder-ig.

Jag skrev klart boken i september 2015, och nu är jag mitt inne i nästa moment: Att redigera manuset.

En redigeringsprocess kan se helt olika ut. I vissa fall krävs stora förändringar i dramaturgi eller story, men i mitt fall är det mest förtydligande här och där och en del språkliga ändringar. Häromdagen gav min redaktör (att ha en redaktör är <333) mig en massa kommentarer i mitt manus, så nu tillbringar jag dagarna med att beta igenom förslagen på ändringar. Lite som att rätta läxan. Jag har fortfarande det sista ordet – texten är ju min – men det är skönt att få hjälp av ett proffs.

Jag har inte möjlighet att blogga fullt så frekvent som jag brukar just nu, redigeringsarbetet kräver det mesta av min tid. Så om uppdateringen inte är hundraprocentig den närmsta månaden så vet ni varför.

Den första mars skickar jag in den nya manusversionen till förlaget, och innan dess ska vi bestämma titel, sätta omslag (så sabla pepp på detta, förhoppningsvis ska jag vara med på ett hörn), diskutera fram en marknadsföringsstrategi och korrekturläsa några varv.

Hela den här processen är så jäkla spännande men också så skrämmande. När jag väl har redigerat klart manuset så är det liksom definitivt. Då går det inte att ändra (förutom i en eventuell andra upplaga). Det kommer bli så sjukt läskigt att lämna ifrån mig ett projekt som jag jobbat på i över två år. Men också skönt såklart. Och kul.

Translation: I’m editing my novel at the moment, together with my editor. It’s a challenging task but also super exciting. Thank you for all of your comments in the post below. It means the world to me. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • GRATTIS! Är så nyfiken på hur det gick till med skrivandet. Visste du från början vad som skulle hända? Skrev du i kronologisk ordning eller hoppade fram och tillbaka? Har du några tips på när inspirationen tryter och det bara känns som konstgjord andning?

  Elin 2016-01-21 19:41:14
  Svara
 • Hej Flora! Hur växte historien till boken fram? Hade du delar som du pusslade ihop under idens gång eller hade du hela storyn liksom ”i dig” från början? Har börjat skriva ett oändligt antal historier men gett upp pga kan inte se ett slut på det hela. Är jättepepp på att få läsa när boken kommer ut och GRATTIS till kontraktet! :)

  Malin 2016-01-21 14:01:53 http://silverparlor.devote.se
  Svara
 • Alltså vilken galen himla känsla att ha SIN EGEN bok i hyllan hemma :D

  ISA 2016-01-20 23:43:23 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Hej!

  Sjukt kul med boken, grattis!! När du har tid hade det varit så jäkla inspirerande att läsa om hur du har gått tillväga. Alltså, hur många sidor är den? Mejlade du bara in ditt manus? Vart har du hittat guidelinjer för hur du ska gå tillväga?

  Lycka till med allt!

  Alma 2016-01-20 21:00:44
  Svara
 • I hope it will be translated in English quickly, I really want to read it! Keep on the good work :)

  Morgane 2016-01-20 20:43:07
  Svara
 • Så jäkla mycket grattis, Flora! Så himla roligt och välförtjänt! <3

  Isabelle Pedersen 2016-01-20 19:40:46 http://isabellepedersen.se
  Svara
 • Alltså STORT GRATTIS! Kan verkligen känna med dig!! AAHHH drömmen ju! Fan vad bra du är!

  Nike 2016-01-20 17:36:54
  Svara
 • ALLTSÅ är så lycklig! Gått och väntat på att du ska släppa bok sedan jag började läsa din blogg för flera år sedan och nu ÄNTLIGEN är det dags. Så glad för dig Flora. Du skriver helt fenomenalt och det ska bli fantastiskt att få läsa. Stort Grattis!

  Joy 2016-01-20 17:23:43
  Svara
 • Så kul! Lycka till!

  Om du vill, vore det jättekul om du någon gång skrev mer om din skrivprocess. Typ, om du t. ex planerade mycket innan eller skrev och kom på det mesta allt eftersom, när du brukade skriva osv. Lite hur du lade upp det och så, liksom. Och var inspirationen kom från, om du skulle vilja skriva det. Vore också kul att veta vad det svåraste med att skriva boken var och hur du tacklade det? Och om du har några särskilda skrivtips.

  Emilia 2016-01-20 13:50:19
  Svara
 • Du är verkligen en inspiration! Stort grattis!!

  Ellinor 2016-01-20 13:46:27
  Svara
 • Åh ser så fram emot att ta del av denna process, lycka till med allt!!! Xx

  Linnea 2016-01-20 13:12:32 http://peasandunderstanding.wordpress.com
  Svara
 • Såååå spännande att få läsa sedan! Och din utsikt är ju bara FÖR drömmig!

  emma 2016-01-20 12:35:04 http://www.emmae.se
  Svara
 • Alltså är så himla glad för din skull!! Och blir inspirerad att sätta igång med mitt eget skrivande.

  Andrea 2016-01-20 10:53:09
  Svara
 • Så himla spännande! Och kul att få vara med dig i processen nu fram tills boken faktiskt släpps. Mycket givande att läsa om vad du pysslar med i detta nu, då jag själv drömmer om att publicera mina skrivna ord inom en relativt snar framtid. http://singmyspring.blogspot.com

  E 2016-01-20 10:28:46 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Häftigt!!!

  filippa 2016-01-20 10:16:01
  Svara
 • waaahhhhh sa himla stolt!!!

  linn 2016-01-20 10:15:27 http://linnwiberg.metromode.se
  Svara
 • Lycka till !! :)

  Jenniina 2016-01-20 09:18:53 http://jenniina.tumblr.com
  Svara
 • wow!!!! lycka till! <3

  amanda 2016-01-20 07:28:06 http://amandajnsn.se
  Svara
 • Känner att jag vill HA boken, nu, som med en bok man läst o gillar o bara vill äga, inte låna, för att allt är rätt- inifrån o ända ut i omslaget, så känner jag med din innan jag läst, gärna signerad o förköpt om det går att fixa;) för den kommer bli värdefull jag känner det på mig.

  Amanda 2016-01-20 07:19:24
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!